lcp
  • Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
  • Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
Click pentru a mari poza
Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu

Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu

Rating:
(0)
Cod produs: PR-103218
Ultimele produse in stoc
Drept de retur 14 zile

Cartea Cultura plantelor pentru ulei de Marius Contantinescu și Gheorghe Sinulescu prezintă metode de creștere și întreținere a mai multor plante pentru ulei, precum: floarea soarelui, soia, rapița, muștarul, ricinul, macul, alunele de pământ, inul pentru ulei, bumbacul, șofrănelul ori susanul.

• Autori: Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 224
• Format: 200 x 130 mm


Logo MAST

Perioadă Rată lunară
2 luni 6,00 lei
3 luni 4,00 lei
4 luni 3,00 lei
5 luni 2,40 lei
6 luni 2,00 lei
12,00 lei
Ultimele produse in stoc
Ultimele: 2 buc.
Luni - Vineri 8:30-17:00
OUTLET %
Grăbește-te! Cele mai bune prețuri sunt în OUTLET și stocurile dispar rapid!

Cuprins Cultura plantelor pentru ulei

3. CUPRINS

7. INTRODUCERE

9. CAPITOLUL 1

1.1: Uleiurile vegetale
1.2: Utilizări industriale ale uleiurilor vegetale
1.3: Perspective ale valorificării superioare a uleiurilor vegetale

28. CAPITOLUL 2: Cultura plantelor oleifere

2.1: Floarea-soarelui (Helianthus Anuus)
   2.1.1: Biologia plantei
   2.1.2: Principalele soiuri de Floarea-soarelui
   2.1.3: Relațiile plantei cu factorii de mediu
   2.1.4: Plante premergătoare
   2.1.5: Fertilitatea solului
   2.1.6: Pregătirea terenului
   2.1.7: Alegerea momentului pentru semănat
   2.1.8: Lucrări de întreținere
   2.1.9: Combaterea bolilor și dăunătorilor
   2.2.0: Recoltare, condiționare, păstrare

2.2: Soia (Glycine Max. (L.) Merr.)
   2.2.1: Anatomia plantelor de soia
   2.2.2: Relația plantei cu factorii de mediu
   2.2.3: Zone favorabile culturilor de soia
   2.2.4: Lucrările solului in vreamea semănatului
   2.2.5: Adâncimea de semănat
   2.2.6: Lucrări de întreținere
   2.2.7: Irigarea culturii de soia
   2.2.8: Combaterea bolilor și dăunătorilor
   2.2.9: Cultura succesivă

2.3: Rapița
   Generalități
   2.3.1: Istoric și importanță
   2.3.2: Clasificare științifică
   2.3.3: Particularități biologice
   2.3.4: Soiuri și hibrizi
   2.3.5: Cerințe față de climă la cultivarea rapiței
   2.3.6: Rotația culturii la rapiță
   2.3.7: Fertilizarea culturii de rapiță
         2.3.7.1: Fertilizarea organică
         2.3.7.2: Fertilizarea chimică
   2.3.8: Lucrările solului
   2.3.9: Solul și clima
   2.3.10: Asolamentul 
   2.3.11: Sămânța și semănatul
   2.3.12: Lucrările de îngrijire
           2.3.12.1: Combaterea buruienilor
           2.3.12.2: Combaterea bolilor
           2.3.12.3: Combaterea dăunătorilor
    2.3.13: Recoltarea. Producții
            2.3.13.1: Tehnologia de recoltare a rapiței într-o fază
            2.3.13.2: Tehnologia de recoltare a rapiței în două faze
            2.3.13.3: Evaluarea producției

2.4: Ricinul
   Istoric
   Importanța culturii
   2.4.1: Aria de răspândire
   2.4.2: Particularități biologice. Soiuri
   2.4.3: Relațiile plantă - factorii de vegetație
   2.4.4: Tehnologia de cultivare
         2.4.4.1: Rotația. Planta premergătoare
         2.4.4.2: Fertilizarea
         2.4.4.3: Lucrările solului
         2.4.4.4: Sămânța și semănatul
   2.4.5: Lucrările de îngrijire
   2.4.6: Recoltare și producții
   2.4.7: Utilizări

