lcp
  • Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
  • Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
Click pentru a mari poza
Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal

Mulcirea culturilor de legume. Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate, Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal

Recenzii:
(0)
Cod produs: PR-103211
Produs disponibil pentru comenzi
Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

Experimentează mulcirea în gradina ta și vei fi surprins cât de eficintă este. Mulcirea este o modalitate bio de protejare a solului care te ajută să economisești apă, să combați buruienile și să hrănești plantele. Cartea Mulcirea culturilor de legume îți descrie toate tehnicile de mulcire pentru diferite culturi, precum și materialele de care ai nevoie.

• Autor: Blaise Leclerc, Jean-Jacques Raynal
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 96
• Format: 200 x 130 x 6 mm


Logo MAST

Perioadă Rată lunară
2 luni 8,50 lei
3 luni 5,67 lei
4 luni 4,25 lei
5 luni 3,40 lei
6 luni 2,83 lei
17,00 lei
Produs disponibil pentru comenzi

Luni - Vineri 8:30-17:00
Categoria prețurilor mici
În limita stocului disponibil.

Cuprins Mulcirea culturilor de legume. Mai puțin udat, mai puține buruieni, legume de calitate

7. Introducere

Motive pentru a mulci

10. De ce mulcim?
12. Pentru a economisi apa
18. Pentru limitarea buruienilor
23. Pentru a proteja culturile contra bolilor
26. Pentru protecţia culturilor împotriva dăunătorilor
30. Pentru a proteja suprafaţa solului
34. Pentru hrănirea fiinţelor trăitoare în sol


Materiale pentru mulcire

41. Materiale de origini diverse
44. Paiele
46. Buruieni uscate
47. Ierburi proaspete
48. Vreji de legume
49. Frunze
50. Spărturi de lemn
51. Mulciul vegetal din comerţ
52. Folii din plastic
53. Foliile biodegradabiie
54. Alte mulciri
56. Compostul din muici vechi


Fiecare cultură cu mulcitul ei

60. Bazele tehnicii
64. Mulciri de foarte lungă durată (peste un an)
66. Exemplul trandafirului
67. Exemplul căpşunului
70. Mulcirile de lungă durată (de la şase luni la un an)
72. Exemplu! tomatelor sau şcoala de mulcire
76. Mulciul de durată medie (de la patru la şase luni)
79. Exemplul cartofului 20 cm
80. Mulcirile de scurtă durată (o lună până la patru luni)
81. Exemplul salatelor de primăvară
82. Exemplul mazării gurmande
84. Excepţii de la mulcire

89. Anexă


Descriere Mulcirea culturilor de legume. Mai puțin udat, mai puține buruieni, legume de calitate

Mulcirea este unul dintre pilonii grădinăritului bio. Ea permite:
• Conservarea umidității solului
și, astfel, economisirea apei în grădină
• Protejarea plantelor
în fața bolilor și dăunătorilor

• Atenuarea efectelor soarelui
și ploilor violente care agresează suprafață solului
• Evitarea
concurenței buruienilor
Hrănirea viețuitoarelor solului, mai ales a râmelor, acești prețioși auxiliari ai solului

Există numeroase tipuri de mulci: iarbă uscată sau crudă, paie, lemn tocat, scoarță de copac etc. Toate acestea vor fi alese și utilizate în funcție de nevoile fiecăruiaCând -l aplicam, la ce grosime, cât timp rezistă, cum udăm, când îl îndepărtam? Tehnica mulcirii se adaptează fiecărei culturi: nu se mulcesc la fel trandafini, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o soluție există pentru fiecare dintre acestea!

  • Cod produs
    PR-103211

  • Tip produs
    Carte

Alte produse în aceeași categorie

Loading...