Produsele producatorului Rud


Logo Rud

Liderul mondial in productia de lanturi
Peste 180 de ani de calitate si inovatie germana

RUD, lider mondial in productia de lanturi


Grupul RUD este un lider mondial in sectorul producerii de lanturi si componente metalice inovatoare, pentru o gama foarte larga de aplicatii. Productia si dezvoltarea produselor care fac parte din portofoliul companiei are loc in Aalen (Germania). 
Toate produsele marca RUD au un lucru in comun: tehnologia avansata.

Aceasta tehnologie este dezvoltata prin numeroase parteneriate de cercetare cu institutii de cercetare, universitati, furnizori si clienti. 
Ca un important jucator in sectorul sau de activitate, RUD a reusit sa dezvolte noi tehnologii, noi caracteristici ale produselor si chiar noi standarde de calitate (care ulterior au devenit general acceptate) pentru produsele si serviciile oferite in sectoare cheie ale industriei si diferite segmente de piata.O afacere de familie devenita brand de renume mondial


Povestea brandului RUD incepe in anul 1828, cand trei partenei de afaceri au achizitionat o fosta fabrica de filiere aflata in apropierea raului Kocher, in orasul Aalen din landul german Baden – Wurttemberg. In 1875, compania, care se numea Erlau, a devenit o societate pe actiuni, prima de acest gen din sudul Germaniei.


Aproximativ in aceeasi perioada, Carl Rieger si Friedrich Dietz, impreuna cu alti angajati au pornit in cautarea unei fabrici care sa produca lanturi cu zale forjate, pentru fabricarea unor tavi din plasa de sarma, utilizate pentru uscarea maltului, hameiului si cicorii. In 1880, compania infiintata de Rieger si Dietz a primit o diploma de onoare cu aprobare regala, pentru produsele de calitate realizate din lanturi, care, la momentul respectiv, erau utilizate in principiu in agricultura.

RUD Geschichte


La inceputul secolului 20, RUD a intrat in era industrializarii, atunci cand fieraria a devenit fabrica. In cadrul fabricii, au fost realizate pentru prima data lanturi prin sudare electrica. In acea epoca, in fabrica RUD se produceau atat lanturi realizate manual, cat si lanturi produse cu ajutorul echipamentelor specifice.


Lanturile fabricate de RUD au continuat sa aduca inovatii pe piata. In 1910, a fost fabricat primul lant cu carlige, menit sa protejezele rotile de cauciuc ale masinilor. Aceasta inovatie care avea sa puna bazele dezvoltarii industriei lanturilor pentru masini a fost realizata la Unterkochen.


In 1925, familia Rieger, care se afla deja la a treia generatie, a preluat conducerea companiei RUD. Acestia au venit la randul lor cu noi idei si au insuflat un avant nou in metodele de fabricare ale lanturilor. De altfel, in 1935, Weerner Rieger a inventat lantul original RUD pentru camioane, care a devenit cel mai popular tip de lant antiderapant pentru zapada.


La finalul celui de-al doilea razboi mondial, compania a inceput sa isi extinda activitatea din domeniul lanturilor antiderapante. In 1953, RUD a primit atat permisiunea oficiala a autoritatilor germane de a produce lanturi cu rezistenta ridicata, cat si certificarea pentru calitate H1. Compania a fost apoi certificata ca producator de lanturi cu sisteme integrate de management al calitatii si de mediu, in conformitate cu ISO 9001 si ISO 14001.


In 1955, compania a inceput sa produca lanturi pentru anvelope care erau utilizate in tari din lumea intreaga,  pentru a proteja anvelopele masinilor cu tambur pneumatic atat deasupra, cat si sub nivelul solului.


Dupa succesul inregistrat cu lanturile antiderapante, RUD a inceput sa isi extinda rapid activitatea pe plan mondial, incepand cu anul 1972, cand au fost deschise mai multe subsidiare, facilitati de productie si birouri de reprezentanta. Brazilia a fost prima locatie internationala, urmata de Marea Britanie, Elvetia, Austria, Tarile Scandinave, Franta, Spania, SUA, Africa, India si China.


