Erbicid FRONTIER FORTE - 1 Litru
Erbicid FRONTIER FORTE - 1 Litru
Click pentru a mari poza

Erbicid FRONTIER FORTE - 1 Litru, BASF, Preemergent

PR-100055

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

FRONTIER FORTE, erbicid cu acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleoptil.

Substanță activă:
Dimetenamid-P 720 g/l

• IMPORTANT: produs ORIGINAL BASF !!!
• Depozit controlat termic
• Mod de ambalare: 10 buc/bax
• Ambalaj: 1 Litru

 

Logo BASF

CantitateDiscountPret/buc.
20 buc -5% 166.25 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

175.00 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Eticheta FRONTIER FORTE (195.56k)
Fisa securitate FRONTIER FORTE (272.51k)

Informatii

Date tehnice Erbicid Frontier Forte


• Substanță activă:
 Dimetenamid-P 720 g/l
• Formulare: Emulsie concentrată
• Număr certificat omologare: 2089/19.12.2000Omologări Erbicid Frontier Forte


Floarea soarelui
Buruieni combătute: Mohor, Iarba bărboasă, Meișor, Știr
Doză: 0,8 l/ha (soluri cu 2% humus), 1,2 l/ha (soluri cu 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri cu >3% humus), ppi 3 - 4 cm (în condiţii de secetă), preemergent (în condiţii de umiditate)

Cartof
Buruieni combătute: Mohor, Iarba bărboasă, Meișor, Lobodă porcească, Busuioc sălbatic, Hrișcă, Rocoină, Știr
Doză: 0,8 – 1,4 l/ha preemergent, 1,4 l/ha pentru culturi infestate Zârnă, Cornaci, Turiţă

Sfeclă de zahăr
Buruieni combătute: Buruieni monocotiledonate anuale și unele dicotiledonate anuale
Doză: 0,8-1,0 l/ha preemergent (în primăverile secetoase se va aplica ppi cu încorporare 3-5cm), 1,0 l/ha (pe soluri cu un conţinut în humus>3%) 

Porumb
Buruieni combătute: Mohor, Iarba bărboasă, Meișor, Lobodă porcească, Știr
Doză: 0,8 l/ha (soluri ușoare : 2% humus), 1,2 l/ha (soluri medii : 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri bogate >3% humus), ppi 3-4 cm (în condiţii de secetă), preemergent (în condiţii de umiditate)

Soia
Buruieni combătute: Mohor, Iarba bărboasă, Meișor, Știr
Doză: 0,8 l/ha (soluri ușoare - 2% humus), 1,2 l/ha (soluri medii - 2-3% humus), 1,4 l/ha (soluri bogate >3% humus), ppi 3-4 cm (în condiţii de secetă), preemergent (în condiţii de umiditate)Avantaje Erbicid Frontier Forte


• Eficacitate foarte bună împotriva principalelor buruieni graminee anuale și a unor buruieni dicotiledonate
• Selectivitate excelentă

• Efect îmbunătăţit de bună solubilitate
• Dispersie foarte bună în sol

• Miscibilitate favorabilă
• Se poate utiliza pentru toate sistemele de lucrări ale soluluiMod de acțiune Erbicid Frontier Forte


Frontier® Forte este un erbicid pe bază de dimetenamid-P, din grupa cloroacetamide. Frontier® Forte are o acţiune sistemică, buruienile în curs de germinare absorb substanţa activă – dimetenamid-P – prin coleoptil. Cantităţi foarte mici din substanţa activă sunt preluate de radiculă (traseu secundar).

Pentru solubilizarea substanţei active este nevoie de umiditate. Produsul este persistent până la 3 luni fără a lăsa reziduuri culturilor următoare. Substanţa activă dimetenamid-P se descompune (mai ales prin intermediul microorganismelor din sol) în proporţie de 90% în două luni de la aplicare.

Ritmul degradării este diferit în funcţie de tipul solului, de condiţiile de umiditate și temperatură. Efectul maxim al erbicidului Frontier® Forte poate fi atins în intervalul de 7-10 zile de la aplicare, produsul este solubilizat în stratul superficial de sol prin intermediul precipitaţiilor sau al apei de irigare (10-15 l/mp).Mod de utilizare Erbicid Frontier Forte


Frontier® Forte este un erbicid de sol cu aplicare în ppi (înainte de semănat cu încorporare) sau preemergent (după semănat). În primăverile secetoase, pe soluri cu umiditate insuficientă, se recomandă aplicarea erbicidului înaintea semănatului și încorporarea superficială la 2-5 cm adâncime.

La cartof se erbicidează preemergent, după prima sau a doua rebilonare. Imediat după aplicare nu se mai intră cu alte utilaje pe teren, pentru a nu distruge pelicula de erbicid. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.

Timp de pauză: Nu este cazul.Pregătirea soluţiei


Se umple rezervorul maşinii de erbicidat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de produs, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii şi aplicării.Tehnica de aplicare


Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a erbicidelor lichide, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării erbicidelor. Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea a 200-400 l/ha soluţie de erbicidat.Compatibilitate


Deşi Frontier Forte poate fi amestecat direct în rezervor cu alte erbicide sau cu îngrăşăminte lichide specifice, este recomandat să se procedeze la un test preliminar cu amestecul preconizat, pentru a observa aspectele fizice ale amestecului. Pentru o folosire corectă, consultaţi tabelele de compatibilităţi.Măsuri de igienă şi protecţia muncii


A se evita contactul cu pielea, ochii şi îmbrăcămintea. Nu inspirați vaporii/aerosolii. Utilizați îmbrăcăminte de protecție individuală. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecţie. Păstraţi separat îmbrăcămintea de lucru. Aerisire și ventilare suficientă a locului de muncă și de depozitare. 

Nu mâncaţi, nu beţi şi nu fumaţi în timpul folosirii. A se păstra ferit de produse alimentare, băuturi şi produse furajere, seminţe sau ambalajele acestora. Mâinile şi/sau faţa trebuie să fie spălate înaintea pauzelor şi la sfârşitul programului de lucru. 

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor şi altor persoane neautorizate, şi în zonele de acces ale animalelor. Dacă este necesară consultarea medicului țineți la îndemână recipientul sau eticheta produsului. 

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați să inspirați praful/fumul/gazul/ceața/vaporii/spray-ul. Spălați-vă temeinic cu multă apă și săpun după utilizare. A nu mânca, bea sau fuma în timpul utilizării produsului. Nu scoateți îmbrăcămintea de lucru contaminată în afara locului de muncă. 

În caz de iritare a pielii: consultați medicul. Dacă iritarea ochilor persistă: sunați la un centru de informare toxicologică sau un medic. Scoateți îmbrăcămintea contaminată și spălați-o înainte de reutilizare.Măsuri de protecţia mediului


Foarte toxic pentru mediul acvatic cu efecte pe termen lung. Nu se va aplica pe terenurile agricole adiacente surselor de apă sau pe alte culturi decât pe cele recomandate. Nu descărcaţi pe sol/în subsol. Nu goliţi în canale de scurgere/ape de suprafaţă/ape subterane. Să se prevină prin orice măsuri ca produsul să ajungă în apele de suprafaţă. 

SP1 - A nu se contamina apa cu produsul sau cu ambalajul său. A nu se curăța echipamentele de aplicare în apropierea apelor de suprafață/A se evita contaminarea prin sistemele de evacuare a apelor din ferme sau drumuri. 

SPe3 - Pentru protecția organismelor acvatice respectați o zonă tampon netratată de 15 m până la apele de suprafață.

Specificatii

Tip produsErbicide
ProducatorBasf
Substanta activaDimetenamid-P
Ambalaj1 Litru
Perioada de aplicarePreemergent
CulturaSoia
Cartofi
Sfecla
Floarea soarelui
Porumb
Buruieni combatuteIarba barboasa
Hrisca urcatoare
Spanac salbatic
Rocoina
Busuioc salbatic
Stir
Meisor
Mohor
Dicotiledonate anuale
Monocotiledonate anuale
Actiune produsSistemica
Mod ambalare10 buc

Review-uri

Review adaugat de
28 May 2021
(Erbicid FRONTIER FORTE - 1 Litru, BASF, Preemergent):

Foarte bun

(5/5

Recomand

Stimate domnule Vlad,

Va multumim pentru recenzia pozitiva.
Weekend placut!

Verdon a raspuns pe data de: 28 May 2021
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.