Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.
Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.
Click pentru a mari poza

Fungicid FOLICUR SOLO 250 EW - 100 ml

PR-100167

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Transport FIX 19 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-100167

Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la samburoase, vita de vie, mar si rapita. 

• IMPORTANTProdus ORIGINAL Bayer !!!
• Depozitat in conditii optime: depozit controlat termic

• Ambalaj: 100 ml

 

Bayer - producator fungicid Folicur Solo 

CantitateDiscountPret/buc.
2 buc -5% 33.25 Lei
4 buc -6% 32.90 Lei
6 buc -7% 32.55 Lei
8 buc -8% 32.20 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

35.00 Lei

Sunați-ne acum 0371.015.191

Date tehnice Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


• Substanță activă: tebuconazol 250 g/L
• Formulare: EW (emulsie în apă)
• Număr certificat omologare: 1794/7.08.1997 


Omologari fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Viță de vie
Organism țintă: Făinare
Doza: 0,4 L/ha

Măr
Organism țintă: Făinare, Rapăn
Doza: 0,04% (0,6 L/ha)

Samburoase (cires, prun)

Organism țintă: Monilioze
Doza: 0,75 L/ha (0,075%)

Rapiţă de toamnă
Organism tinta: Putregai alb, Pătare brună, Făinare
Doza: 1 L/ha (primăvara până la înflorit)

Rapiţă de toamnă

Organism tinta: Creşterea rezistenţei plantelor la iernare şi combaterea putregaiului negru 
Doza: 0,5 L/ha (un tratament aplicat toamna)


Mod de actiune fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Folicur Solo
 este un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, substanta activa tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea

ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor. 

Acest mod de activitate da posibilitatea produsului de a actiona preventiv, curativ si in unele situatii chiar eradicativ in mod foarte eficient impotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).Mod de utilizare fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Vita de vie

In cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizeaza pentru combaterea fainarii la doza de 0,4 l/ha. Se recomanda pentru 1-2 tratamente postflorale, cand presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat si pentru tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic.

Atunci cand este necesar ca printr-un tratament sa se asigure protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de samburoase

Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Numarul necesar de tratamente este de 2-4, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul perioadei de vegetatie.

Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori. Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilinia fructigena (dar si a speciei Monilinia laxa) si au ca scop prevenirea si combaterea atacului pe fructe.

Concentratia necesara este de 0,075% - 0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 l/ha. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

Mar

La mar, Folicur Solo se utilizeaza in principal pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Concentratia necesara este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al ciupercii. 

Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Rapita

Folicur Solo se utilizeaza in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a plantelor. 

In asemenea situatii, Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie foarte buna a plantelor fata de atacul unor boli (ex. fainarea), care afecteaza foliajul acestora. In acelasi timp, Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitând cresterea tulpinilor.

Cu acest tratament Folicur Solo asigura protejarea culturii fata de atacul unor boli cat si rezistenta la iernare si rezistenta la cadere a culturii datorita limitarii cresterii tulpinilor.

Volumul de solutie pentru tratamentul de toamna este de 300 l/ha. Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atat la rapita de toamna cât si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Review adaugat de
02 Dec 2020
(Fungicid FOLICUR SOLO 250 EW - 100 ml):

Folicur Solo 250 EW

(4/5

Un fungicid recomandat de institutul pentru pomicultura de la Maracineni. Incepand cu primavara urmatoare al voi folosi.

Review adaugat de
22 Jun 2020
(Fungicid FOLICUR SOLO 250 EW - 100 ml):

Fungicid

(5/5

Foarte eficient

Scrie un review

Specificatii

ProducatorBayer
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj100 ml.
CulturaRapita
Vita de vie
Mar
Samburoase
Actiune produsSistemica
Preventiva
Curativa
Boli combatuteFainare
Alternarioza
Putregai
Rapan
Monilioza

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate