Ulei mineral horticol Oleomin 80 EW - 500 ml
Ulei mineral horticol Oleomin 80 EW - 500 ml
Click pentru a mari poza

Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical

PR-101447

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-4 zile lucratoare

Transport FIX 25 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-101447

Ulei mineral horticol OLEOMIN® 80 EW. Adjuvant pentru insecticide si acaricide. Tratamen de iarna la pomii fructiferi: Mar, Par, Gutui, Prun, Cires, Visin, Cais.

• Domeniu de utilizare: pomi fructiferi
• Dilutia recomandata: 1 litru ulei in 50-60 litri apa
• Ambalaj: 1 Litru

CantitateDiscountPret/buc.
2 buc -5% 30.40 Lei
4 buc -6% 30.08 Lei
6 buc -7% 29.76 Lei
8 buc -8% 29.44 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

32.00 Lei

Luni - Vineri 8:30-20:00 0371.015.191

Informatii

Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW


Tratamentele efectuate cu ulei horticol sau cu produse care contin ulei horticol + o substanta activa cu rol de insecticid, la pomii fructiferi in perioada de repaus vegetativ, (toamna-iarna-primavara) au rolul de a combate formele hibernante ale unor daunatori periculosi (insecte, acarieni-paienjeni microscopici) si de a reduce presiunea atacului acestora in perioada de vegetatie.


Avantaje Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW


• Aderenta foarte buna
• Rezistenta la spalare (ploi)
• Absorbtie sporita


Ce este Uleiul mineral horticol?

Denumirea de ulei horticol este una generala facand referire la totalitatea uleiurilor minerale sau de alta natura, folosite in horticultura. Tratamentul cu ulei horticol se poate face atat toamna, cat si iarna sau primavara devreme. Este necesar ca uleiul horticol sa fie aplicat in perioada vegetativa, pana la umflarea mugurilor.

Momentul optim pentru tratamentul cu ulei horticol este la sfarsitul repausului vegetativ si inceputul dezmuguritului. In perioada de vegetatie exista numerosi factori care pot influenta numarul si eficienta tratamentelor, cei mai multi daunatori actionand in prima parte de vegetatie, de la inceputul inmuguririi pana cand fructele incep sa fie cat o aluna, interval in care de multe ori conditiile meteo fac imposibile stropirile la timp.

Recomandarea este ca uleiul horticol sa se aplice dupa toaletarea pomilor si dupa ce acestia au fost tratati cu o solutie care contine cupru metalic (50%). Intre cele doua tratamente este indicat sa fie lasate cateva zile distanta. Trebuie avut in vedere faptul ca in urma tratamentelor repetate, daunatorii din livezi dobandesc o anumita toleranta la dozele obisnuite de insecticid.


Daunatori combatuti cu ajutorul Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW

• Paduchele de San Jose (Quadraspidiotus perniciosus): este un daunator periculos si frecvent intalnit la pomii din gradini si livezi, care ierneaza in stadiu larvar (varsta I) sub un scut, pe tulpina pomilor fructiferi;

• Gargarita bobocilor de mar (Anthonomus pomorum): adultii pot ierna ascunsi in scoarta pomilor fructiferi, pe sol, sub pomii fructiferi.
 Viermele merelor (Cydia pomonella): larvele ierneaza ascunse intr-un cocon, sub scoarta sau crapaturile de pe tulpina pomilor fructiferi.

 Paduchele lanos (Eriosoma lanigerum): larvele ierneaza pe ramurile deja atacate ale pomilor fructiferi;
 Paianjenul rosu al pomilor fructiferi (Panonychus ulmi): ouale acestui acarian sunt plasate adanc in crapaturile sau perforatiile facute chiar de daunator, pe tulpina sau crengile pomilor fructiferi;

 Afidele
- Paduchele roz galicol al marului (Dysaphis spp.)
- Paduchele verde al marului (Aphis pomi)

- Paduchele negru al ciresului (Myzus cerasi)
- Paduchele verde al piersicului (Myzus persicae)
- Paduchele cenusiu al prunului (Hyalopterus pruni)

Peste iarna, ouale acestor specii supravietuiesc pe crengile plantelor atacate. Datorita faptului ca daunatorii ierneaza in locuri diferite, la aplicarea tratamentului cu OLEOMIN® 80 EW, stropirile trebuie sa vizeze crengile, dar si tulpinile, unde stau ascunsi cei mai multi dintre daunatori, deoarece sunt mai rugoase, cu crapaturi, fiind un adapost mult mai sigur.


OLEOMIN® 80 EW poate fi aplicat in conditii de siguranta, in perioada de repaus vegetativ, dar si in perioada de vegetatie a plantelor (fiind exclusa aplicarea uleiurilor pe flori). OLEOMIN® 80 EW este un adjuvant pentru insecticide si acaricide, care contine ulei mineral 80% potentand actiunea biologica a insecto-acaricidelor prin:

– imbunatatirea dispersiei picaturilor de solutie, rezultand un volum mai mare de lichid depus pe suprafata plantelor
– imbunatatirea aderentei pe suprafata plantei, reducand (in mod semnificativ) efectul de spalare al precipitatiilor
– imbunatatirea absorbtiei ingredientelor active in plante

Avantajul este ca OLEOMIN® 80 EW poate fi administrat primavara, la inceputul intrarii plantelor in vegetatie. Odata cu iesirea din repaus a plantelor, daunatorii incep sa fie activi, devenind astfel mult mai susceptibili la aplicarea de ulei horticol.


Mod de aplicare Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW

OLEOMIN® 80 EW se aplica prin pulverizarea solutiei obtinute prin dizolvarea a 1 litru produs in 50-60 litri de apaLa prepararea solutiei de lucru se pun 2/3 din cantitatea de apa recomandata intr-un pulverizator, se adauga produsul, se amesteca bine pentru omogenizare, apoi agitand continuu se adauga si restul de 1/3 apa.


Recomandari tratament ulei mineral OLEOMIN 80 EW + INSECTICID

Pachet OLEOMIN® 80 EW + MOSPILAN 20 SG

Actiunea acestor produse este mult mai buna, comparativ cu aplicarea de ulei horticol simplu, fara insecticid. Uleiul horticol va crea o pelicula la nivelul crengilor, sufocand astfel insectele si larvele prinse la mijloc. Uleiul prelins pe adulti, larve sau oua va impiedica respiratia normala. Insecticidul din ulei, daca este cazul, vine si actioneaza complementar, intoxicand daunatorii care se ascund pe crengile sau tulpina pomilor fructiferi.

Perioada de aplicare
Cele mai bune rezultate se obtin atunci cand aceste produse sunt aplicate la inceputul intrarii in vegetatie a pomilor fructiferi. La samburoase (cires, prun), se va aplica ulei mineral OLEOMIN® 80 EW, in amestec cu un insecticidul MOSPILAN 20 SG, in faza de „buton verde”. La semintoase (mar, par), cele mai bune rezultate se obtin prin aplicarea in faza de „urechiuse de soarece”.

Temperatura de aplicare
Este indicat ca uleiul horticol sa fie aplicat atunci cand temperatura este de cel putin 5°C-7°C, fara vant si ploaie iar tendinta este de incalzire, deoarece, la temperaturi scazute exista posibilitatea ca pelicula de ulei sa nu se formeze asa cum trebuie, iar produsul sa inghete pe ramuri.

Tratamentul cu ulei horticol se face obligatoriu la mar, par, si gutui. La cires, visin, cais sau prun, uleiul horticol se utilizeaza numai daca ati avut acarieni sau afide in anul precedent. Numarul de tratamente cu ulei horticol este limitat. El se poate aplica o data in toamna-iarna (noiembrie-decembrie), dupa caderea frunzelor, si a doua oara iarna sau primavara (ianuarie – inceput de martie).

Important!
Se vor face doar aceste doua tratamente; daca primul tratament nu s-a efectuat se va face doar al 2-lea. Uleiul si insecticidul se comercializeaza in ambalaje diferite, fermierul va face amestecul direct in pulverizator/atomizor.

Specificatii

Tip produsUlei horticol
Domeniu de utilizarePomicultura
Pomi fructiferi
Ambalaj1 Litru
CulturaMar
Par
Gutui
Prun
Cais
Visin
Cires
Piersic
Spectru daunatoriPaduchele din San Jose
Viermele merelor
Paduchele lanos
Paianjenul rosu al pomilor
Afide
Paduchele verde al marului
Paduchele negru al cireselor
Paduchele verde
Paduchele cenusiu al prunului
Gargarita bobocilor de mar
Paduchele roz galicol al marului

Review-uri

Review adaugat de
16 Feb 2022
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

Total nemulțumită

(1/5

Bună ziua! Cumpar de ani de zile online dar pana acum nu mi s-a mai întâmplat ca sa fiu înșelată. Am dat comanda la dumneavoastră pe 8 februarie 2022 de 2 litri ulei horticol. Comanda a venit abia astăzi, pe data de 16, deci a durat 8 zile. Dar nu asta este problema, problema este ca în cutie era doar 1 l de ulei horticol, și multe hartii. Rușine firma Verdon, va faceți de ras pentru 1 l de ulei. Nu recomand!

Review adaugat de
07 Feb 2022
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

Ulei horticol oleomin

(5/5

L-am folosit, il folosesc si-l voi folosi mereu, foarte bun.

Review adaugat de
07 Feb 2022
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

Oleomin

(1/5

Nu prea am văzut in prezentarea acestui ulei ce este de fapt. Ulei horticol. Bine dar, din ce este fabricat?
In ceea ce privește evaluarea cred ca este imposibil sa evaluezi un ulei horticol.

Review adaugat de
04 Jan 2022
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
25 Dec 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
27 Jul 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

Oleomin 80 EW

(1/5

vom vedea la toamna!

Review adaugat de
25 Apr 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

Oleomin

(5/5

Foarte bun

Va multumim pentru recenzie, domnule Toiu.
Toate cele bune!

Verdon a raspuns pe data de: 26 Apr 2021
Review adaugat de
08 Apr 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):

.

(5/5

(Review-ul anterior 1/5)  Neserioși
Produsul este calitativul cunosc dar firma nu e serioasă in două zile nu a trimis produsul

.

Stimate domnule Rasloaga,

Sincer, nu va intelegem comentariul.
Ati comandat in data de 07.04.2021, iar comanda v-a fost expediata in aceeasi zi. Astazi, cand ne scrieti, este 08.04.2021 iar coletul mai poate ajunge, daca nu a ajuns intre timp.

In plus, termen de livrare afisat in pagina produsului este de 2-4 zile lucratoare.

Toate cele bune.

Verdon a raspuns pe data de: 08 Apr 2021
Review adaugat de
05 Apr 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Review adaugat de
03 Apr 2021
(Ulei mineral horticol OLEOMIN 80 EW - 1 Litru, Tellurium Chemical):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie