Promotie Insecticid K-Obiol EC 25 - 1 litru

Insecticid K-Obiol EC 25 - 1 litru

PR-100217

K-Obiol este un insecticid piretroid pentru protectia cerealelor si legumelor depozitate impotriva daunatorilor.
Substante active: 25 g/l deltametrin + 225 g/l piperonil butoxide.
Certificat de omologare nr. 1075/8.11.1984
Ambalaj: 1 litru

Logo K-Obiol

Livrare in 24-72 ore.

Transport fix 19 lei AVANTAJ: Transport FIX 19 lei/comanda
Din Sibiu, in toata tara!

184.50 Lei(TVA inclus)

-10%

205.00 Lei

Proprietati fizico-chimice
K-Obiol EC 25 se prezinta sub forma unei emulsii concentrate, translucida, cu un usor miros specific.

Forma de conditionare: emulsie concentrata (EC), de culoare galbui-roscat.


Mod de actiune


K-Obiol EC 25 actioneaza prin contact si ingestie asupra insectelor daunatoare atat ca larve cat si ca adulti. Produsul are efect de soc si ofera protectie produselor agricole depozitate pentru o perioada de pana la 6 luni. Protectia se obtine prin "acoperirea" produselor agricole tratate cu un strat microscopic de substanta activa, ce are efect mortal asupra oricarui daunator care atinge acel produs, in scopul hranirii sau inmultirii.


Domeniul si aria de utilizare


K-Obiol EC 25 este omologat in Romania pentru protectia spatiilor de depozitare (silozuri de cereale, depozite de legume, fructe sau plante tehnice, magazii) si a produselor depozitate, impotriva daunatorilor specifici, prin aplicare reziduala, cu pompa de spate, pe suprafata pe care urmeaza sa se depoziteze produsele sau direct pe produse.

Depozit de cereale

                                     K-Obiol EC 25 daunatorii vizati


Doze de aplicare recomandate si indicatii de utilizare

Domeniul de utilizareDaunatori

Doza de aplicare

Indicatii de utilizare

Cereale (grau, orz, ovaz, secara, orez - inclusiv produse derivate: faini, sroturi, etc)

Cariul cerealelor
Gandacul castaniu al graului
Moliile de grau si faina
Gargarita graului

• 50 ml in 5 litri de apa pentru tratarea spatiilor goale de depozitare pentru 100 m2

• 1000 ml in 99 litri de apa pentru tratarea cerealelor prin aplicare directa pentru 100 tone de cereale.
• Se utilizeaza pentru un prim tratament al sezonului la pregatirea suprafetelor (incintelor) de depozitare, dupa curatarea acestora de orice alte resturi organice, in functie de avertizare.

• Tratamentul va fi repetat la fiecare ciclu de golire/umplere a spatiului depozitat.

• Amestecul poate fi aplicat, in aceeasi dilutie si pe materialele in care sunt depozitate individual produsele agricole (saci, etc.).

• Nu este necesar un timp de pauza dupa tratament, produsele aflate in incintele tratate cu K-Obiol EC 25 sau cele pe care s-a aplicat direct tratamentul putand fi consumate, binenteles dupa ce sunt spalate si/sau preparate termic.

Porumb - inclusiv produse derivate: faini, sroturi, etc.

Pentru combaterea daunatorilor specifici, mai ales la porumbul boabe depozitat.

Cartof, fasole, ceapa uscata, etc.

Musculita de otet

Gandacul de fasole


Prepararea solutiei de stropit: se umple cu apa 1/3 din volumul rezervorului echipamentului de stropit. Se adauga cantitatea necesara de produs si se agita/amesteca bine, pana la dizolvarea completa a insecticidului, dupa care se umple rezervorul cu restul de apa. Folositi echipamente curate si diuze calibrate!

Selectivitate: la dozele recomandate produsul nu este fitotoxic pentru culturile la care este avizat.


Protectia aplicatorului


Echipament de protectie personala: K-Obiol EC 25 este iritant pentru piele si ochi. Pentru a se evita riscurile de expunere prin contaminare cu produsul concentrat, la manipularea produsului cu bidoane deschise, trebuie aplicate obligatoriu masuri de protectie personala: se va purta echipament de protectie standard (domeniu de utilizare 6). Daca este posibil se vor purta doua randuri de imbracaminte (salopeta din poliester/bumbac sub costumul de protectie chimica). Se vor purta manusi de protectie conform SR EN 374, din cauciuc nitrilic-NRB sau echivalent (de min. 0,40 mm grosime), ochelari de protectie conform SR EN 166 (factor de protectie 5 sau echivalent). La terminarea lucrului si la inceputul pauzelor se spala bine fata si mainile cu apa si sapun. Nu se mananca, nu se bea si nu se fumeaza in timpul utilizarii. Se va evita contactul cu pielea si ochii.

