Cultura legumelor bulboase. Ceapa, Usturoi, Praz, Victor Popescu, Roxana Zavoianu
O carte cu sfaturi practice despre cultivarea cepei, usturoiului și a prazului, sfaturi ce te vor ajuta să realizezi producții de foarte bună calitate. Cartea Cultura legumelor bulboase prezintă pe larg numeroase specii perene de ceapă, specii nu foarte cunoscute la noi, dar care au numeroase avantaje economice pentru cei ce le cultivă.
• Autor: Victor Popescu, Roxana Zăvoianu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 96
• Format: 200 x 130 x 6 mm![]()
| Perioadă | Rată lunară |
|---|---|
| 2 luni | 5,00 lei |
| 3 luni | 3,33 lei |
| 4 luni | 2,50 lei |
| 5 luni | 2,00 lei |
| 6 luni | 1,67 lei |
Cuprins Cultura legumelor bulboase. Ceapă, Usturoi, Praz
5. Introducere
8. CAPITOLUL I: Ceapa comună
1.1. Originea și aria de răspândire
1.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
1.3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
1.4. Exigențe ecologice
1.5. Soiuri de ceapă
1.6. Tehnologia de cultură a cepei
1.6.1. Tehnologia culturii cepei prin semănat direct în câmp (ceapa ceaclama)
1.6.2. Tehnologia culturii cepei prin răsad (ceapa de apă sau caba)
1.6.3. Tehnologia culturii cepei din arpagic
1.6.4. Tehnologia culturii cepei pentru stufat (ceapa verde)
1.7. Producerea semințelor
42. CAPITOLUL II: Ceapa de Egipt
2.1. Origine și particularități biologice
2.2. Exigențe ecologice
2.3. Tehnologia culturii
45. CAPITOLUL III: Ceapa de iarnă
3.1. Originea și aria de răspândire
3.2. Importanța alimentară și economică
3.3. Particularități botanice si biologice în relație cu tehnologia
3.4. Exigențe ecologice
3.5. Tehnologia culturii
3.6. Producerea semințelor
48. CAPITOLUL IV: Ceapa de tuns
4.1. Origine și răspândire
4.2. Importanța culturii
4.3. Particularități botanice și biologice
4.4. Exigențe ecologice
4.5. Cultivare
4.6. Tehnologia de cultură
52. CAPITOLUL V: Ceapa eșalotă
5.1. Originea și aria de răspândire
5.2. Particularități botanice și biologice
5.3. Exigențe ecologice
5.4. Tehnologia culturii
55. CAPITOLUL VI: Ceapa mărgăritar
6.1. Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
57. CAPITOLUL VII: Ceapa chinezească
7.1. Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
59. CAPITOLUL VIII: Usturoiul
8.1. Originea și aria de răspândire
8.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
8.3. Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
8.4. Exigențe ecologice
8.5. Soiuri de usturoi
8.6. Tehnologia culturii usturoiului
8.7. Producerea materialului săditor
70. CAPITOLUL IX: Usturoiul Rocambole
9.1. Origine, particularități biologice și tehnologia de cultură
72. CAPITOLUL X: Prazul
10.1. Originea și aria de răspândire
10.2. Importanța alimentară, terapeutică și economică
10.3. Particularitați botanice și biologice în relație cu tehnologia
10.4. Exigențe ecologice
10.5. Soiuri
10.6. Tehnologia culturii
10.7. Producerea de semințe
78. Bibliografie
Descriere Cultura legumelor bulboase. Ceapă, Usturoi, Praz
Aceste plante legumicole sunt monocotiledonate din familia Liliaceae, genul Allium. Genul Allium are peste 400 de specii, dar din punct de vedere economic interesează doar câteva. Legumele bulboase sunt foarte rezistente la frig și, din cauza acestei însușiri, unele sunt tratate în culturi ca plante perene.
Usturoiul comun este planta anuală, ceapa și prazul sunt plante bienale, ceapa de arpagic se comportă ca plantă trienală, iar ceapa eșalotă, ceapa de Egipt, ceapa de tuns și ceapa de iarna sunt perene. Sunt plante folosite în industria alimentară, farmaceutică, în cosmetică. Lucrarea de fata își propune să ofere producătorilor noțiunile absolut necesare pentru cultivarea plantelor legumicole bulboase în condiții cât mai performante, cu scopul de a realiza producții ridicate și de calitate superioară.
- Cod produsPR-103199
-
Tip produsCarte
Alte produse în aceeași categorie
check_circle
check_circle



Alpha Bank
BRD Finance
Card avantaj
Banca Transilvania
Garanti Bank