Produsele producatorului Agrotip

AGROTIP Germania

producator consacrat de seminte legume


O companie internationala care se bucura de un succes continuu. In ultimii ani a stabilit noi relatii de colaborare cu parteneri din diferite colturi ale „universului” semintelor, favorizand astfel cresterea vanzarilor si intensificarea programelor de cercetare si dezvoltare.


O echipa devotata ideii de perfectiune in sfera furnizarii de seminte si oferirii clientilor servicii excelente prin intermediul unor programe inovatoare de testare si de asigurare a calitatii.


Misiunea ei este de a le oferi clientilor seminte de legume inovatoare, dar si de calitate superioara dovedita, care sunt valorificate pe piata specializata a produselor proaspete si in industria de prelucrare.Echipa AGROTIP este si va ramane loiala angajamentului de a le oferi clientilor cele mai bune serviciiPrezenta la nivel mondial: prin programul de seminte si asistenta de specialitate, AGROTIP Germania ofera resurse la nivel global partenerilor, pentru obtinerea unui inalt grad de multumire a clientilor, utilizatori finali.

De la seminte la vanzari: compania AGROTIP se implica in transferul de know-how de la selectia si cultivarea semintelor, la dezvoltarea produsului si, in cele din urma, la sectorul de marketing si vanzari.

Viitorul: AGROTIP lanseaza invitatia de a profita de programul de selectie si ameliorare, pe care il desfasoara la nivel mondial impreuna cu partenerii sai, pentru a obtine rezultate optime privind productivitatea si profitabilitatea de-a lungul intregului lant de aprovizionare.Tehnologia cultivarii semintelorIntrucat isi doreste ca semintele furnizate sa aduca succes clientilor si cultivatorilor, AGROTIP aplica semintelor o serie de tratamente fungicide si insecticide, utilizand tehnologii inovatoare precum „film coating” (aplicarea unei pelicule protectoare) si „pill coating” (drajare), care garanteaza o protectie sporita si o productivitate ridicata.Know-how seminteAGROTIP utilizeaza tehnologii moderne si avansate pentru prelucrarea si ameliorarea semintelor. In colaborare cu partenerii lor, membrii echipei agro-TIP dezvolta tratamente si tehnologii inovatoare pentru a raspunde oricarei cerinte venite din partea clientilor sau a pietei.

AGROTIP furnizeaza seminte netratate, tratate impotriva prafului sau invelite intr-o pelicula cu rol de fungicid si/sau insecticid, de diferite culori.

Invelirea intr-o pelicula protectoare („film coating”): Nevoile individuale pot fi indeplinite gratie tehnologiei valorificate de AGROTIP; o varietate de culori si tratamente rezulta in seminte care raspund cerintelor fiecarui client:

• fara abraziune;
• fara pierderi de substanta activa;
• fara emisii necontrolate din invelis;
• eficacitate deplinaNoi metode de drajare a semintelor sub forma de „minipill” (mini-pilula)Altoirea - Ce este altoirea?Altoirea reprezinta o alta modalitate de a face fata problemelor cauzate de boli, care provoaca pierderi enorme in cadrul culturilor. Aceasta metoda este folosita cu precadere in anumite zone sau tari, in special pentru culturile de fructe. Prin urmare, agro-TIP ofera clientilor o gama variata de portaltoaie selectionate.

Altoirea capata o importanta din ce in ce mai mare in intreaga lume. Multi cultivatori se confrunta cu o serie de provocari, dat fiind faptul ca agentii patogeni devin din ce in ce mai agresivi si mai rezistenti la substantele chimice intrebuintate la momentul actual. Odata cu restrictionarea utilizarii substantelor chimice, pericolul inmultirii organismelor patogene se amplifica.

Misiunea echipei agro-TIP este aceea de a oferi clientilor, cat mai repede posibil, o varietate de portaltoiae omologate si rezistente, pentru a face fata amenintarii impuse de agentii patogeni din sol.

Fiind axat pe ideea de rezistenta, programul agro-TIP de selectionare a portaltoaielor se dovedeste a fi eficient. Dincolo de toate acestea, particularitatile soiurilor altoite trebuie sa fie mai deagraba protejate decat suprimate.
Selectia semintelorSelectia joaca un rol fundamental atunci cand vine vorba depre succesul unui produs. Aceasta necesita multa rabdare, grija, imaginatie si atentie. Pentru a descoperi particularitatile optime ale fiecarui soi este nevoie atat de competente traditionale de baza, cat si de tehnici moderne, de testari continue si de evaluari ale soiurilor.

Orice soi nou trebuie sa raspunda cerintelor actuale si viitoarelor progrese din cadrul lantului alimentar si sa ofere cultivatorilor, industriei de prelucrare, distribuitorilor de seminte si clientilor un plus de valoare.

Astfel, echipa agro-TIP depune un efort constant pentru a atinge acest obiectiv in ceea ce priveste dezvoltarea produselor.
Culturi si inovatieAGROTIP dispune de o gama larga de soiuri datorita faptului ca este prezenta pe diferite piete din intreaga lume. Oferirea de raspunsuri la cerinte diferite si particulare reprezinta unul dintre punctele ei forte care o face sa se simta mandra in cadrul unei piete competitive. In prezent, inovatia reprezinta forta motrice in domeniul semintelor de legume si, ulterior, in lantul de aprovizionare.

Gandirea „in afara cutiei” si aducerea laolalta a stiintei, a nevoilor consumatorilor si a tenditelor pietei intr-un proiect de selectie constituie calea spre o varietate de legume inovatoare si comercializabile.
Succesul se cultiva cu semintele agro-TIPGama de produse agro-TIP ofera performanta dovedita si o multime de optiuni. Prin combinarea tehnologiilor conventionale cu cele noi, agro-TIP ofera solutii pentru a raspunde nevoilor unei populatii in crestere a carei cerere de seminte si produse agricole este intr-o continua crestere. agro-TIP cunoaste importanta maximizarii  productivitatii si durabilitatii terenurilor agricole pentru azi si maine.

Fiind un partener dovedit al agricultorilor din intreaga lume, agro-TIP este devotata ideii de crestere a productiei alimentare prin produse de calitate superioara si prin cunostinte de agronomie care sporesc productivitatea agricola, folosind produsul potrivit pe terenul potrivit.

Echipa agro-TIP lucreaza la dezvoltarea unor noi seminte agricole si utilizeaza noi tehnologii pentru a aduce valoare muncii agricultorului si pentru a beneficia in final intregul lant valoric energetic si alimentar.Seminte de BROCOLIIn procesul de selectie si dezvoltare, agro-TIP se axeaza pe hibrizii de broccoli adaptati la caldura, care pot creste atat intr-un mediu cald si uscat, cat si intr-unul cald si umed. Avand mereu in vedere aprovizionarea pietelor principale, echipa agro-TIP este pe deplin constienta de nevoile si cerintele speciale ale pietelor de nisa.

Anumite caracteristici nu sunt negociabile si valabile oriunde in lume, in orice conditii si perioade de crestere. Aceste caracteristici sunt insa de un real interes pentru munca zilnica din teren si din lantul de aprovizionare.

Totusi, cerintele pietei variaza uneori in ceea ce priveste detaliile si reflecta provocarile impuse de selectia soiurilor.

Dintre toate speciile de legume, broccoli este cunoscut ca fiind una dintre cele mai sanatoase legume, cu un continut foarte ridicat de substante anticancerigene, cum ar fi sulforafanul. Aceste substante merita luate in considerare in procesul de selectie, astfel incat oricine sa se poata bucura de efectele lor benefice.
Seminte de VARZAVarza face parte mai mult din categoria culturilor traditionale, iar traditia a definit pietele ca fiind impartite in diferite segmente. Datorita posibilitatii de a cultiva varza in orice conditii, productia de varza se regaseste pretutindeni in lume, in orice zona climatica.

agro-TIP ofera o gama larga de soiuri de varza pentru a veni in intampinarea tuturor cerintelor clientilor: varza alba, rosie, tuguiata sau creata, varza cu maturare timpurie sau tarzie, varza rotunda sau plata. Dintre toate acestea, hibrizii de varza alba sunt cei mai cautati in intreaga lume.
Seminte de MORCOVIMorcovii reprezinta una dintre cele mai consumate legume din intreaga lume, avand o serie de efecte benefice asupra sanatatii si fiind totodata usor de cultivat. Rezistenta si capacitatea de a se adapta la diferite conditii de crestere fac ca morcovii sa aiba un statut de cultura apreciata si profitabila.

Morcovul constituie un tip de cultura tanara in cadrul programului de dezvoltare si cercetare al agro-TIP si in gama ei de produse; insa, punand accent pe morcovii Nantes, echipa agro-TIP a dezvoltat cu succes hibrizi excelenti de morcovi care i-au servit drept bilet de intrare pe aceasta piata.

Morcovii Nantes oferiti de agro-TIP se caracterizeaza prin uniformitate, in ceea ce priveste forma, marimea si culoarea, prin rezistenta la boli si prin capacitatea de a fi recoltati si depozitati prin procedee mecanice.
Seminte de CONOPIDAFoarte putine soiuri depind atat de mult de zona de crestere, de climatul local si microclimatul din teren si totodata de perioada optima de semanat si recoltat. Succesul unei culturi de conopida incepe uneori inca din pepiniera.

Daca agricultorul care face selectia tine cont de toti acesti factori, s-ar putea obtine soiuri de success, rezistente si cu o buna capacitate de adaptare.

In cadrul agro-TIP se lucreaza la soiuri care respecta aceste cerinte ale pietei si climei. In prezent, compania ofera o varietate de soiuri pentru fiecare perioada de cultivare pe tot parcursul anului, ori de cate ori conopida se cultiva la nivel regional.

Echipei agro-TIP ii place sa aduca agricultorii in pozitia de a-si programa cu exactitate cultura, astfel incat sa obtina o recolta de cea mai buna calitate.
Seminte de SALATA VERDETendinta de a manca proaspat si sanatos continua de cativa ani iar salata verde dobandeste un statut special, intrucat reprezinta, cel mai probabil, pentru marea majoritate a oamenilor, leguma proaspata prin excelenta. Prepararea si savurarea unei salate inseamna, fara doar si poate, alegerea salatei verzi ca element de baza.

Oamenii doresc ca salata sa fie crocanta si gustoasa. Prin urmare, agro-TIP se concentreaza asupra soiului de salata Romaine, acesta fiind unul dintre cele mai cautate soiuri de salata verde din lume. Salata Romaine sau Cos se bucura de o serie de calitati la mare cautare si anume: este crocanta, se prepara usor si in diferite moduri.
Seminte de PEPENE GALBENAspectul pepenilor poate varia in functie de culoare, marime si greutate, aceste aspecte devenind un standard in functie de soi. Dimensiunea mica si mare, forma ovala si alungita, culoarea alba, galbena si verde-inchis, cu coaja neteda, reticulara si/sau cu nervuri adanci sunt particularitatile care caracterizeaza varietatile standard; insa, intre toate aceste diferente exista 2 elemente cheie pe care trebuie sa le aiba orice pepene: un continut ridicat de zahar si un gust foarte bun, in functie de soi.

agro-TIP lucreaza la numeroase soiuri standard de pepene galben, cum ar fi Galia, Ananas, Charentais, Cantalup, Galben Canar si multe altele, pentru a reusi sa raspunda cerintelor oricarei piete importante din lume.

Echipa agro-TIP isi indreapta atentia catre soiurile cele mai potrivite in ceea ce priveste rezistenta, randamentul si calitatea, pentru a putea satisface nevoile fiecarui client. De asemenea, agro-TIP propune si soiuri unice, cu particularitati speciale, care depasesc standardele cunoscute.
Seminte de CEAPACeapa este una dintre cele mai cultivate legume, aceasta fiind folosita la multe feluri de mancare, mai ales pentru a conferi o aroma picanta. Efectele sale asupra sanatatii sunt extrem de benefice, dat fiind faptul ca ceapa contine sulf si seleniu care au proprietati anticancerigene, antioxidante si antibacteriene.

agro-TIP este cunoscuta ca fiind o companie lider in domeniul semintelor de ceapa din intreaga lume. De fapt, ceapa reprezinta unul dintre punctele forte din catalogul agro-TIP, acesta dispunand de o gama variata de soiuri de ceapa de zi lunga, ceapa de zi scurta, ceapa timpurie si ceapa tarzie, cu diferite culori.

In zilele noastre, frunzele sanatoase si bulbii de calitate superioara sunt caracteristici indispensabile oricarui soi de ceapa. Cu toate acestea, ceapa isi poate schimba culoarea si forma atunci cand este cultivata la o latitudine nepotrivita, existand chiar si cazuri de aparitie prematura a inflorescentelor. Prin urmare, trebuie acordata o atentie deosebita procesului de selectie a soiurilor.
PortaltoiAltoirea plantelor legumicole devine o practica uzuala in tot mai multe tari. Avantajele precum cresterea randamentului si imbunatatirea calitatii sunt evidente si vin in sprijinul ideii ca altoirea este o tehnica rentabila.

