Erbicid grau Helmstar 75WG - 20 gr.
Erbicid grau Helmstar 75WG - 20 gr.
Click pentru a mari poza

Erbicid grau HELMSTAR 75WG - 20 g

(4,5/5)
2 rating(uri)

PR-100050

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Transport FIX 19 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-100050

HELMSTAR 75WG, erbicid selectiv sub forma de granule dispersabile in apa, pentru controlul post-emergent al buruienilor cu frunza lata, la culturile de cereale paioase (grau, orz).

• Substanta activa: tribenuron-metil 750 g/kg

• Ambalaj: 20 g

Helm

CantitateDiscountPret
5 buc -10% 28.80 Lei
10 buc -12% 28.16 Lei
20 buc -14% 27.52 Lei
30 buc -16% 26.88 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

32.00 Lei

Sunați-ne acum 0371.015.191

Produse corelate

Omologari erbicid Helmstar 75WG:

Cultura/OmologareBuruieni combatute

Doza
(concentratia)

 Grau (la infratire - formarea primului internod, buruieni dicotiledonate 2-4 frunze)
Buruieni dicotiledonate (exceptie Convolvulus, Geranium, Viola)15-20 g/ha postemergent
 Orz (la infratire - formarea primului internod)Buruieni dicotiledonate anuale si perene (Convolvulus, Geranium, Viola)10-15 g/ha postemergent (in functie de gradul de infestare)Mod de actiune erbicid Helmstar 75WG


Helmstar 75WG
este un erbicid eficient, in doze mici de aplicare. Ingredientul activ este absorbit mai intai prin frunzele plantelor, inhiband rapid cresterea buruienilor sensibile. Dupa 1-3 saptamani de la aplicare, frunzele buruienilor sensibile au un aspect clorotic si se ajunge in final la moartea buruienilor.

Helmstar 75WG are viata reziduala scurta in sol si nu are nici un efect asupra recoltei. Conditiile de vreme calda si umeda maresc eficienta, in timp ce conditiile de vreme rece si uscata micsoreaza influenta produsului.Mod de utilizare erbicid Helmstar 75WG


Postemergent

Se aplica primavara, inainte de aparitia frunzelor tipice la cereale. Cel mai indicat moment de aplicare este in timpul cresterii buruienilor, dupa aparitia primelor 2 frunze, iar pentru Cirsium arvense si Helianthus annuus cand ating inaltimea de 10-15 cm.

Se folosesc 100 pana la 400 l de apa la hectar. Se va aplica dispersia pe culturile vecine. In acest sens, nu se va aplica atunci cand bate vantul. Deasemenea, nu se va aplica atunci cand se prevad ploi in urmatoarele 3 ore, intrucat acestea ar putea reduce eficienta produsului. 

Helmstar 75WG va fi folosit o data pe sezon, intr-o doza care sa nu depaseasca 20 g/ha.

Pregatirea solutiei

Se va umple jumatate de pulverizator cu apa, se adauga cantitatea necesara de Helmstar 75WG, apoi se umple pulverizatorul cu apa, agitand amestecul. Se continua agitarea in timpul operatiunii de pulverizare, pentru a mentine produsul in suspensie.

In cazul unui amestec, se dizolva mai intai Helmstar 75WG si apoi se adauga celalalt produs in pulverizator. La amestecarea produsului se recomanda efectuarea unui test, pe o zona mica, inainte de aplicarea generala pe camp.

Rotatia culturilor

Graul si orzul (orzoaica) pot fi replantate oricand, dupa aplicarea produsului. Sfecla de zahar si rapita pot fi plantate la 60 de zile, iar orice alte culturi la 45 de zile de la aplicarea Helmstar 75WG.

Compatibilitati

Produsul este compatibil cu majoritatea pesticidelor si ingrasamintelor foliare. A nu se folosi impreuna cu malation, intrucat se va deteriora recolta. Pe timp de seceta, amestecurile cu insecticide fosfato-organice pot produce ingalbenirea temporara a culturii. Nu se va utiliza produsul in solutii lichide de ingrasaminte, cu un pH mai mic de 3.


Spectru de combatere


Buruieni dicotiledonate anuale
: Agrostemma githago (neghina), Anthemis spp. (musetel de camp), Bifora radians (buruiana pucioasa), Brassica Nigra (mustar negru), Capsella bursa pastoris (traista ciobanului), Chenopdium spp (loboda salbatica), Chrysanthemum segetum (vetricea), Cirsium arvense (palamida), Diplotaxis spp (puturoasa), Galeopsis tetrahit (lungurica), Galium aparine (turita), Helianthus annuus (floarea soarelui samulastra), Lactuca serriola (salata salbatica), Lamium spp (urzica), Matricaria spp. (musetel salbatic), Papaver rhoeas (mac), Polygonum spp (iarba rosie), Ranunculus spp (piciorul cocosului), Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica), Silene conica (Pansele), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Sisymbrium spp. spp. (brincuta, galbenea), Spergula arvensis (hrana vacii), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Viola spp. (trei frati patati)
.

Buruieni rezistente: Convolvulus arvensis (volbura), Fumaria officinalis (fumarita).

 

Review adaugat de
18 Apr 2021
(Erbicid grau HELMSTAR 75WG - 20 g):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(4/5
Review adaugat de
14 Mar 2018
(Erbicid grau HELMSTAR 75WG - 20 g):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Scrie un review

Specificatii

ProducatorHelm AG
Substanta activaTribenuron-metil
Ambalaj20 gr.
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaGrau
Orz
Buruieni combatuteMac
Volbura
Neghina
Buruiana pucioasa
Mustar negru
Vetricea
Puturoasa
Salata salbatica
Urzica
Piciorul cocosului
Pansele
Brincuta
Hrana vacii
Trei Frati Patati
Fumarita
Traista ciobanului
Palamida
Mustar salbatic
Ridiche salbatica
Rocoina
Pungulita
Loboda salbatica
Lungurica
Musetel
Turita
Floarea soarelui
Iarba rosie

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate