Produsele producatorului Bayer

Bayer CropScience

Bayer – o companie care a trecut cu brio testul timpului
Povestea companiei Bayer a inceput la 1 august 1863, cand vanzatorul de vopsele Friedrich Bayer si vopsitorul Johann Friedrich Weskott au pus bazele parteneriatului Friedr. Bayer et Comp. in Barmen, Germania. Principalul obiectiv al companiei era fabricarea si comercializarea vopselelor sintetice. Acestea erau destinate industriei textile, deoarece vopselele naturale erau foarte scumpe la vremea respectiva. Compania a inregistrat o crestere rapida, avand in jur de 300 de angajati in 1881.


In 1913, 80% din veniturile companiei proveneau din exporturile realizate catre alte tari. Reprezentanti comerciali au fost recrutati in SUA incepand inca din anul 1865. Inaintea Primului Razboi Mondial, Bayer avea subsidiare in Rusia, Franta, Belgia, Marea Britanie si SUA. Din cei 10.000 de angajati existenti la acel moment, aproape 1.000 erau angajati in subsidiarele internationale.


Datorita expansiunii continue, sediile companiei au fost mutate la Leverkusen, fiind nevoie de fabrici mai mari in care sa poata fi fabricate toate produsele Bayer. Tot la Leverkusen, a fost creata Gradina Japoneza, in 1912, la initiativa lui Carl Duisberg, directorul general al companiei la momentul respectiv. Gradina Japoneza a fost deschisa publicului si era locul preferat al angajatilor unde isi petreceau pauza de pranz. Prin acest lucru, se observa preocuparea companiei Bayer pentru a crea un mediu de lucru cat mai placut pentru angajatii sai.


In urma Primului Razboi Mondial, compania a pierdut multe bunuri aflate in strainatate, precum si pietele traditionale de export. Subsidiara din Rusia a fost expropriata, iar patentele obtinute in SUA au fost confiscate. Situatia financiara a companiei era de-a dreptul precara in 1923, in urma pierderilor suferite si a vanzarilor care au scazut drastic. Totusi, datorita unei cooperari stranse intre management si angajati, fabrica a reusit sa reziste acelei perioade tulburi.


Dupa Al Doilea Razboi Mondial si nenumarate schimbari, compania si-a reluat activitatile pe pietele externe, primele dintre acestea fiind SUA si America Latina, iar in 1967 a fost infiintata fabrica din Antwerp, Belgia. In aceasta perioada s-a dezvoltatat subdivizia fito-sanitara a companiei Bayer, fiind facute investiti serioase in cercetare si testare. Astfel, au fost create produse pentru protejarea culturilor. In mod special produsul Bayleton, creat in 1976, a fost un fungicid deosebit de eficient pentru a proteja culturile de cereale impotriva fungilor si a sporilor acestora.


In paralel, compania si-a continuat activitatea cu rezultate deosebite in domeniul farmaceutic si cel al vopselelor sintetice. In 1963, la 100 de ani de la infiintare, Bayer avea aproape 80.000 de angajati si vanzari de aproximativ 4,7 miliarde de marci germane.


In 1979, Centrul Agricol din Monheim s-a remarcat prin cercetarile efectuate in domeniul protectiei culturilor. Un proiect realizat de acest centru a fost finalizat in 1988 si a costat 800 de milioane de marci germane. Produsele fito-sanitare ale companiei au avut parte de o crestere spectaculoasa a vanzarilor , in mod special in America de Nord si in zona Asia-Pacific. In 1988, Bayer AG a devenit prima companie germana listata la bursa de schimb din Tokyo.


In  2001, prin achizitionarea tehnologiei Aventis CropScience, Bayer devine lider mondial in domeniul produselor pentru protejarea culturilor. Un an mai tarziu, se infiinteaza Bayer CropScience AG, ca subdiviziune independenta a companiei Bayer.


In 2006, este achizitionata compania Icon Genetics AG, specializata in descoperirea metodelor inovative si in dezvoltarea acestora pentru a fi utilizate in ingineria genetica si in crearea unor soiuri de plante mai productive si cu randament mai mare. Dezvoltarea in domeniul bioingineriei continua cu achizitia corporatiei Athenix, o companie de biotehnologie din SUA, continuandu-se astfel dezvoltarea si crearea de noi produse care sa vina in ajutorul fermierior si agricultorilor de pretutindeni.Evolutia Bayer CropScience
Subdivizunea Bayer CropScience este caracterizata prin dezvoltarea de solutii integrate, menite sa creasca productivitatea culturilor, precum si pentru protejarea acestora. Astfel, compania este unul din principalii producatori mondiali de erbicide, insecticide, fungicide si produse pentru tratarea samantei SeedGrowth. De asemenea, gama de produse pentru igiena publica este constant imbunatatita si curpinde 4 zone mari de interes: Bayer Garden (produse pentru gradina), Green Industry (solutii pentru parcuri, sectorul forestier si alte spatii publice verzi), Professional Pest Management (produse pentru eliminarea insectelor daunatoare si a rozatoarelor) si Vector Control (solutii pentru protejarea sanatatii umane).


Produsele fitofarmaceutice Bayer sunt create pentru a oferi seminte si genetica de inalta calitate, astfel incat fermierii sa poata sa isi protejeze culturile impotriva tuturor factorilor daunatori (buruieni, insecte, boli, seceta sau temperaturi ridicate), sa isi poata dezvolta recoltele prin durabilitate si productivitate si sa poata creste calitatea si caracteristicile recoltelor, astfel incat acestea sa fie cat mai profitabile.


In prezent, produsele Bayer beneficiaza de tehnologii dezvoltate in mod special pentru culturile de grau, orz, porumb, floarea soarelui, rapita, sfecla de zahar, cartofi, vita de vie, tomate si pomi fructiferi, insa gama de produse cuprinde si foarte multe produse pentru culturile de legume, pentru floricultura sau pentru plante industriale.


Produsele pentru sectorul de igiena si sanatate publica sunt destinate combaterii insectelor si rozatoarelor, si sunt dezvoltate in functie de cele mai inalte standarde de eficacitate si protectie a omului si a mediului inconjurator. Gama de produse se axeaza in mod special pe insecticide si raticide deosebit de eficiente.

Bayer CropScience - cercetare


 
Bayer in Romania
Prima filiala Bayer AG a fost deschisa la Bucuresti in anul 1968 si a revenit pe piata din Romania prin SC Bayer SRL in 1997. Principalele activitati ale companiei la noi in tara se realizeaza in domeniul sanatatii si al nutritiei, precum si in domeniul agricol.


Bayer Health Care este unul dintre sub-grupurile Bayer, care are patru divizii: Animal Health (produse pentru uz veterinar), Consumer Care (medicamente eliberate fara prescriptie medicala, suplimente alimentare), Medical Care (dispozitive medicale) si Pharmaceuticals (medicamente eliberate pe baza de prescriptie medicala).


Bayer CropScience desfasoara peste 4000 de operatiuni agricole la noi in tara, extinse pe o suprafata de peste 30 ha. Dezvolta si comercializeaza produse pentru controlul buruienilor, daunatorilor si bolilor, prin utilizarea celor mai recente inovatii in domeniu.


In magazinul Verdon, vei descoperi produse fito-sanitare Bayer, recunoscute pentru calitatea lor deosebita, create si dezvoltate in urma cercetarilor stiintifice realizate in laboratoarele companiei si prin utilizarea tehnologiilor la cele mai inalte standarde in domeniu. Cu o traditie de peste 100 de ani, produsele Bayer sunt utilizate frecvent pe plan mondial, cu rezultate excelente.

pe pagina
Afiseaza 1 - 56 din 124 produse

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.