Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml
Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml
Click pentru a mari poza

Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml

PR-100080

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

Principal Plus, erbicid selectiv, postemergent ce combate gramineele anuale si buruienile cu frunza lata anuale si perene la cultura Porumbului.

Substante active
Rimsulfuron metil: 2,3%
• Nicosulfuron: 9,2%
• Dicamba: 55%

• IMPORTANT: produs Original Corteva !!!
• Depozitat controlat termic

• Ambalaj: Principal Plus 440 g + Adjuvant Vivolt 250 ml

Corteva

CantitateDiscountPret/buc.
10 buc -10.00 Lei 212.00 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

222.00 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Informatii

Omologari erbicid porumb Principal Plus


Doza: 400-440 g/ha + 250 ml Vivolt. Maxim 1 tratament pe an
Buruieni combatute: Graminee anuale si buruieni cu frunza lata anuale si perene


Mod de actiune erbicid porumb Principal Plus

 • Principal Plus este un erbicid ce contine trei substante active: rimsulfuron, nicosulfuron si dicamba. Se aplica postemergent la cultura de porumb pentru controlul buruienilor graminee si buruienilor cu frunza lata, anuale si perene.

 • Activitatea produsului se bazeaza pe doua moduri de actiune independente. Rimsulfuron si nicosulfuron sunt erbicide sulfonilureice a caror activitate se bazeaza pe blocarea diviziunii celulare in varfurile de crestere, in timp ce dicamba este regulator de crestere.

 • Principal Plus, un erbicid complet pentru porumb, este absorbit rapid de foliajul si radacinile plantelor si inhiba cresterea buruienilor sensibile, la scurt timp dupa aplicare, prevenind astfel competitia cu plantele de cultura.

 • Simptome ca decolorarea si cloroza apar dupa 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor dupa 2-3 saptamani. Caldura si umezeala sporesc performanta erbicidului, in timp ce timpul rece si uscat ii întarzie activitatea si aparitia simptomelor.Mod de utilizare erbicid porumb Principal Plus

 • Principal Plus se aplica in postemergenta in stadiul de 2-6 frunze ale porumbului. Erbicidul este activ impotriva unui spectru larg de buruieni graminee si buruieni cu frunza lata, anuale si perene. Datorita activitatii reziduale scurte, Principal Plus combate buruienile rasarite sau in curs de rasarire in momentul aplicarii.

 • Eficacitatea maxima se obtine cand buruienile sunt tinere, respectiv in perioada de crestere activa, de la rasarire pana in stadiul de 2-4 frunze ale buruienilor cu frunza lata si/sau rozeta la cele perene, pana la sfarsitul infratirii gramineelor anuale.

 • Stadiul aplicarii se stabileste dupa stadiul de dezvoltare al primelor specii de buruieni aparute. La infestari puternice cu Panicum spp. "Mei", eficacitatea maxima in combatere se obtine cand primul tratamentul este aplicat la aparitia primului val, in stadiul de 3 frunze ale buruienii.

 • In cazul imburuienarilor cu Convolvulus arvensis "Volbura" si Calystegia sepium "Cupa vacii", Principal Plus este mai eficace daca este aplicat pe buruieni mai dezvoltate (15-20 cm).

 • Pentru Cirsium arvense "Palamida" cel mai bun moment de aplicare este in stadiul de rozeta cu 4-6 frunze. Pentru Sorghum halepense "Costrei din rizomi" sau Agropyron repens "Pirul tarator" sunt foarte bine combatute daca au inaltimea de maxim 15 cm.

 • Pentru imbunatatirea penetrarii substantelor active, mai ales in conditii de deficit hidric, se recomanda utilizarea produsului Vivolt in medie 250 ml/ha, livrat cu produsul. Se evita supradozarea, prin suprapunerea ariei de stropire, precum si subdozarea prin reglarea defectuoasa a echipamentului.

