Seminte

Cauti cele mai bune seminte de legume, seminte profesionale, seminte plante, sau seminte cereale? 

Verdon este depozitul de seminte cu o selectie larga de seminte profesionale de legume, de diferite soiuri, de la seminte de porumb, rosii, lucerna, floarea soarelui, ardei, castraveti si morcovi, pana la seminte de flori. Semintele sunt achizitionate doar de la lideri de piata precum Pioneer, Rijk Zwaan, Seminis, AgroselDekalb, Clause, Hektar, Saaten union, SyngentaTurda si multe altele.

Linkuri utile: Seminte profesionale de legume, Seminte legume semiprofesionale, Samanta porumb, samanta grau si alte cereale, Seminte floarea soarelui si rapita, Samanta lucerna, trifoi alb, Seminte iarba pasune si alte plante furajere.

Citeste mai mult

Sunt 716 produse.
pe pagina
Afiseaza 1 - 56 din 716 produse


Seminte


Care este diferenta dintre semintele profesionale si cele ”obisnuite”?

 

Semintele profesionale sunt create prin combinarea si incrucisarea diferitor tipuri de seminte. Prin combinarea liniilor parentale, caracteristicile dorite ale tipului respectiv de samanta sunt inregistrate in materialul genetic omogen.

Apoi, cele doua linii parentale sunt incrucisate. La semintele rezultate, proprietatile pozitive ale celor doua plante parentale sunt combinate si imbunatatite. Astfel, aceste seminte vor produce o cultura uniforma, cu un randament ridicat.


Cerintele referitoare la gust, uniformitate, productivitate, forma si culoare, ca sa nu mai vorbim de rezistenta la boli, devin tot mai stricte de la an la an, iar fermierii trebuie sa tina cont de ele. Numai culturile de calitate pot fi apoi fructificate intr-o maniera profitabila.

De exemplu, semintele profesionale de rosii produc plante care genereaza o recolta mai bogata, datorita faptului ca produc mai putine frunze si mai multe fructe. Acest lucru economiseste timpul necesar eliminarii frunzelor nedorite, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, cu aceeasi cantitate de seminte se obtine o cantitate mai mare de roșii.

Durata necesara pentru recoltare

Acest indicator sugereaza perioada necesara pentru ca planta rezultata din samanta sa ajunga la maturitate. De aceea, momentul semanatului este foarte important, pentru ca tinerele plante sa poata ajunge la maturitate fara ca samanta sa inghete in pamant.

Perioada de maturizare difera de la o planta la alta. Cartofii, ardeii si vinetele au nevoie de o perioada mai indelungata, pe cand salata, varza sau ierburile aromatice cresc repede, asa ca se pot semana si mai tarziu, dupa ce vremea s-a incalzit cu totul.


Insamantarea si plantarea rasadurilor

Anumite legume ofera cel mai bun randament cand sunt insamantate intr-un mediu interior intai, iar apoi rasadurile obtinute sunt plantate in gradini sau pe terenuri. In general, pe ambalajul semintelor vei gasi instructiuni in privinta insamantarii, dar daca acestea nu exista, cel mai probabil trebuie sa cresti intai niste rasaduri. 

Telina, rosiile si ardeii nu se comporta prea bine la insamantarea directa, insa semintele de varza, de morcovi, de sfecla, de fasole sau de porumb se pot imprastia direct in solul usor incalzit.

Sfat util: Pe cat posibil, mai ales daca este pentru prima data cand folosesti un anumit sortiment de seminte de legume, incearca sa folosesti doua sortimente, de la doi producatori diferiti. Fiecare sortiment reactioneaza diferit la boli, la daunatori, la conditiile de mediu si de sol, astfel incat daca folosesti un mix de seminte ai sanse mai mari sa ai recolta bogata, indiferent ce surprize iti ofera conditiile meteo.


Ce inseamna seminte hibrid?

Semintele hibrid sunt rezultatul imperechierii celor mai bune soiuri, cu scopul de a imbunatatii gustul, aspectul si alte particularitati ale plantei, cum ar fi rezistenta la boli si daunatori.

Citeste mai mult