lcp
  • Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu
  • Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu
Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu
Click pentru a mari poza
Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu

Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu

Rating:
(0)
Cod produs: PR-103199
In stock
Drept de retur 14 zile

O carte cu sfaturi practice despre cultivarea cepei, usturoiului și a prazului, sfaturi ce te vor ajuta să realizezi producții de foarte bună calitate. Cartea Cultura legumelor bulboase prezintă pe larg numeroase specii perene de ceapă, specii nu foarte cunoscute la noi, dar care au numeroase avantaje economice pentru cei ce le cultivă.

• Autor: Victor Popescu, Roxana Zăvoianu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 96
• Format: 200 x 130 x 6 mm


Logo MAST

Perioadă Rată lunară
2 luni 5,00 lei
3 luni 3,33 lei
4 luni 2,50 lei
5 luni 2,00 lei
6 luni 1,67 lei
10,00 lei
In stock
Stoc disponibil: 6 buc.
Luni - Vineri 8:30-17:00
OUTLET %
Grăbește-te! Cele mai bune prețuri sunt în OUTLET și stocurile dispar rapid!

Cuprins Cultura legumelor bulboase. Ceapă, Usturoi, Praz

5. Introducere

8. CAPITOLUL I: Ceapa comună

1.1. Originea și aria de răspândire
1.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
1.3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
1.4. Exigențe ecologice
1.5. Soiuri de ceapă
1.6. Tehnologia de cultură a cepei
1.6.1. Tehnologia culturii cepei prin semănat direct în câmp (ceapa ceaclama)
1.6.2. Tehnologia culturii cepei prin răsad (ceapa de apă sau caba)
1.6.3. Tehnologia culturii cepei din arpagic
1.6.4. Tehnologia culturii cepei pentru stufat (ceapa verde)
1.7. Producerea semințelor

42. CAPITOLUL II: Ceapa de Egipt

2.1. Origine și particularități biologice
2.2. Exigențe ecologice
2.3. Tehnologia culturii

45. CAPITOLUL III: Ceapa de iarnă

3.1. Originea și aria de răspândire
3.2. Importanța alimentară și economică
3.3. Particularități botanice si biologice în relație cu tehnologia
3.4. Exigențe ecologice
3.5. Tehnologia culturii
3.6. Producerea semințelor

48. CAPITOLUL IV: Ceapa de tuns

4.1. Origine și răspândire
4.2. Importanța culturii
4.3. Particularități botanice și biologice
4.4. Exigențe ecologice
4.5. Cultivare
4.6. Tehnologia de cultură

52. CAPITOLUL V: Ceapa eșalotă

5.1. Originea și aria de răspândire
5.2. Particularități botanice și biologice
5.3. Exigențe ecologice
5.4. Tehnologia culturii

55. CAPITOLUL VI: Ceapa mărgăritar

6.1. Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură

57. CAPITOLUL VII: Ceapa chinezească

7.1. Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură

59. CAPITOLUL VIII: Usturoiul

8.1. Originea și aria de răspândire
8.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
8.3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
8.4. Exigențe ecologice
8.5. Soiuri de usturoi
8.6. Tehnologia culturii usturoiului
8.7. Producerea materialului săditor

70. CAPITOLUL IX: Usturoiul Rocambole

9.1Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură

72. CAPITOLUL X: Prazul

10.1. Originea și aria de răspândire
10.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
10.3. Particularitați botanice și biologice în relație cu tehnologia
10.4. Exigențe ecologice
10.5. Soiuri
10.6. Tehnologia culturii
10.7. Producerea de semințe

78. Bibliografie


Descriere Cultura legumelor bulboase. Ceapă, Usturoi, Praz

Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium. Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic interesează doar câteva. Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig și, din cauza acestei însușiri, unele sunt tratate în culturi ca plante perene.

Usturoiul comun este
planta anuală, ceapa și prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comportă ca plantă trienală, iar ceapa eșalotă, ceapa de Egipt, ceapa de tuns și ceapa de iarna sunt perene. Sunt plante folosite în industria alimentară, farmaceutică, în cosmetică. Lucrarea de fata își propune ofere producătorilor noțiunile absolut necesare pentru cultivarea plantelor legumicole bulboase în condiții cât mai performante, cu scopul de a realiza producții ridicate și de calitate superioară.

  • Cod produs
    PR-103199

  • Tip produs
    Carte

Alte produse în aceeași categorie

Loading...