Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.
Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.
Click pentru a mari poza

Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.

PR-100167

Folicur Solo 250 EW este un fungicid sistemic triazolic pentru combaterea bolilor la samburoase, vita de vie, mar si rapita. 


Substante active:
tebuconazol 250 g/l.
Formulare: EW - emulsie, ulei in apa

Ambalaj: 100 ml. (10 buc/bax).

Bayer - producator fungicid Folicur Solo  Folicur Solo 250 EW

Termen estimativ de livrare: 2-4 zile

Transport FIX 19 lei/comanda
Din Sibiu, in toata tara!

39.00 Lei (TVA inclus)

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -5% 37.05 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 3.90 Lei discount per cantitate Verdon
4 buc -8% 35.88 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 12.48 Lei discount per cantitate Verdon
8 buc -12% 34.32 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 37.44 Lei discount per cantitate Verdon

Produse corelate

Omologari fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


 

 Cultura/Omologare 

 Boli combatute

Doza

(Concentratia)

MarRapanul marului (Venturia inaequalis)
Fainarea marului
(Podosphaera leucotricha)
0,750 kg / ha (0,05%)
RapitaTratament pentru cresterea rezistentei plantelor la iernare si pentru combaterea patogenului Phoma lingam0,5 l / ha
Rapita de toamna pentru uleiPutregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria brassicae), Fainarea (Erysiphe communis)1,0 l / ha / trat.
SamburoaseMonilioza (Monilinia spp.)0,075 - 0,1%
Vita de vieFainarea vitei de vie (Uncinula necator)0,4 l/ha
 

Mod de actiune fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Folicur Solo este un produs cu actiune sistemica in plante. La scurt timp dupa tratament, substanta activa tebuconazol patrunde in partile aeriene si este distribuita acropetal in interiorul tesuturilor, unde blocheaza extinderea

ciupercii prin inhibarea procesului de sinteza a ergosterolilor.
Acest mod de activitate da posibilitatea produsului de a actiona preventiv, curativ si in unele situatii chiar eradicativ in mod foarte eficient impotriva ciupercilor patogene. Folicur Solo are un spectru larg de actiune dublat de un efect de lunga durata asupra patogenilor (10-14 zile).


Mod de utilizare fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW


Vita de vie
In cadrul programului de stropiri, Folicur Solo se utilizeaza pentru combaterea fainarii la doza de 0,4 l/ha. Se recomanda pentru 1-2 tratamente postflorale, cand presiunea bolii este mare. El poate fi utilizat si pentru tratamente preflorale (in special tratamentul de la inceputul infloririi), daca presiunea bolii este mare si se impune utilizarea unui produs sistemic. Atunci cand este necesar ca printr-un tratament sa se asigure protectia simultana impotriva manei, fainarii si putregaiului cenusiu, Folicur Solo se utilizeaza in amestec cu Verita, Mikal Flash, Teldor, Mythos, Euparen sau alte produse specifice pentru aceste boli.

Specii de samburoase

Folicur Solo este cunoscut ca unul dintre produsele cele mai eficace in combaterea moniliozelor la cais, piersic, prun, visin, cires. Numarul necesar de tratamente este de 2-4, in functie de rezerva infectioasa si de conditiile climatice din timpul perioadei de vegetatie. Primele doua tratamente se efectueaza in fenofaza de buton roz si respectiv scuturarea petalelor si au ca scop combaterea speciei Monilinia laxa, care se manifesta in principal pe lastari si flori. Urmatoarele doua tratamente se efectueaza pentru combaterea in principal a speciei Monilinia fructigena (dar si a speciei Monilinia laxa) si au ca scop prevenirea si combaterea atacului pe fructe.

Concentratia necesara este de 0,075% - 0,1%, pentru un volum de solutie de 1000 l/ha. Tratamentele se repeta la un interval de 10-14 zile.

Mar
La mar, Folicur Solo se utilizeaza in principal pentru combaterea fainarii dar si a rapanului. Concentratia necesara este de 0,05% pentru un volum de solutie de 1500 l/ha. Tratamentele se efectueaza pre- si postfloral la avertizare, in functie de ciclul biologic al ciupercii. Se recomanda ca inainte de aplicarea tratamentului pe toata suprafata sa se efectueze un test de compatibilitate biologica, deoarece la unele soiuri (ex. Golden) pot aparea fenomene de fitotoxicitate.

Rapita

Folicur Solo se utilizeaza in doza de 1,0 l/ha pentru combaterea putregaiului alb, a patarii brune si a fainarii. Tratamentele efectuate toamna sunt necesare atunci când semanatul timpuriu si conditiile climatice favorizeaza dezvoltarea luxurianta a plantelor. In asemenea situatii, Folicur Solo, aplicat in fenofaza de 4-6 frunze, realizeaza o protectie foarte buna a plantelor fata de atacul unor boli (ex. fainarea), care afecteaza foliajul acestora. In acelasi timp, Folicur Solo actioneaza si ca regulator de crestere, limitând cresterea tulpinilor. Cu acest tratament Folicur Solo asigura protejarea culturii fata de atacul unor boli cat si rezistenta la iernare si rezistenta la cadere a culturii datorita limitarii cresterii tulpinilor.

Volumul de solutie pentru tratamentul de toamna este de 300 l/ha.

Tratamentele din a doua parte a perioadei de vegetatie au ca scop combaterea putregaiului cenusiu, dar si a patarii brune sau a fainarii, si se efectueaza atat la rapita de toamna cât si la rapita de primavara in perioada infloririi plantelor. Volumul de solutie este de 300-400 l/ha.

Review adaugat de
22 Jun 2020
(Fungicid sistemic Folicur Solo 250 EW - 100 ml.):

Fungicid

(5/5

Foarte eficient

Scrie un review

Specificatii

ProducatorBayer
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj100 ml.
CulturaRapita
Vita de vie
Mar
Samburoase
Actiune produsSistemica
Preventiva
Curativa
Boli combatuteFainare
Alternarioza
Putregai
Rapan
Monilioza

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate