Erbicid Nicogan 40 SC - 1 l.
Erbicid Nicogan 40 SC - 1 l.
Click pentru a mari poza

Erbicid NICOGAN 40 SC - 1 Litru, Adama, Postemergent

PR-101451

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Transport FIX 25 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-101451

NICOGAN 40 SC, erbicid fara costrei din rizomi si fara mohor.

Substanta activa: 
• 
Nicosulfuron 40 g/l

• IMPORTANT: produs ORIGINAL ADAMA !!!
• Depozit controlat termic

• Ambalaj: 1 Litru

Verdon - Logo Adama

CantitateDiscountPret/buc.
2 buc -5% 52.25 Lei
5 buc -6% 51.70 Lei
8 buc -7% 51.15 Lei
12 buc -8% 50.60 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

55.00 Lei

Luni - Vineri 8:30-20:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Fisa securitate NICOGAN 40 SC (482.7k)
Eticheta NICOGAN 40 SC (286.05k)

Informatii

Date tehnice Erbicid NICOGAN 40 SC


• Substanta activa: Nicosulfuron 40 g/l
• Formulare: SC (Suspensie concentrata)
• Numar certificat omologare: 2605/14.12.2005Omologare Erbicid NICOGAN 40 SC


Porumb
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din samanta) (porumb 4 – 6 frunze, buruieni monocotiledonate anuale 2 – 4 frunze)
Doza omologata: 0,8-1,0 l/ha (postemergent)

Porumb
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Sorghum din samanta) (porumb 4 – 6 frunze, buruieni monocotiledonate anuale 2 – 4 frunze)
Doza omologata: 1,0-1,5 l/ha (postemergent) (in functie de gradul de infestare si talia plantelor de costrei)Mod de actiune Erbicid NICOGAN 40 SC


NICOGAN 40 SC este un erbicid sulfonilureic care contine Nicosulfuron, substanta activa cu puternica actiune erbicida contra buruienilor monocotiledonate greu de combatut (in special costreiul din rizomi), in conditii de selectivitate totala fata de porumb. Produsul se aplica doar postemergent si este absorbit rapid de buruieni mai ales prin frunze, dar si prin radacini si apoi se transloca atat ascendent cat si descendent in curentul de seva pana la nivelul meristemelor (punctelor de crestere), unde provoaca dereglari ireversibile in diviziunea celulara.

Plantele capata in scurt timp de la tratament o nuanta rosiatica specifica, se etioleaza si apoi se necrozeaza. Combaterea totala a buruienilor se realizeaza intr-o perioada mai lunga, de pana la 3 saptamani, insa acestea isi inceteaza cresterea imediat dupa tratament. Buruienile graminee anuale si speciile perene din seminte sunt sensibile la NICOGAN 40 SC in faze foarte tinere (2-3 frunze, inainte de infratit), in timp ce buruienile perene din rizomi necesita aplicarea unor doze mai mari de NICOGAN 40 SC in faze ceva mai avansate (10-25 cm inaltime), astfel incat sa aiba masa foliara care sa absoarba suficient produs pentru a migra in organele de inmultire dispuse adesea la adancime in sol.

Ca orice erbicid postemergent sistemic, actiunea sa este mult influentata de conditiile climatice si de vegetatie din momentul aplicarii, astfel ca absorbtia si translocarea sunt mult mai intense si mai rapide atunci cand buruienile au conditii optime de crestere (lumina, caldura, apa, hrana) si ca urmare efectul de combatare este mai complet. Plantele de porumb reusesc printr-un mecanism propriu sa metabolizeze substanta activa din NICOGAN 40 SC si sa o transforme in compusi biologic-inactivi, astfel ca la majoritatea hibrizilor nu se constata nici o urma de fitotoxicitate.

NICOGAN 40 SC combate cu succes buruieni monocotiledonate anuale ca: Setaria spp. (mohor), Echinochloa crusgalli (iarba barboasa), Digitaria sanguinalis (meisor), precum si monocotiledonate perene ca: Sorghum halepense (costrei atat din seminte cat si din rizomi) si Agropyron repens (pir). De asemenea, NICOGAN 40 SC are efect partial de combatere si asupra unor dicotiledonate ca: Amaranthus retroflexus (stir), Chenopodium album (loboda), Solanum nigrum (zarna), Polygonum spp. (iarba rosie), Stellaria media (rocoina), Sinapis arvensis (mustar), Datura stramonium (ciumafaie).Mod de utilizare Erbicid NICOGAN 40 SC


NICOGAN 40 SC se aplica la momente si in doze diferite in functie de speciile de buruieni graminee predominante, tinand cont de faptul ca buruienile anuale si cele din seminte necesita aplicari mai timpurii (faza de 2-3 frunze ale buruienilor) si doze mai mici (0,8 l/ha) aplicate de regula intr-un singur tratament, in timp ce gramineele perene vor fi combatute prin aplicari mai tarzii (10-25 cm inaltime la costrei) si doze mai mari (1,0-1,5 l/ha), aplicate fie intr-un singur tratament, fie in 2 tratamente secventiale (metoda cea mai recomandata), astfel:


• primul tratament cu 0,75-1,0 l/ha, in faza de infratire a buruienilor;

• al doilea tratament cu 0,5-0,75 l/ha, la reinfestare, dupa circa 2-3 saptamani.

Pentru a evita eventualele fenomene de fitotoxicitate, se recomanda ca tratamentele cu NICOGAN 40 SC sa se faca atunci cand porumbul este in stadiul de 3-5 frunze. Pentru a patrunde complet in planta, este necesar ca dupa efectuarea tratamentului sa nu intervina precipitatii pentru o perioada de 4-5 ore. La aplicare se folosesc volume normale de apa (200-400 l/ha).

Specificatii

Tip produsErbicide
Substanta activaNicosulfuron
Ambalaj1 Litru
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaPorumb
Buruieni combatuteMonocotiledonate anuale
Mohor
Iarba barboasa
Meisor
Costrei
Pir
Actiune produsSistemica
Selectiva

Review-uri

Review adaugat de
30 Jul 2021
(Erbicid NICOGAN 40 SC - 1 Litru, Adama, Postemergent):

Este bun pentru gazon?

(5/5

Știe careva este bună la gazon, afectează gazonul?

Stimate domnule Varga,

Nu aplicati erbicidul NICOGAN pe gazon. Fiind un erbicid pe baza de nicosulfuron va va arde gazonul. Daca doriti un erbicid pentru combaterea buruienilor cu frunza lata din gazon, utilizati spre exemplu Dicopur D sau Dicopur Top.

O zi buna.

Verdon a raspuns pe data de: 02 Aug 2021
Review adaugat de
15 Jun 2021
(Erbicid NICOGAN 40 SC - 1 Litru, Adama, Postemergent):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(4/5
Review adaugat de
30 Mar 2021
(Erbicid NICOGAN 40 SC - 1 Litru, Adama, Postemergent):
Clientul a evaluat produsul, dar nu a postat un comentariu.
(5/5
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie