lcp
  • Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu
  • Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu
Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu
Click pentru a mari poza
Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu

Cultura sfeclei, M. Constantinescu, E. Constantinescu

Rating:
(0)
Cod produs: PR-103221
Ultimele produse in stoc
Drept de retur 14 zile

Cartea Cultura sfeclei conține informații detaliate și clare despre tehnologiile optime pentru cultivarea sfeclei. Este așadar o adevărată unealtă pentru un fermier modern și eficient. Sfecla de zahăr asigură o parte însemnată din necesarul de zahăr la nivel mondial și are avantajul de a putea fi cultivată pe o arie importantă și cu largă raspandire geografică.

• Autor: M. Constantinescu, E. Constantinescu
• Editura: MAST
• Nr. pagini: 112
• Format: 200 x 130 mm


Logo MAST

Perioadă Rată lunară
2 luni 5,00 lei
3 luni 3,33 lei
4 luni 2,50 lei
5 luni 2,00 lei
6 luni 1,67 lei
10,00 lei
Ultimele produse in stoc
Ultimele: 3 buc.
Luni - Vineri 8:30-17:00
OUTLET %
Grăbește-te! Cele mai bune prețuri sunt în OUTLET și stocurile dispar rapid!

Cuprins Cultura sfeclei

5. Istoric

  • 14. Botanica plantei

  • 27. Cultura sfeclei de zahăr față de factorii de vegetație

  • 30. Tehnologia de cultură

  • 42. Lucrările solului

  • 47. Semănatul la sfecla de zahăr

  • 53. Bolile sfeclei de zahăr

  • 56. Dăunătorii sfeclei de zahăr

  • 59. Recoltarea sfeclei de zahăr

  • 65. Mașini de recoltat

  • 73. Depozitarea sfeclei de zahăr

  • 76. Pregătirea sfeclei pentru industrializare

  • 83. Cultura de sfeclă furajeră

  • 86. Cerințe față de factorii de vegetație

  • 87. Tehnologia de cultură

  • 88. Lucrări de îngrijire

  • 90. Recoltarea

  • 92. Însilozarea

  • 94. Cultura de sfeclă roșie

  • 96. Cerințe față de factorii de vegetație

  • 97. Tehnologia de cultură

  • 98. Combaterea bolilor și dăunătorilor

  • 101. Tehnologia culturii pentru obținerea de sămânță

  • 101. Metode folosite pentru obținerea sămânței

  • 101. Producerea seminței prin metoda indirectă

  • 102. Lucrările solului

  • 102. Semănatul

  • 102. Lucrări de îngrijire

  • 104. Recoltarea butașilor de sfeclă

  • 108. Producerea seminței prin metoda directă



Descriere Cultura sfeclei

Consumul mondial de zahăr este asigurat în proporție covârșitoare de trestia de zahăr și de sfecla de zahăr. Dacă trestia de zahăr, care deține supremația, nu întâlnește condiții prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahăr deține un areal favorizant extrem de extins atât în emisfera nordică cât și în cea sudică.

În perspectiva, din ce în ce mai bine conturată, a creșterii cererii de biocarburanți la nivel mondial, sfecla de zahăr deține avantajul suficienței unei tehnologii extrem de simple în vederea obținerii de alcool etilic (folosit direct drept combustibil). Simplificând, acest proces cuprinde tăierea, fermentarea și distilarea. Dar, creșterea cererii de biocarburanți va atrage după sine extinderea suprafețelor cultivate cu sfeclă.

  • Cod produs
    PR-103221

  • Tip produs
    Carte

Alte produse în aceeași categorie

Produse vizualizate

Loading...