Cultura plantelor pentru ulei, Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
Cartea Cultura plantelor pentru ulei de Marius Contantinescu și Gheorghe Sinulescu prezintă metode de creștere și întreținere a mai multor plante pentru ulei, precum: floarea soarelui, soia, rapița, muștarul, ricinul, macul, alunele de pământ, inul pentru ulei, bumbacul, șofrănelul ori susanul.
• Autori: Marius Contantinescu si Gheorghe Sinulescu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 224
• Format: 200 x 130 mm![]()
| Perioadă | Rată lunară |
|---|---|
| 2 luni | 6,00 lei |
| 3 luni | 4,00 lei |
| 4 luni | 3,00 lei |
| 5 luni | 2,40 lei |
| 6 luni | 2,00 lei |
Cuprins Cultura plantelor pentru ulei
3. CUPRINS
7. INTRODUCERE
9. CAPITOLUL 1
1.1: Uleiurile vegetale
1.2: Utilizări industriale ale uleiurilor vegetale
1.3: Perspective ale valorificării superioare a uleiurilor vegetale
28. CAPITOLUL 2: Cultura plantelor oleifere
2.1: Floarea-soarelui (Helianthus Anuus)
2.1.1: Biologia plantei
2.1.2: Principalele soiuri de Floarea-soarelui
2.1.3: Relațiile plantei cu factorii de mediu
2.1.4: Plante premergătoare
2.1.5: Fertilitatea solului
2.1.6: Pregătirea terenului
2.1.7: Alegerea momentului pentru semănat
2.1.8: Lucrări de întreținere
2.1.9: Combaterea bolilor și dăunătorilor
2.2.0: Recoltare, condiționare, păstrare
2.2: Soia (Glycine Max. (L.) Merr.)
2.2.1: Anatomia plantelor de soia
2.2.2: Relația plantei cu factorii de mediu
2.2.3: Zone favorabile culturilor de soia
2.2.4: Lucrările solului in vreamea semănatului
2.2.5: Adâncimea de semănat
2.2.6: Lucrări de întreținere
2.2.7: Irigarea culturii de soia
2.2.8: Combaterea bolilor și dăunătorilor
2.2.9: Cultura succesivă
2.3: Rapița
Generalități
2.3.1: Istoric și importanță
2.3.2: Clasificare științifică
2.3.3: Particularități biologice
2.3.4: Soiuri și hibrizi
2.3.5: Cerințe față de climă la cultivarea rapiței
2.3.6: Rotația culturii la rapiță
2.3.7: Fertilizarea culturii de rapiță
2.3.7.1: Fertilizarea organică
2.3.7.2: Fertilizarea chimică
2.3.8: Lucrările solului
2.3.9: Solul și clima
2.3.10: Asolamentul
2.3.11: Sămânța și semănatul
2.3.12: Lucrările de îngrijire
2.3.12.1: Combaterea buruienilor
2.3.12.2: Combaterea bolilor
2.3.12.3: Combaterea dăunătorilor
2.3.13: Recoltarea. Producții
2.3.13.1: Tehnologia de recoltare a rapiței într-o fază
2.3.13.2: Tehnologia de recoltare a rapiței în două faze
2.3.13.3: Evaluarea producției
2.4: Ricinul
Istoric
Importanța culturii
2.4.1: Aria de răspândire
2.4.2: Particularități biologice. Soiuri
2.4.3: Relațiile plantă - factorii de vegetație
2.4.4: Tehnologia de cultivare
2.4.4.1: Rotația. Planta premergătoare
2.4.4.2: Fertilizarea
2.4.4.3: Lucrările solului
2.4.4.4: Sămânța și semănatul
2.4.5: Lucrările de îngrijire
2.4.6: Recoltare și producții
2.4.7: Utilizări
2.5: Cultura muștarului
Istoric
Importanță
2.5.1: Muștarul alb
2.5.2: Muștarul negru
2.5.3: Muștarul brun
2.5.4: Muștarul sălbatic
2.5.5: Relațiile plantă - factorii de vegetație, cerințe de biologie
2.5.6: Tehnologia de cultivare
2.5.6.1: Rotaţia
2.5.6.2: Fertilizarea
2.5.6.3: Lucrările solului
2.5.6.4: Sămânţa şi semănatul
2.5.6.5: Lucrările de îngrijire
2.5.7: Combaterea buruienilor la culturile de muștar
2.5.8: Dăunătorii muștarului
2.5.9: Recoltare si producţii
2.5.10: Tehnologia fabricării muştarului
2.6: Macul
Introducere
Istoric
2.6.1: Importanța culturii
2.6.2: Aria de răspândire și suprafețe
2.6.3: Particularități biologice. Soiuri
2.6.4: Relațiile plantă - factorii de vegetație
2.6.5: Tehnologia de cultivare
2.6.5.1: Rotația. Planta premergătoare
2.6.5.2: Fertilizarea
2.6.5.3: Lucrările solului
2.6.5.4: Sămânţa şi semănatul
2.6.5.6: Lucrările de îngrijire
2.6.5.7: Păstrarea producției
2.6.6: Utilizări
2.7: Alunele de pământ
Introducere
Istoric
2.7.1: Importanța culturii
2.7.1.1: Aria de răspândire și suprafețe
2.7.1.2: Soiuri
2.7.1.3: Particularități biologice
2.7.1.4: Relațiile plantă - factorii de vegetație
2.7.2: Tehnologia de cultivare
2.7.2.1: Fertilizarea
2.7.2.2: Sămânţa şi semănatul
2.7.2.3: Lucrările de îngrijire
2.7.2.4: Recoltarea și producția
2.7.2.5: Uscarea
2.7.2.6: Dezghiocarea
2.7.2.7: Prăjirea
2.7.2.8: Răcirea
2.8: Inul pentru ulei
Istoric
Importanţa culturii
2.8.1: Aria de răspândire. Suprafeţe
2.8.2: Sistematică. Soiuri
2.8.3: Particularităţi biologice
2.8.4: Relaţiile plantă - factorii de vegetaţie
2.8.5: Zonele ecologice
2.8.6: Tehnologia de cultivare
2.8.6.1: Rotaţia. Planta premergătoare
2.8.7: Fertilizarea
2.8.8: Lucrările solului
2.8.9: Sămânţa şi semănatul
2.8.10: Lucrările de îngrijire
2.8.11: Recoltare și producții
2.9 Bumbacul
Introducere
Istoric
2.9.1: Importanţa culturii
2.9.2: Bumbacul organic
2.9.3: Aria de răspândire şi suprafeţe
2.9.4: Particularităţi biologice. Soiuri
2.9.5: Relaţiile plantă - factori de vegetaţie
2.9.6: Tehnologia de cultivare
2.9.6.1: Rotaţia. Planta premergătoare
2.9.6.2: Fertilizarea
2.9.7: Lucrările solului
2.9.8: Sămânţa şi semănatul
2.9.9: Lucrările de ingrijire
2.9.10: Recoltare şi producţii
2.9.11: Obţinerea fibrei de bumbac
2.10: Susanul (Sesamus lndicum L.)
2.11: Cultura şofrănelului
2.11.1: Cerinţe faţă de factorii de mediu
2.11.2: Agrotehnică
2.11.3: Boli şi dăunători
Plante oleifere mai puţin cunoscute
- Cod produsPR-103218
-
Tip produsCarte
Alte produse în aceeași categorie
check_circle
check_circle



Alpha Bank
BRD Finance
Card avantaj
Banca Transilvania
Garanti Bank