Masuri de prim ajutor
- in caz de intoxicare prin ingestie, inhalare, cutanat sau ocular
se iau urmatoarele masuri: se scoate accidentatul din mediul toxic; se scoate cu grija imbracamintea contaminata; se spala tegumentele cu multa apa si sapun; se ung mainile si fata cu crema pe baza de vitamina E; se spala imediat ochii si sub pleoape cu multa apa timp de 15 minute.
- in caz de inghitire se clateste gura cu multa apa si se solicita asistenta medicala.
- in caz de inhalare se scoate accidentatul la aer curat si se mentine in repaus; se transporta persoana intoxicata la cea mai apropiata unitate sanitara si i se va arata medicului eticheta produsului.
Informatii pentru medic: produsul face parte din grupa piretroizilor. A nu se confunda cu organofosforice! In urma intoxicarii pot aparea urmatoarele simptome locale: parestezia severa a pielii si a ochilor (de obicei se produce o iritatie trecatoare, pana la 24 de ore, a ochilor si mucoaselor, tuse) precum si: disconfort in piept, tahicardie, hipotensiune, greata, dureri abdominale, diaree, voma, ameteala, incetosarea vederii, dureri de cap, anorexie, somnolenta, coma, convulsii, tremur, frisoane.
Tratament initial: simptomatic. Monitorizarea respiratiei si a functiei cardiace. Trebuie luate in considerare spalaturile gastrice, in primele 2 ore, in cazul inghitirii unei cantitati semnificative de produs. Daca este disponibil, administrati intotdeauna carbune medicinal si sulfat de sodiu. Pastrati caile respiratorii libere. Daca este nevoie, administrti oxigen sau respiratie artificiala. In caz de convulsii se administreaza benzodiazepine (De ex. diazepam), conform regimului standard. Daca nu este eficient, poate fi utilizat si fenobarbital.
Antidot: nu se cunoaste un antidot specific.
Refacere: spontana si fara sechele.
Contraindicatii: atropina si derivati ai adrenalinei.


Masuri de protectie a mediului


Nu se aplica tratamente cu K-Obiol EC 25 in zona adiacenta cursurilor de apa! Pentru evitarea contaminarii apei, produsul trebuie aplicat la o distanta de 15 m de suprafetele acvatice. Se va evita prin orice masuri ca produsul sau solutia de stropit sa ajunga in apele de suprafata, subterane, canale de irigatii sau canalizari. 

Precautiuni: evitati aplicarea produsului daca exista riscul ca albinele din vecinatate sa intre in contact cu produsele tratate, fara anuntarea prealabila a proprietarului acestora.

Masuri de eliminare a resturilor de pesticid si a ambalajelor goale: dupa golire, ambalajele se clatesc de 3 ori, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri. A nu se evacua in sistemele de canalizare. A se elimina deseurile de produs si ambalajul sau ca deseu periculos. A se evita dispersarea in mediu. A se consulta instructiunile specifice/fisa tehnica de securitate, specifica clasificarii de mediu.

Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale: produsul imprastiat accidental se va decontamina cu nisip sau cu alte materiale absorbante (silicagel, liant acid, liant universal, rumegus), care se vor colecta in containere specifice si vor fi distruse de catre personal autorizat conform legislatiei in vigoare (program SCAPA). Se va purta echipament de protectie.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor


K-Obiol EC 25 este inflamabil la temperaturi de peste 40°C. 
In caz de incendiu este posibil a se forma gaze toxice. Ca agenti de stingere se pot utiliza apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, pulberi chimice uscate. In timpul interventiei se va purta masca de protectie alimentata de la o sursa de aer independenta. 


Conditii de depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalaje originale sigilate, departe de orice sursa de caldura, in incaperi uscate, racoroase si bine aerisite, destinate exclusiv produselor de uz fitosanitar inflamabile, la care au acces numai persoanele autorizate.

Temperatura tolerata pentru depozitare este: minim - 20°C si maxim 30°C.

In timpul lucrului cu ambalaje deschise se va asigura ventilatia incaperilor. Produsul nu se va expune timp indelungat la actiunea razelor solare. Pastrati departe de surse de caldura si surse de aprindere. Vaporii pot forma cu aerul amestecuri explozive. Pe durata manipularii, transportului si depozitarii se va purta echipament de protectie si se vor respecta normele specifice de protectie a muncii si P.S.I.

Tip produsInsecticide DDD
Filtreaza subcategoriiPesticide
Filtreaza sub-subcategoriiInsecticide DDD
Filtreaza categoriiAgricultura

Sponsor 6 FS este un fungicid sistemic impotriva agentilor patogeni localizati pe samanta de cereale sau in interiorul acesteia. Se utilizeaza la tratarea semintelor. Substanta activa: tebuconazol 6% Ambalaj: 1 l. (12 l/bax)

75.00 Lei

Amiral Proffy 6 FS este un produs pentru tratarea semintelor de grau, secara, triticale, orz si orzoaica cu actiune fungicida si sistemica. Substanta activa: tebuconazol 60 g/l. Ambalaj: 1 l. (12 l/bax)

112.00 Lei

Masca de protectie respiratorie FFP2 NR D este prevazuta cu supapa care reduce rezistenta la expiratie si faciliteaza evacuarea umezelii si a caldurii. • Set 3 bucati;• Conform EN 149;• Protectie de pana la 10 ori mai mare decat valoarea MAK (concentratie maxima la locul de munca).    

38.00 Lei

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate