lcp
Filtreaza Inchide
Preț
lei lei
Categorii
Tip produs
Substanta activa
În plus... Mai puțin
Ambalaj
În plus... Mai puțin
Perioada de aplicare
Cultura
În plus... Mai puțin
Buruieni combatute
În plus... Mai puțin
Spectru daunatori
Actiune produs
Boli combatute
În plus... Mai puțin
Mod de utilizare
Suprafata

Produsele producatorului Basf

BASF – performanta in diferite ramuri industriale


BASF este cel mai mare producator de substante chimice din lume si are sediul general in Ludwigshafen, Germania. Compania este listata la bursa din Frankfurt, la cea din Londra si la cea din Zurich. Subsidiarele BASF opereaza in peste 80 de tari, cu peste 390 de locatii raspandite in Europa, Asia, Australia, America de Nord, America de Sud si Africa. BASF isi comercializeaza produsele in peste 200 de tari, produse care sunt utilizate in diferite industrii. La sfarsitul anului 2014, compania avea peste 113.000 angajati si vanzari de peste 74 miliarde euro in plan mondial. BASF continua sa se extinda, in special in Asia, in tari precum China si India.

Compania BASF a fost fondata la 6 aprilie 1865 in Mannheim, Germania de catre Friedrich Engelhorn. Acesta fusese un aurar cu un magazin propriu, dar in urma crizei economice declansate de revolutia din 1848, magazinul a dat faliment. Astfel, Engelhorn s-a decis sa investeasca in tevi de gaz. Practic, se ocupa cu producerea si comercializarea gazului la butelie, care era folosit pentru iluminarea localurilor si a atelierelor. Curand, Engelhorn a devenit principalul furnizor de gaz pentru lampile cu gaz folosite la iluminatul stradal.

Impreuna cu alti parteneri, a fondat Badische Anilin-& Soda-Fabrik (viitorul BASF), care a fost un adevarat succes inca de la inceput si a inceput sa se extinda foarte rapid. La numai 2 ani de la infiintare, compania avea deja peste 300 de angajati. In 1873 a fost deschis primul birou international, la New York, urmat la destul de scurt timp de o fabrica frantuzeasca, in 1878.

Inca de la inceputurile sale, compania a fost implicata in cercetarea chimica, avand un laborator propriu condus de chimistul Heinrich Caro. In 1869, alizarina, prima vopsea sintetica a fost patentata in Prusia, Franta si Anglia. De asemenea, s-a continuat cercetarea pe obtinerea si altor vopsele sintetice, care, pana in 1901, constituiau 80% din productia totala a companiei. Pe langa vopsele, BASF mai producea si alte substante precum soda sau amoniac.

In 1914 a fost ianugurat Centrul de Cercetare in Agricultura din Limburgerhof, Germania, sub conducerea lui Carl Bosch. Au fost efectuate teste exhaustive, pentru a stabili eficacitatea si efectele fertilizatorilor asupra solului si al plantelor.

Fertilizatorul Nitroposhka este creat si devine marca inregistrata in 1926. Denumirea acestuia vine de la cei mai importanti nutrienti pentru dezoltarea plantelor: nitrogen, fosfat si potasiu. Concentratia de nutrienti era de 2-3 ori mai mare decat cea prezenta in fertilizatorii prezenti pe piata la momentul respectiv.

Dupa o perioada mai agitata in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, timp in care fabrica de la Ludwigshafen a trebuit reconstruita, in anii 1950, BASF si-a extins productia si in alte domenii, precum materialele sintetice, laboratorul de cercetare fiind responsabil si pentru inventia styroporului in anii 1930, un material folosit in izolatii.

Incepand cu anii 1960, productia a fost extinsa in Argentina, Australia, Belgia, Brazilia, Franta si Marea Britanie, accentul fiind pus pe produse de cea mai buna calitate din gama pesticidelor si a fertilizatorilor. Astfel, BASF a ajuns sa opereze in urmatoarele ramuri industriale: substante chimice, plastice, materiale performante, solutii functionale, agricultura, biotehnologie si petrol si gaze. In general, liniile de productie BASF functioneaza pe baza dezvoltarii unor game de produse care folosesc aceleasi substante sau materiale in compozitia lor.

In 1961 este lansat Floranidul, primul fertilizator sintetic organic, cu eliberare lenta, iar in 1964 este lansat Pyramin, un erbicid electiv, specializat pentru cultura sfeclei de zahar. Gama de produse BASF este extinsa in anii 1970 cu alti fertilizatori si pesticide, menite sa asigure culturi care sa aiba un randament mai mare. Printre noile substante folosite se regasesc sarea imbunatatita cu potasiu si sarea gema.

De asemena, tot in aceasta perioada, BASF realizeaza progrese considerabile in domeniul vitaminelor, folosite in produsele nutritive, atat pentru uz animal, cat si pentru uz uman.

Traditie de peste 20 de ani in Romania


La noi in tara, compania BASF este prezenta inca din 1993, cu toate domeniile sale de activitate, avand in prezent peste 80 de angajati. In agricultura, pesticidele si fertilizantii marca BASF si-au demonstrat eficacitatea si sunt folosite cu succes de catre fermieri si agricultori. Romania a fost prima tara in care s-au testat, in 2012, noile fungicide din gama de pesticide BASF, iar rezultatele au fost mai mult decat satisfacatoare.

De asemenea, la noi in tara functioneaza din 2007 fabrica de aditivi de la Ploiesti, cu o capacitate de 5.000 tone, pentru care s-au investit la momentul respectiv 2 milioane de euro.

Produsele BASF reprezinta rezultatul zecilor de ani de cercetare, testare si reevaluare al celor mai performante substante si tehnologii folosite in domeniul producerii pesticidelor si al fertilizantilor.

Verdon iti ofera o gama variata de pesticide BASF, inclusiv erbicide selective, si insecticide. Aceste produse sunt destinate fermierilor si agricultorilor profesionisti, dar si celor amatori care isi doresc culturi performante si profitabile. In acelasi timp, pragurile de discount oferite asigura un raport optim de calitate / pret.

Loading...