Cultura legumelor din grupa verzei, Victor Popescu si Roxana Zavoianu
Cartea Cultura legumelor din grupa verzei de Victor Popescu și Roxana Zăvoianu își propune o abordare mult mai detaliată a caracteristicilor biologice și de cultură a celor mai cunoscute legume cultivate în România. Sunt prezentate 9 tipuri de legume, de la varză albă și cea creață până la conopidă și gulie.
• Autor: Victor Popescu si Roxana Zavoianu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 128
• Format: 200 x 130 mm
Perioadă | Rată lunară |
---|---|
2 luni | 6,00 lei |
3 luni | 4,00 lei |
4 luni | 3,00 lei |
5 luni | 2,40 lei |
6 luni | 2,00 lei |
Cuprins Cultura legumelor din grupa verzei
5. Introducere
-
7. Capitolul 1: Varza albă pentru căpățână
-
1.1: Originea și aria de răspândire
1.2: Importanța alimentară, terapeutică și economică
1.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
1.4: Exigențe ecologice
1.5: Soiuri și hibrizi
1.6: Tehnologia culturii verzei albe
- 1.6.1: Cultura timpurie în câmp
1.6.2: Cultura verzei de vară în câmp
1.6.3: Cultura verzei de toamna în câmp
1.6.4: Cultura verzei albe în solarii
1.6.5: Cultura verzei albe sub tunele joase
1.6.6: Cultura verzei albe în sere
- 1.7: Producerea semințelor de varză albă
-
47. Capitolul 2: Varza roșie
2.2: Importanța alimentară și economică
2.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
2.4: Exigențe ecologice
2.5: Soiuri de varză roșie
2.6: Tehnologia culturii verzei roșii
-
50. Capitolul 3: Varza creață
- 3.1: Originea și aria de răspândire
- 3.2: Importanța alimentară și economică
- 3.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- 3.4: Exigențe ecologice
- 3.5: Soiuri de varză creață
- 3.6: Tehnologia culturii verzei crețe
-
53. Capitolul 4: Varza de frunze
- 4.1: Originea și aria de răspândire
- 4.2: Importanța alimentară și economică
- 4.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
- 4.4: Exigențe ecologice
- 4.5: Soiuri
- 4.6: Tehnologia culturii verzei de frunze
-
56. Capitolul 5: Varza de Bruxelles
5.2: Importanța alimentară și economică
5.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
5.4: Exigențe ecologice
5.5: Soiuri și hibrizi
5.6: Tehnologia culturii verzei de Bruxelles
5.7: Producerea semințelor
-
61. Capitolul 6: Varza chinezească
6.2: Importanța alimentară și economică
6.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
6.4: Exigențe ecologice
6.5: Soiuri și hibrizi
6.6: Tehnologia culturii
6.7: Producerea semințelor
-
70. Capitolul 7: Conopida
7.2: Importanța alimentară și economică
7.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
7.4: Exigențe ecologice
7.5: Soiuri de conopidă
7.6: Tehnologia culturii conopidei
7.6.1: Cultura timpurie în câmp
7.6.2: Cultura conopidei de toamnă în câmp
7.6.3: Cultura conopidei în adăposturi din material plastic
7.6.4: Cultura conopidei în sere
7.6.5: Cultura conopidei în răsadnițe
7.7: Producerea semințelor de conopidă
-
80. Capitolul 8: Broccoli
8.2: Importanța alimentară și economică
8.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
8.4: Exigențe ecologice
8.5: Soiuri și hibrizi
8.6: Tehnologia culturii de broccoli
8.6.1: Cultura timpurie în câmp
8.6.2: Cultura de vară
8.6.3: Cultura de toamnă
8.6.4: Cultura în solar
8.7: Eșalonarea consumului de broccoli în cursul anului
-
118. Capitolul 9: Gulia
8.2: Importanța alimentară și economică
8.3: Particularități botanice și biologice în relație cu tehnologia
8.4: Exigențe ecologice
8.5: Soiuri de gulii și gulioare
8.6: Tehnologia culturii guliilor
8.6.1: Cultura timpurie în câmp
8.6.2: Cultura de toamnă în câmp
8.6.3: Cultura guliei în adăposturi din material plastic
8.6.4: Cultura gulioarelor în sere
8.6.5: Cultura gulioarelor în răsadnițe
8.7: Producerea semințelor
125. Bibliografie
Descriere Cultura legumelor din grupa verzei
Cartea Cultura legumelor din grupa verzei de Victor Popescu și Roxana Zăvoianu își propune o abordare mult mai detaliată a caracteristicilor biologice și de cultură a celor mai cunoscute legume cultivate în România. Sunt prezentate 9 tipuri de legume, de la varză albă și cea creață până la conopidă și gulie.
- Cod produsPR-103200
-
Tip produsCarte
Alte produse în aceeași categorie
check_circle
check_circle