 • Echipamentul de stropit trebuie sa fie corect calibrat pentru realizarea uniformitatii si a unui grad de acoperire ridicat. Daca ploaia intervine inainte de 4 ore dupa tratament, eficacitatea produsului poate fi diminuata, daca solutia nu s-a zvantat pe frunze.

 • O lucrare cu cultivatorul poate fi recomandata pentru intretinerea culturii la minim 7 zile dupa aplicarea erbicidului. Nu se recomanda efectuarea lucrarilor de prasit pentru a evita stresul asupra culturii si buruienilor.


Spectrul buruienilor combatute


Buruieni cu frunza lata

Amaranthus spp. - Stir

Galium aparine - Turita

Matricaria spp. - Musetel

Polygonum spp. - Iarba rosie
Raphanus raphanistrum - Ridiche salbatica
Sinapsis arvensis - Mustar

Sonchus spp. - Susai
Brasica spp. - Rapita salbatica
Capsella bursa-pastoris - Traista ciobanului

Datura stramonium - Ciumafaie
Fumaria officinalis - Fumarita
Galeopsis tetrahit - Lungurica

Lalium spp. - Sugel
Mecurialis annua - Trepadatoare
Portulaca oleracea - Grasita

Senecio vulgaris - Spalacioasa
Stellaria media - Rocoina
Thlaspi arvense - Pungulita

Viola arvensis - Viorele de ogoare

Atriplex spp. - Loboda

Convolvulus arvensis - Volbura

Polygonum convolvulus - Hrisca urcatoare

Cirsium arvense - Palamida
Solanum nigrum - Zarna

Xanthium spp. - Scaieti
Polygonum aviculare - Troscot
Polygonum persicaria - Ardeiul broastei

Veronica hederifolia - Doritoare
Abutilon theophrasti - Teisor
Calystegia sepium - Cupa vacii

Galinsoga parviflora - Busuioc salbatic
Melandrium spp. - Opaita
Plantago major - Patlagina mare

Salsola kali - Ciurlan
Veronica officinalis - Ventrilica

Buruieni graminee

Sorghum halapense - Costrei din samanta

Agropyron repens - Pir tarator

Alopecurus myosuroides - Coada vulpii

Avena fatua - Odos

Echinochloa crus-galli - Iarba barboasa

Poa annua - Firuta

Setaria spp. - Mohor

Digitaria sanguinalis - Meisor

Lolium multiflorum - Raigras italienesc

Lolium perene - Iarba de gazon

Panicum spp. - Mei


Rotatia culturilor

Datorita perioadei reziduale scurte in sol a produsului nu exista restrictii pentru culturile urmatoare dupa recoltarea porumbului. In cazul compromiterii culturii poate fi semanat numai porumb. Primavara urmatoare poate fi semanata orice cultura.


Recomandari suplimentare si restrictii

Principal nu se aplica pe culturi care au fost stresate de inghet, seceta, umezeala, baltiri de apa, boli, daunatori (Oscinela frit - Musca suedeza), deficiente de nutritie sau de alti factori care pot afecta vigoarea si cresterea plantelor.

Aplicati numai cand temperatura este mai mare de 12°C. Nu se aplica la temperaturi de peste 28ºC si lumina solara puternica. Nu aplicati pe plante udate de ploaie sau roua. Nu aplicati peste santurile sau canalele de irigare. Nu este recomandat in culturile de porumb de floricele si porumb dulce, intrucat unii hibrizi manifesta selectivitate insuficienta.


Spalarea echipamentului de stropit

Pentru a evita vatamarea culturilor care urmeaza sa fie stropite cu acelasi echipament, este necesara spalarea acestuia cu maxima atentie, imediat dupa ultima aplicare, astfel:

Goliti complet rezervorul imediat dupa stropire. Spalati cu apa curata interiorul rezervorului, lancile si furtunele, folosind pentru aceasta un volum de apa cel putin egal cu a zecea parte din volumul rezervorului. Goliti complet rezervorul. Umpleti cu apa curata jumatate din rezervor si adaugati cantitatea necesara de amoniac lichid (3%) pentru a obtine o solutie cu concentratia de 1% (este necesar 1 litru de amoniac la fiecare 100 l. apa).

Se agita si se spala sub presiune lancile si furtunele cu aceasta solutie de curatare. Umpleti apoi complet rezervorul cu apa curata si lasati 15 minute fara agitare. Spalati din nou sub presiune lancile si furtunele si goliti complet rezervorul.

Demontati duzele si filtrele si spalati-le separat cu solutie amionacala de concentratie 1%. Repetati pasul nr. 2. Depozitati apa provenita din spalarea echipamentului de stropit in locuri special amenajate. Nu stropiti cu aceasta culturile sensibile sau tarlalele care urmeaza sa fie semanate cu culturi sensibile.

Daca nu este posibila golirea completa a rezervorului, repetati pasul nr. 3, inainte de a efectua pasul nr. 4. Atentie! Niciodata nu se amesteca produsele de spalare continand amoniac cu produsele de spalare care contin clor, deoarece se pot produce gaze periculoase!


Masuri de igiena si protecia muncii

La manipularea si utilizarea produsului Principal Plus este obligatorie folosirea echipamentului complet de protectie in timpul lucrului de Tip 4 (EN 14605): salopeta, manusi, cizme din cauciuc nitrilic, semimasca prevazuta cu filtru pentru particule P1 (EN 143) si ochelari prevazuti cu aparatori laterale (EN166). La incarcare folositi sorturi din cauciuc.

Respectati urmatoarele masuri de siguranta la aplicarea produsului:
Nu inhalati vapori sau ceata (aerosoli) proveniti din pulverizare. Se vor scoate imediat hainele/echipamentul de protectie individual daca materialul a penetrat in interior. Pentru a proteja mediul inconjurator se va scoate si spala tot echipamentul de protectie contaminat inainte de reutilizare.

Nu aplicati acest produs intr-un mod in care apare pericolul contaminarii lucratorilor sau altor persoane, direct sau prin deriva. Este interzis mancatul, bautul sau fumatul in timpul lucrului. Spalati-va bine inaintea meselor si intotdeauna dupa terminarea lucrului.

Nu deversati accidental produsul in apele de suprafata sau in sistemul sanitar de canalizare. Nu se aplica produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cea recomandata.

Curatati imediat produsul prin aspirare sau maturare in caz de imprastiere accidentala si puneti intr-un container adecvat pentru reziduuri. Cereti asistenta unui specialist, daca este necesar. Daca va simtiti rau chemati imediat doctorul si aratati eticheta.


Conditii de depozitare si transport

Principal Plus trebuie transportat si depozitat in ambalaj original in locuri uscate si reci, departe de spatii locuite, destinate in exclusivitate pentru pesticide la care au acces numai persoanele autorizate, fara actiunea directa a rezelor solare si a caldurii, separat de alimente si furaje.

In timpul transportului produsul va fi protejat de intemperii si caldura. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua toate masurile de protectie a muncii, PSI etc. Pastrati produsele incuiate si nu le lasati la indemana copiilor. In caz de imprastiere, strangeti produsul si resturile. Deseuirile rezultate din folosirea acestui produs pot fi pastrate numai in locuri special amenajate, conform legislatiei in vigoare.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Erbicidul Principal Plus nu este inflamabil. Folositi ca agent de stingere: apa, spuma, zapada carbonica, dioxid de carbon. Evitati folosirea jetului cu volum mare de apa (risc de contaminare).

In caz de incendiu, purtati masca de respirat cu filtru de aer. Nu inspirati fum. Se va avea grija ca apa folosita la stingerea incendiilor sa nu contamineze apa de suprafata sau panza de apa freatica. Se va colecta separat apa folosita la stingere, care a fost contaminata.

Aceasta nu trebuie sa fie eliminata in sistemul de canalizare. Reziduurile de ardere si apa folosita la stingere, care a fost contaminata, trebuie eliminate in conformitate cu reglementarile locale.

