lcp
  • Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold
  • Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold
Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold
Click pentru a mari poza
Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold

Irigatii in culturile horticole, Peter J. Paschold

Rating:
(0)
Cod produs: PR-103205
Ultimele produse in stoc
Drept de retur 14 zile

Irigarea după criterii obiective în combinație cu folosirea tehnicilor optime de irigare garantează o buna calitate și cantitate a produselor horticole, economisește apă și energie și protejează mediul înconjurător. Cartea Irigații în culturile horticole tratează toate subiectele cu privire la aportul de apă în cultura horticolă.

• Autor: Peter J. Paschold
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 212
• Format: 200 x 130 mm


Logo MAST

Perioadă Rată lunară
2 luni 7,00 lei
3 luni 4,67 lei
4 luni 3,50 lei
5 luni 2,80 lei
6 luni 2,33 lei
14,00 lei
Ultimele produse in stoc
Ultimele: 2 buc.
Luni - Vineri 8:30-17:00
OUTLET %
Grăbește-te! Cele mai bune prețuri sunt în OUTLET și stocurile dispar rapid!

Cuprins Irigații în culturile horticole

7. Cuvânt înainte

1. Introducere (PASCHOLD)

1.1. Disponibilitatea apei
1.2 Necesitatea unei irigații controlate

2 Consumul de apă și nevoia de irigație

2.1. Legume (PASCHOLD)
2.1.1 Cultură protejată
2 1.2. Suprafață de cultivare în aer liber
2.2. Fructe (KRUGER-STEDEN)
2.2.1. Gestionarea apei
2.2.2. Calitatea fructelor
2.3. Cultivarea plantelor ornamentale (ROBER)
2.4. Pepinieră (BELTZ)

3. Metabolismul apei la plante, în soluri și substraturi

3.1. Metabolismul apeli la plante (PASCHOLD)
3.2. Metabolismul apelor la solurile naturale (BRUCKNER)
3.3. Regimul apei în substraturi (BRUCKNER)

4. Tehnici de irigare (SOURELL)

4.1. Planificarea instalațiilor de irigare
4.1.1. Evaluarea cantității necesare de apă
4.1.2. Captarea apei
4.1.3. Modul de acționare al pompei de extragere
4.1.4. Tipul de instalație folosit în procedeul de irigare
4.2. Distribuirea apei pe suprafață de cultivare în aer liber
4.2.1 Microirigația
4.2.2. Procedeul de irigare cu aspersoare dispuse în rând
4.2.3 Sisteme de aspersiune liniară și circulară
4.2.4 Echipamente mobile de irigare prin aspersiune
4.3 Cultură protejată

5. Calitatea apei pentru irigare (PFLEGER)

5.1 Prelevarea și analizarea probelor de apă
5.2 Directive și ordonanțe generale
5.3 Parametri de calitate a apei destinate irigațiilor
5.4 Importanța calității apei pentru producția de legume (PFLEGER/PASCHOLD)
5.5 Purificarea apei pentru exploatarea în horticultură (ROBER)
5.5.1 Importanța calității apei de irigat
5.5.2 Sursele de apă
5.5.3 Standardele de calitate și efectele diferitelor grade de calitate a apei asupra producției
5.5.4 Tratarea și purificarea apei

6. Controlarea și reglarea irigației (PASCHOLD)

6.1 Obiective și conținuturi ale controlului irigației
6.1.1 Obiective
6.1.2 Controlarea irigației
6.2 Metode de controlare a irigației
6.2.1 Prezentare pe scurt a metodelor
6.2.2 Senzori de măsurare a umidității solului
6.2.3 Bilanțul hidrologico-climatic
6.3 Fertirigarea și chimirigarea (SOURELL/PASCHOLD)
6.3.1 Generalități
6.3.2 Fertirigarea
6.3.3 Chimirigarea

7. Metode de irigare specifice tipului de cultură

7.1 Legume (PASCHOLD)
7.1.1 Cultivarea legumelor pe suprafețele în aer liber
7.1.2 Cultivarea legumelor în sere
7.2 Fructe (KRUGER-STEDEN)
7.2.1 Pomi fructiferi
7.2.2 Fructe-bace
7.2.3 Controlarea irigației
7.2.4 Metode specifice de irigație pentru culturile de plante fructifere
7.3 Plante ornamentale (ROBER)
7.3.1 Efectele stresului hidric
7.3.2 Reducerea umidității substratului
7.3.3 Micșorarea umidității relative a aerului
7.3.4 Reglarea cantităților de apă administrate
7.3.5 Alte particularități ale plantelor ornamentale
7.4 Pepinierele (BELTZ)
7.4.1 Cultură pe suprafețele în câmp deschis
7.4.2 Cultură la container

8. Posibilități și delimitări ale irigației și administrarea el (PASCHOLD)

202. Informații generale

202. Bibliografie


Descriere Irigații în culturile horticole

Cartea tratează toate subiectele cu privire la aportul de apă în cultură horticolă:

 consumul de apă și nevoia de irigație a plantelor

 particularități despre plantele fructifere, legume, plantele ornamentale și pepiniere

 tehnici de irigare, folosirea senzorilor de umidiate a solului, controlarea și reglarea irigației

 

Această carte se adresează horticultorilor, agricultorilor și consultanților, celor care își irigă suprafețele de cultivare sau le vor iriga în viitor, dar și studenților.

  • Cod produs
    PR-103205

  • Tip produs
    Carte

Alte produse în aceeași categorie

Produse vizualizate

Loading...