La sarbatorirea a 100 de ani de activitate, in 1975, RUD era o companie cu peste 1.000 de angajati. Au fost infiintate doua organizatii non-profit, Fundatia Trude Eipperle Rieger si Fundatia Otto Rieger. Ambele organizatii au ca activitati promovarea culturii si a stiintei in randul publicului larg.


In 1988, dupa decenii intregi in care a fost principalul sau competitor, compania Erlau AG, s-a alaturat grupului RUD.


Incepand cu anul 2003, compania este condusa in continuare de familia Rieger, aflata acum la a cincea generatie. Cu aproximativ 1.700 de angajati, o cifra de afaceri de 190 de milioane de euro si o prezenta activa in peste 120 de tari, compania se poate mandri ca a obtinut unele din cele mai importante certificari si premii acordate vreodata unui producator de lanturi, inclusiv in sectorul IT, castigand premiul "Best in Cloud 2013" si premiul international "Cloud Champions Award".
 Managementul calitatii si certificarile detinute de RUD


"Un lant este la fel de bun precum veriga sa cea mai slaba"
Aceasta este premisa pe care producatorul german o aplica in elaborarea procesului tehnologic de productie a lanturilor. Este, de fapt, ADN-ul filosofiei corporative RUD, o propozitie pe care fiecare angajat RUD o cunoaste si in functie de care isi desfasoara zilnic activitatea.

Extras din manualul de management si politica de calitate RUD
"RUD creeaza produse care raspund nevoilor si asteptarilor clientilor, in ceea ce priveste capacitatea lor de utilizare si sunt in concordanta cu siguranta, fiabilitatea, durabilitatea, respectand in acelasi timp normele de mediu".

Inca din anul 1953 a avut loc primul audit de calitate RUD. Scopul acestui audit, trecut cu succes, a fost obtinerea timbrului H1. RUD a fost primul producator de lanturi de calitate care a primit stampila H. De asemenea, inca de la sfarsitul anilor 80, s-au pus bazele unui sistem de management al calitatii conform standardului ISO 9001.
Incepand cu anul 2007, RUD a instituit si introdus sistematic un sistem de gestionare a energiei. Acesta a fost adaptat la standardul international ISO 50001 si certificat la sfarsitul anului 2012.

Sistemul certificat de management al calitatii aduce o contributie decisiva la calitatea produselor RUD. Impreuna cu sistemul certificat de management al mediului, se asigura calitatea procesului si utilizarea atenta si eficienta a resurselor. Produsele RUD sunt caracterizate de cea mai inalta calitate si compatibilitate cu mediul.

RUD ISO9001 & 14001

In anul 2006, RUD a primit certificarea asociatiei comerciale BG Prufzert ("Label der Berufsgenossenschaften") pentru performante foarte bune (calificativul 10 pentru calitate) obtinute cu sistemele de ridicare si ancorare conform PAS 1061, precum si pentru piese individuale pentru sistemele de ridicare si ancorare.
Un an mai tarziu, a obtinut certificarea ICE pentru fabricarea de produse de calitate deosebita (calificativul 12 pentru calitate). Compania RUD a fost aprobata ca furnizor pentru dispozitivele de aviatie ale armatei germane Bundeswehr in anul 2009.


De asemenea, RUD a obtinut certificari Lloyd pentru lanturi si accesorii pentru lanturi pentru ridicare, fixare si tractare, sudarea constructiilor navale si sudarea echipamentelor militare. In plus, Institutul de Testare al Materialelor din cadrul Universitatii Karlsruhe i-a acordat calificarea pentru sudarea componentelor structurale din otel, in conformitate cu DIN 18800-7, clasa E.Gama de produse a grupului RUD - ERLAULanturi antiderapante auto, camioane, utilaje


Lanturile auto antiderapante moderne trebuie sa fie asamblate si dezasamblate intr-un timp scurt si usor de inteles pentru utilizator. Cu diferitele sale sisteme de montaj, RUD are solutia potrivita pentru fiecare utilizator si pentru fiecare aplicatie. Toate lanturile RUD sunt insotite de instructiuni de utilizare ilustrate, clare si inteligibile. In plus, furnizam videoclipuri de asamblare si dezasamblare. Sistemele de montare RUD: RUDcomfort, RUDintuitiv, RUDmatic, RUDcompact, RUDprofi, ROTOGRIP.

Gama de produse include lanturi antiderapante pentru autoturisme, ATV-uri, SUV-uri, microbuze, 4x4, camionete, camioane, autobuze si utilaje de deszapezire. Departamentul de lanturile antiderapante RUD include si brandurile Weissenfels, Union si Protract.


RUD Lanturi auto

RUD Lanturi utilaje


Lanturi antiderapante forestiere


In domeniul exploatarilor forestiere, conditiile de teren sunt de cele mai multe ori extrem de dure. Aderenta si mai ales rezistenta lanturilor antiderapante cu care sunt echipate utilajele forestiere joaca un rol vital in siguranta operatorilor care lucreaza pe acestea. Pe de alta parte, doar echiparea utilajelor cu aceste plase de lant poate asigura o productivitate continua pe toata durata anului. RUD ofera solutii pentru orice dimensiune de anvelopa: TAF-uri (tractoare articulate forestiere), utilaje Harvester, Forwarder, camioane forestiere.

RUD Lanturi antiderapante forestiere
Lanturi pentru protectia anvelopelor


Un lant de protectie a anvelopelor este o retea de lant mobila, foarte densa, din otel inoxidabil de inalta calitate. Aceasta plasa protejeaza treptele si flansele anvelopelor. Constructia flexibila a lanturilor se adapteaza la toate deformarile anvelopelor. Prin proprietatea de autocuratare a plasei de lant, se evita unfundarea si ruperea acesteia in timpul rularii. Totodata, acest lucru asigura o aderenta permanenta.

Lanturile de protectie se utilizeaza pe utilaje mari, care opereaza in conditii dure, precum cariere de piatra, marmura, cupru, siderurgii, etc. Utilizarea unor astfel de plase reduce semnificativ costul de achizitie al anvelopelor, reduce costurile de operare, prin eliminarea timpului de pauza si creste astfel productivitatea.

In calitate de inventator al lanturilor de protectie si lider pe piata mondiala, RUD detine cel mai inalt know-how tehnic putand oferii clientilor sai cea mai potrivita varianta pentru orice aplicatie. Mai mult la propriu decat metaforic, RUD va poate ajuta sa mutati muntii. Atat prin furnizarea plaselor de lant cat si prin serviciile profesionale de montare pe anvelope.

RUD Lanturi de protectieSisteme de ridicare si ancorare


Aceste sisteme au fost create si dezvoltate pentru a garanta siguranta in timpul ridicarii si manevrarii incarcaturilor. Sistemele de ridicare VIP si ICE, utilizate in combinatie cu peste 550 de inele pentru ridicare si ancorare satisfac toate exigentele in domeniu.

RUD Sisteme de ridicare si ancorare


Tehnologie militara pentru armata germana


Ca divizie a grupului RUD, compania produce sisteme speciale de ridicare cu aplicatie in domeniul militar, sisteme de ancorare pentru asigurarea incarcaturilor in timpul transportului pe teren, in aer si pe apa, precum si lanturi antiderapante off-road pentru vechicule militare. Compania RUD sustine armata germana pentru indeplinirea misiunilor intr-o mare varietate de operatiuni.

RUD Tehnologie militara


 
Verdon: gama completa de lanturi auto RUD & Weissenfels


Cu sediul in Sibiu, si datorita unei stranse si frumoase colaborari cu unitatea de productie RUD Florian Rieger, Verdon furnizeaza la nivel national toata gama de lanturi antiderapante RUD si Weissenfels: lanturi auto pentru autoturisme, ATV-uri, SUV-uri, camionete, camioane de marfa, autobuze, buldo-escavatoare, incarcatoare frontale, utilaje de deszapezire si nu in ultimul rand lanturi pentru utilaje forestiere.
Pe platforma verdon.ro puteti utiliza filtrele de cautare (din stanga paginii) pentru a va putea alege usor tipul de lant potrivit, in functie de tipul vehiculului, domeniul de utilizare, dimensiunea anvelopelor, modul de montare pe anvelopa, diametrul zalelor.


Livrare rapida prin curier oriunde in Romania 
Tel: 0371 015 191, e-mail: office@verdon.ro

RUD Florian Rieger Sibiu
RUD Florian Rieger - Sibiu

pe pagina
Afiseaza 1 - 56 din 265 produse

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.