Boli si daunatori la tomate in sere, solarii si in camp
Boli si daunatori la tomate in sere, solarii si in camp
Click pentru a mari poza

Boli si daunatori la tomate in sere, solarii si in camp

PR-100726

Livrare in 24-72 ore.

Transport FIX 29 lei/comanda
Drept de retur 14 zile

Autor: Gheorghe Marinescu
Editura: Printech 2006

ISBN (10) 973-718-478-5
ISBN (13) 978-973-718-478-8

38.00 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191
Promoțiile Primăverii

Informatii

Prefata

Un rol hotarator in obtinerea unor productii de tomate sigure in spatii protejate si camp il are protectia plantelor, prin stabilirea unui complex tehnologic eficient menti sa previna sau sa mentina sub pragul de daunare patogenii si daunatorii, aceasta impunandu-se cu atat mai mult cu cat in ultima vreme, conditiile climatice au favorizat evolutia bolilor si daunatorilor la aceasta specie legumicola.

In prima parte a lucrarii sunt prezentate aspecte legate de: importanta factorilor care influenteaza aparitia si evolutia bolilor parazitare si neparazitare, a deficientelor de natura culturala, transmiterea si raspandirea patogenilor, fluxul tehnologic in combaterea patogenilor si daunatorilor la producerea rasadurilor, tehnica combaterii bolilor si daunatorilor dupa plantare, pesticide (fungicide, insecticide, acaricide) si fertilizanti avizati pentru cultura tomatelor, rezistenta la boli si daunatori (nematozi) a unor soiuri si hibrizi de tomate. Prima parte a lucrarii se incheie cu cateva situatii posibile in combaterea patogenilor si daunatorilor la tomate in diferite conditii de cultura: sera, solar si camp, incadrate calendaristic impreuna cu masurile fitosanitare si de limitare a deficientelor de natura culturala.

In partea a doua a lucrarii sunt prezentati patogenii si daunatorii cu frecventa ridicata si care produc pagube importante la cultura de tomate.

In partea a treia a lucrarii, pe o structura ce cuprinde: simptome, cauze, elemente complementare pentru diagnosticare, masuri fitosanitare de prevenire si combatere, fiecare organ al plantei (radacina, colet, aparat foliar, fruct), fiind bine ilustrat cu aspecte simptomatologice datorate: a. deficientelor de ordin natural, b. patogenilor, c. daunatorilor.

Lucrarea sintetizeaza cele mai importante cercetari la aceasta specie legumicola obtinute atat pe plan mondial cat si in tara noastra, avand in primul rand la baza experienta proprie din campul experimental al laboraturlui de protectia plantelor din ICLF Vidra, precum si din loturile demonstrative cu tomate in solarii si camp la diferiti fermieri din tara si in mod deosebit din zona de influenta a institutului. In privinta fluxului tehnologic de prevenire si combatere a bolilor si daunatorilor cultivate in sere, la sectoarele fitochimizare de la Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Agroindustriala Pipera, Leoser Bucuresti si Berser Bucuresti, s-au asigurat continu o gama diversificata de pesticide de ultima generatie, creindu-mi posibilitatea de a recomanda un program eficient de protectie fitosanitara ce a asigurat in decursul anilor productii ridicate la aceasta cultura.

Consider ca atat din punct de vedere stiintific, dar mai ales stilul practic in care a fost elaborata, aceasta lucrare poate fi utila studentilor de la facultatile de horticultura si agricultura, precum si fermierilor ce cultiva tomate in sera, solar sau camp.

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.