Pentru incendii mici: Daca zona este puternic expusa focului si daca conditiile o permit, se va lasa focul sa arda, deoarece apa poate mari poluarea mediului. Se vor raci recipientele/rezervoarele cu jet de apa.


Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale

Purtati echipament individual de protectie. Nu contaminati cursurile de apa sau sistemul sanitar de canalizare. Nu permiteti materialelor sa contamineze panza freatica. Curatati imediat produsul prin aspirare sau maturare. Folositi aspiratoare industriale omologate pentru colectare.

Autoritatile locale trebuie sa fie instiintate daca sunt scurgeri semnificative care nu pot fi limitate. Daca produsul contamineaza raurile si lacurile sau canalele, autoritatile trebuie informate.

In cantitati mici: folositi materiale absorbante inerte. Utilizati containere adecvate pentru stocare si distrugere. Evitati contaminarea apei cu produs sau cu ambalajul sau. Nu se va reintroduce niciodata produsul imprastiat inapoi in container pentru a fi refolosit.


Eliminarea ambalajelor goale

Dupa folosire ambalajele se clatesc de trei ori cu apa, de preferat sub presiune. Apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Nu refolositi ambalajele goale. Ambalajele goale se vor face neutilizabile si trebuie predate pentru reciclare sau reconditionare sau se depoziteaza intr-un loc specia amenajat in vederea incinerarii.

Ambalajele vor fi colectate de catre persoane autorizate in acest scop. Nu aruncati produsele chimice nediluate. Ambalajele de hartie, saci sau cutii, trebuie curatate si compactate. Ambalajele de plastic, hartie sau metal vor fi colectate gratuit prin centrele zonale de colectare, in cadrul Sistemului de Colectare a Ambalajelor de Pesticide Al Asociatiei Industriei de Protectie a Plantelor din Romania - SCAPA. Ambalajele colectate prin acest program sunt inscriptionate cu sigala SCAPA.

Specificatii

Tip produsErbicide
ProducatorCorteva
Substanta activaNicosulfuron
Dicamba
Rimsulfuron metil
Ambalaj440 g
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaPorumb
Buruieni combatuteScaieti
Troscot
Ardeiul broastei
Reigras
Musetel
Loboda
Turita
Patlagina mare
Grasita
Hrisca urcatoare
Spalacioasa
Susai
Volbura
Cupa vacii
Fumarita
Lungurica
Rapita salbatica
Viorele
Doritoare
Opaita
Ciurlan
Ventrilica
Iarba gazon
Ridiche salbatica
Costrei
Mohor
Iarba barboasa
Meisor
Odos
Pir
Palamida
Mustar salbatic
Coada vulpii
Mei
Firuta
Teisor
Stir
Traista ciobanului
Ciumafaie
Busuioc salbatic
Sugel
Trepadatoare
Zarna
Rocoina
Pungulita
Iarba rosie
Actiune produsSelectiva
Pachete Comerciale VerdonDa

Review-uri

Review adaugat de
03 Sep 2022
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):

Foarte bun

(5/5

Las review acum, cand e gata recolta. Erbicidul e foarte bun , a ajutat porumbul.

Vă mulțumim, domnule Buzan.
Toate cele bune!

Verdon a raspuns pe data de: 08 Sep 2022
Review adaugat de
10 Nov 2021
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
21 Jun 2021
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
15 Jun 2021
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
04 Jul 2020
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):

Multumit

(5/5

Sunt mulțumit de promptitudinea livrării și preț. Voi reveni pe viitor!!!

Review adaugat de
21 May 2020
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):

Recomand

(5/5

Foarte bun. Recomand pt calitate pret

Review adaugat de
29 May 2019
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(4/5
Review adaugat de
30 Apr 2019
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
15 Jun 2017
(Erbicid Porumb PRINCIPAL PLUS - 440 g + Adjuvant VIVOLT - 250 ml):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

 • Profită de toate beneficiile verdon.
 • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.