2.5: Cultura muștarului
   Istoric
   Importanță 
   2.5.1: Muștarul alb
   2.5.2: Muștarul negru
   2.5.3: Muștarul brun
   2.5.4: Muștarul sălbatic
   2.5.5: Relațiile plantă - factorii de vegetație, cerințe de biologie
   2.5.6: Tehnologia de cultivare
         2.5.6.1: Rotaţia 
         2.5.6.2: Fertilizarea 
         2.5.6.3: Lucrările solului
         2.5.6.4: Sămânţa şi semănatul
         2.5.6.5: Lucrările de îngrijire 
   2.5.7: Combaterea buruienilor la culturile de muștar
   2.5.8: Dăunătorii muștarului
   2.5.9: Recoltare si producţii
   2.5.10: Tehnologia fabricării muştarului

2.6: Macul
   Introducere
   Istoric
   2.6.1: Importanța culturii
   2.6.2: Aria de răspândire și suprafețe
   2.6.3: Particularități biologice. Soiuri
   2.6.4: Relațiile plantă - factorii de vegetație
   2.6.5: Tehnologia de cultivare
         2.6.5.1: Rotația. Planta premergătoare
         2.6.5.2: Fertilizarea 
         2.6.5.3: Lucrările solului
         2.6.5.4: Sămânţa şi semănatul
         2.6.5.6: Lucrările de îngrijire 
         2.6.5.7: Păstrarea producției
   2.6.6: Utilizări
   
2.7: Alunele de pământ
   Introducere
   Istoric
   2.7.1: Importanța culturii
         2.7.1.1: Aria de răspândire și suprafețe
         2.7.1.2: Soiuri
         2.7.1.3: Particularități biologice
         2.7.1.4: Relațiile plantă - factorii de vegetație
   2.7.2: Tehnologia de cultivare
         2.7.2.1: Fertilizarea 
         2.7.2.2: Sămânţa şi semănatul
         2.7.2.3: Lucrările de îngrijire
         2.7.2.4: Recoltarea și producția
         2.7.2.5: Uscarea 
         2.7.2.6: Dezghiocarea
         2.7.2.7: Prăjirea
         2.7.2.8: Răcirea

2.8: Inul pentru ulei
   Istoric 
   Importanţa culturii
   2.8.1: Aria de răspândire. Suprafeţe 
   2.8.2: Sistematică. Soiuri 
   2.8.3: Particularităţi biologice 
   2.8.4: Relaţiile plantă - factorii de vegetaţie
   2.8.5: Zonele ecologice
   2.8.6: Tehnologia de cultivare   
         2.8.6.1: Rotaţia. Planta premergătoare
   2.8.7: Fertilizarea 
   2.8.8: Lucrările solului
   2.8.9: Sămânţa şi semănatul 
   2.8.10: Lucrările de îngrijire
   2.8.11: Recoltare și producții

2.9 Bumbacul
   Introducere
   Istoric  
   2.9.1: Importanţa culturii
   2.9.2: Bumbacul organic
   2.9.3: Aria de răspândire şi suprafeţe
   2.9.4: Particularităţi biologice. Soiuri
   2.9.5: Relaţiile plantă - factori de vegetaţie
   2.9.6: Tehnologia de cultivare
         2.9.6.1: Rotaţia. Planta premergătoare
         2.9.6.2: Fertilizarea
   2.9.7: Lucrările solului
   2.9.8: Sămânţa şi semănatul
   2.9.9: Lucrările de ingrijire
   2.9.10: Recoltare şi producţii
   2.9.11: Obţinerea fibrei de bumbac

2.10: Susanul (Sesamus lndicum L.)

2.11: Cultura şofrănelului
     2.11.1: Cerinţe faţă de factorii de mediu
     2.11.2: Agrotehnică
     2.11.3: Boli şi dăunători 

Plante oleifere mai puţin cunoscute

  • Cod produs
    PR-103218

  • Tip produs
    Carte

Alte produse în aceeași categorie

Loading...