Portaltoaiele sunt, in mod normal, mult mai rezistente la agentii patogeni din sol si transmit aceasta rezistenta soiului principal, prin intermediul altoirii. Prin urmare, compatibilitatea cu soiul principal este vitala.

Echipa agro-TIP acorda o atentie sporita imbunatatirii capacitatii de absorbtie a nutrientilor de catre portaltoi si – ceea ce este si mai important – cresterii calitatii produselor recoltate. Astfel, exista posibilitatea de a obtine o imbunatatire a continutului de substante nutritive, atat cantitativ, cat si calitativ. Pana si timpurietatea poate cunoaste imbunatatiri daca se alege portaltoiul potrivit.
Seminte de SPANACSpanacul prezinta o rezistenta sporita la mana spanacului (Peronospora farinosa f. sp. spinaciae). O data la cativa ani apar noi soiuri, fapt care impune realizarea unor teste exhaustive asupra intregilor linii.

Al doilea aspect important este toleranta la inflorirea prematura, intrucat, in functie de acest aspect se poate alege locul potrivit pentru a fi semanat si zona de cultivare.

Hibrizii de spanac oferiti de agro-TIP au o buna capacitate de adaptare la multe zone de cultivare. In plus, acestia prezinta un randament ridicat si sunt usor de impachetat, dar si de recoltat, datorita pozitiei de crestere pe verticala.
Seminte de DOVLEACDovleacul este prezent sub diferite forme in intreaga lume. Soiuri de culoare verde-deschis sau mai inchis, in forma cilindrica, rotunda sau de bulb, soiuri de dovlecel verde-inchis, soiul Caserta – dovleacul apare sub toate nuantele de verde si sub numeroase forme, de la forma rotunda pana la forma cilindrica alungita.

De fapt, agro-TIP este cunoscuta pentru gama excelenta de dovleci foarte rezistenti la virusuri. Echipa agro-TIP se concentreaza asupra hibrizilor rezistenti pentru ca isi doreste ca agricultorii sa dispuna de armele necesare pentru a se apara de pericolul impus de virusuri si sa se poata bucura de o productie stabila si de calitate.

Prin urmare, motivatia celor de la agro-TIP de a selecta si dezvolta noi soiuri se bazeaza pe aceste premise.
Seminte de PORUMB ZAHARATPorumbul zaharat se clasifica in categorii genetice diferite in functie de continutul de zahar al boabelor. Soiurile standard traditionale, denumite SU pe pachetele de seminte, au cel mai scazut continut de zahar, in timp ce soiurile marcate cu SE sunt mai dulci.

In a doua jumatate a secolului al XX-lea a avut loc insa aparitia „revolutionara” a soiurilor extradulci (sH2), acestea intrand prima data pe piata americana in anii ’80. Aceste soiuri au un continut mult mai ridicat de zahar, producand de 4 pana la 10 ori mai mult zahar decat soiurile de tip SU.

In plus, procesul de transformare a zaharului in amidon este mult mai lent, oferind astfel agricultorilor posibilitatea de a extinde perioada de recoltare. Totodata, si comerciantii au de castigat de pe urma acestui fapt, intrucat au mai mult timp la dispozitie pentru transport si depozitare.

agro-TIP este convinsa de avantajele porumbului extradulce (sH2) si pune la dispozitia clientilor, in mare parte, soiuri din aceasta categorie genetica. In prezent, soiurile extradulci nu sunt acceptate in anumite locuri, insa istoria demonstreaza ca beneficiile oferite de productia ridicata de zahar si de perioada de valabilitate prelungita se vor afirma ca aspecte dominante in viitor.
Seminte de TOMATECaracterul international al rosiilor este de neinvins! Rosiile se cultiva aproape in orice parte a lumii, regasindu-se sub diverse marimi, forme si culori, in functie de preferintele clientilor.

Exista soiuri potrivite pentru orice scop, orice climat si orice fel de tehnica de cultivare, de la campul deschis, mai putin mecanizat, si pana la serele moderne dotate cu tehnologie de ultima generatie.

In general, piata face distinctia intre soiuri cu crestere determinata si nedeterminata si intre soiuri pentru piata de produse proaspete si pentru piata de produse procesate. In fiecare categorie exista soiuri de rosii cu proprietati specifice si unice care necesita diferite abilitati de manipulare si de gestionare a culturilor.

Fiind cunoscuta pentru varietatea de soiuri rezistente si cu performante constante pe care le ofera, agro-TIP a obtinut o pozitie puternica in cadrul anumitor piete, fiind prezenta din ce in ce mai mult pe piata din sectorul de prelucrare a semintelor.
Seminte de PEPENE VERDEProvenind din Africa, nu este de mirare ca pepenele verde are nevoie de caldura mai mult decat orice alta cultura de legume. Soiurile salbatice erau folosite ca sursa de apa pentru caravanele de camile care strabateau desertul. Inca de atunci oamenii i-au apreciat proprietatile revigorante si gustul delicios.

De-a lungul anilor, gustul, cantitatea de zahar, marimea etc. au fost imbunatatite, prin intermediul procesului de selectie a soiurilor. Insa, dezvoltarea soiurilor de pepene verde fara seminte in anii ’50 a reprezentat, de departe, cea mai importanta inovatie din istoria selectiei soiurilor de pepene verde.

In prezent, pepenele verde se afla in topul 5 al culturilor agricole cu cea mai mare productie din lume.

agro-TIP deruleaza un program, foarte activ si creativ, de selectie a soiurilor de pepene verde, oferind hibrizi de pepene verde, atat diploizi (cu seminte), cat si triploizi (fara seminte). Dorinta de a-si extinde si de a-si imbunatati oferta nu este doar un slogan, ci reflecta o motivatie zilnica.

Alegerea celui mai sigur loc pentru productia de seminte, si anume zonele fara boli, este vitala pentru cultura de pepeni si reprezinta o prioritate pentru echipa agro-TIP.
BiofumigareaBiofumigarea este o tehnica moderna, insa ramane inca necunoscuta de majoritatea cultivatorilor si a altor persoane interesate din cadrul lantului de aprovizionare. Acest lucru este surprinzator, tinand cont ca biofumigarea are o multime de efecte benefice asupra solului si sanatatii plantelor, fapt care ar putea avea ca rezultat final o rata mai scazuta de intrebuintare a pesticidelor.

Biofumigarea are doua mecanisme de actiune. Prima tehnica de actiune consta in utilizarea unei culturi secundare pentru a combate nematodele. Cultivand soiuri speciale, nematodele nu mai pot obtine substantele nutritive necesare pentru a-si crea o noua generatie.

Astfel, nematodele mor, iar ciclul de perpetuare a speciei este intrerupt. A doua tehnica se refera la folosirea substantelor naturale care se regasesc in anumite soiuri din familia Brassicaceae care emit gaze numite izotiocianati. Aceste substante sunt toxice pentru multe tipuri de fungi si bacterii din sol, insa nu pericliteaza existenta  organismelor benefice din sol.

Dupa cum s-a mentionat anterior, biofumigarea este o tehnica noua care necesita mijloace speciale de manipulare si gestionare a intregii culturi. Echipa agro-TIP sta la dispozitia clientilor pentru a le oferi asistenta si instruire in ceea ce priveste utilizarea corecta a biofumigarii.
Asistenta de specialitateCompania agro-TIP inglobeaza ani de experienta si cunoastere a cerintelor specifice pietei internationale de seminte si legume. Optimizarea dinamica a potentialului genetic reprezinta fundamentul abilitatii de a furniza cele mai bune soiuri de seminte acum si in viitor.

Acest obiectiv le ofera cultivatorilor avantaje in ceea ce priveste obtinerea unor produse de calitate superioara in mod constant si sigur. Scopul pe care si-l propun cei de la agro-TIP, si anume satisfacerea cerintelor clientului exigent de azi, este realizabil.

De asemenea, agro-TIP pune la dispozitia clientilor cunostinte de specialitate necesare in domeniul agronomiei si al tehnicilor de cultivare. Intrucat colaboareaza cu o serie de companii de top la nivel mondial, fie ca este de vorba de transportul de marfuri sau de servicii de curierat, agro-TIP ofera un termen scurt de livrare.

In afara de prezentarile de produse si programele de instruire, agro­-TIP gazduieste si evenimente cu activitati pe teren in intrega lume. Dorintele clientilor si tendintele actuale ale pietei influenteaza deopotriva procesul de dezvoltare a noilor produse.

Preocuparea majora a echipei agro-TIP este aceea de a avea clienti multumiti.

Nu sunt produse pentru producatorul acesta.

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.