Cultura lucernei si a trifoiului
| Perioadă | Rată lunară |
|---|---|
| 2 luni | 6,00 lei |
| 3 luni | 4,00 lei |
| 4 luni | 3,00 lei |
| 5 luni | 2,40 lei |
| 6 luni | 2,00 lei |
Cuprins Cultura lucernei si a trifoiului
7. Capitolul 1: Cultura lucernei
9. Răsărirea și creșterea
13.Rezistenţă la ger
17. Rezistenţă Ia secetă
18. Criterii de alegere a soiului de lucernă
19. Cultură pură, cultură asociată
20. Soiuri şi caracteristici
21. Culturile premergătoare
22. Pregătirea solului
25. Semănatul direct
28. Semănatul
28. Epoci de semănat şi răsărirea
32. Semănatul cu o cultură acoperitoare
37. Fertilizarea
44. Boli şi dăunători
49. Recoltarea şi păstrarea lucernei
51. Însilozarea
54. Conservanţii
55. Lucernă uscată
57. Randamentele şi modele de influenţare a acestora
60. Caracteristici nutritive ale lucernei
61. Valoarea şi natura azotului
62. Celuloza, hemiceluloza şi lignina
62. Mineralele
64. Vitaminele
64. Beta-carotenul
65. Evoluţia compoziţiei chimice
67. Însemnătatea primei coase
68. Administrarea lucernei în fermele de vaci pentru lapte
69. Creşterea junincilor
70. Folosirea lucernei verzi
70. Păşunatul in culturi de lucernă cu graminee
74. Utilizarea lucernei însilozate
75. Efectele conservanţilor
76. Lucernă însilozată supercondiţionată
78. Raţiile mixte din lucernă şi porumb însilozat
78. Lucerna uscată
79. Lucerna uscată faţă de raţia de fân + vegetale însilozate
80. Ajustarea raţiilor de lucernă uscată (făn)
81. Influenţa mediului de condiţionare a lucernei uscate
81. Lucerna uscată comparată cu porumbul însilozat
81. Raţie mixtă de lucernă uscată + porumb însilozat
82. Cum utilizează francezii lucerna?
82. Alcătuirea raţiiior de bază in Rhâne-Alpes
83. Căteva raţii pe bază de lucernă
85. Folosirea lucernei pentru vacile in lactaţie
86. Utilizarea lucernei verzi pentru creşterea şi îngrăşarea animalelor tinere
87. Utilizarea lucernei însilozate pentru tineretul bovin
88. Suplimente
88. Amestecuri cu graminee
92. Utilizarea lucernei uscate
94. Câteva raţii pe bază de lucernă
104. Îngrăşarea vacilor de reformă provenite dintre animalele cu lapte
106. Meteorismul
107. Mecanismul meteorismului
107. Meteorism spumos
108. Meteorismul gazos
109. Factori predispozanţi
110. Procentul de umiditate al furajelor
110. Condiţiile meteorologice
111. Sensibilitate animalelor
111. Cazuri de meteorism cu lucernă uscată
112. Conduita păşunatului
113. Agenţi antispumanţi
113. Antibiotice
117. Hrănirea oilor cu lucernă
117. Suplimente energetice
117. Reproducerea si fitoestrogenii
118. Folosirea lucernei însilozate
118. Folosirea lucernei uscate
118. Raţii pentru oile cu lapte
118. Raţii de îngrăşare
119. Câteva reţete pe bază de lucernă pentru oi
123. Lucerna în alimentaţia caprelor
124. Creşterea tineretutui caprin
125. Lucerna verde în hrana caprelor
127. Însilozarea lucernei
127. Însilozarea de lucernă supracondiţionată
128. Câteva raţii pe bază de lucernă
132. Lucerna în hrana cailor
132. Alimentaţia iepelor gestante
132. Alimentaţia proteică
133. Alimentaţia energetică
133. Mineralele şi vitaminele
134. Hrana iepelor aflate în lactaţie
134. Alimentaţia tineretului cabalin
135. Alimentaţia armăsarilor
135. Câteva raţii pe bază de lucernă
138. Capitolul 2: Cultura trifoiului
140. Condițiile pedo-climatice în cultura trifoiului
140. Solul
141. Apa
143. Temperatura ca factor limitant în cultura trifoiului
143. Importanţa temperaturii pentru cultura de trifoi
145. Rolul luminii în dezvoltarea plantelor
146. Plante bune premergătoare
146. Azotul simbiotic
148. Inflinţarea culturii de trifoi roşu
148. Plantele de acoperire recomandate
149. Plante însoţitoare recomandate
149. Alegerea seminţei
149. Epoci de semănat
150. Pregătirea patului germinativ în cultura clasică
151. Semănatul trifoiului, metodă clasică
151. Semănatul direct al trifoiului
152. Erbicidarea
152. Fertilizarea
153. Amendamentele
153. Recoltarea şi conservarea trifoiului
155. Bibliografie
Descriere Cultura lucernei si a trifoiului
Cartea prezintă metode de cultură, recoltare și păstrare a lucernei și trifoiului, dar și sugestii pentru rațiile alimentare la vaci, oi, capre și cai ale acestor plante. Lucerna aparține familiei leguminoaselor și este caracterizată de capacitatea de a fixa azotul atmosferic în urma unei simbioze existente între plantă și o bacterie care se dezvoltă în sistemul radicular al plantei.
Vom înțelege, așadar, de ce lucerna este inclusă în rândul „plantelor cu viitor asigurat": dacă astăzi, în bună parte, azotul atmosferic este adus într-o formă utilizabilă în multe domenii dar mai ales în agricultură, cu consumuri uriașe de energie termică (metan), se pune întrebarea legată de înlocuirea acestui procedeu în momentul secătuirii resurselor energetice fosile. Lucerna este un răspuns potențial la această întrebare.
- Cod produsPR-103217
-
Tip produsCarte
Alte produse în aceeași categorie
Produse vizualizate
check_circle
check_circle



Alpha Bank
BRD Finance
Card avantaj
Banca Transilvania
Garanti Bank