Fungicid tratament samanta Orius 2 WS - 1,5 kg.
Fungicid tratament samanta Orius 2 WS - 1,5 kg.
Click pentru a mari poza

Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS - 1,5 kg, Adama

PR-100232

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-4 zile lucratoare

Transport FIX 19 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-100232

Orius 2 WS, fungicid sistemic pentru combaterea bolilor cu transmitere prin samanta la cereale.

Substanta activa: 
• tebuconazol 2%

IMPORTANT: produs ORIGINAL Adama !!!
Depozit controlat termic
• Ambalaj: 1,5 Kg

Logo Adama

CantitateDiscountPret/buc.
2 buc -5% 71.25 Lei
4 buc -6% 70.50 Lei
6 buc -7% 69.75 Lei
8 buc -8% 69.00 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

75.00 Lei

Luni - Vineri 8:30-20:00 0371.015.191

Documente

Fisa de securitate Orius 2 WS (124.38k)

Informatii

Date Tehnice Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS

• Substanta activa: tebuconazol 2%
• Formulare: WS (Pulbere dispersabila in apa pentru tratamentul umed al semintelor)
• Numar certificat omologare: 2005/26.08.1999Omologari Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS


Grau
Agent daunator: Malura comuna (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.)
Doza: 1,5 kg / 1 tona seminte

Orz

Agent daunator: Taciunele zburator (Ustilago nuda), Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Doza: 1,5 kg / 1 tona seminte


Proprietati fizico-chimice Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS

Orius 2 WS este un fungicid din grupa triazolilor, conditionat sub forma de pulbere dispersabila in apa, care contine 2% tebuconazol. Se prezinta sub forma unei pulberi fine, omogene, fara tendinte de aglomerare, mobila, de culoare roz spre slab mov, cu miros caracteristic. Produsul nu este exploziv si nici coroziv. Este stabil in conditii normale de depozitare si manipulare.


Mod de actiune Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS

Orius 2 WS are actiune sistemica impotriva agentilor patogeni localizati pe samanta de cereale sau in interiorul acesteia. Dupa tratament produsul patrunde in samanta si apoi in planta, impiedicand dezvoltarea miceliului ciupercilor prin inhibarea sintezei ergosterolilor.

Asupra semintelor si plantulelor are un efect protector de lunga durata, determinand in acelasi timp o crestere mai viguroasa in primele stadii de dezvoltare.

 

Mod de utilizare Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS

Fiind conditionat ca pulbere dispersabila, Orius 2 WS se utilizeaza in mediu umed (slurry). Se introduce volumul necesar de apa intr-un vas, se adauga cantitatea corespunzatoare de produs si se lasa sa disperseze complet in apa, dupa care suspensia rezultata se utilizeaza ca tratament.

Raportul intre cantitatea de produs si volumul de apa este cuprins intre 1:5 si 1:6 (kg produs/L apa). In acest caz, volumul de apa este dependent de caracteristicile tehnice ale masinii de tratat si de calitatea semintelor ce se trateaza, avand insa grija sa nu se adauge prea multa apa pentru a nu declansa prematur incoltirea.

Este important ca in procesul de tratare sa se realizeze o dozare corecta a produsului si o distributie cat mai uniforma a sa pe toate semintele.Compatibilitate Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS

Produsul Orius 2 WS poate fi utilizat in amestec cu Seedoprid 600 FS. Pentru orice alte combinatii consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test inainte de utilizare.


Curatarea echipamentului

Dupa aplicare, echipamentul de tratat se va spala cu multa apa, iar solutia rezultata se va elimina in locuri special amenajate, conform reglementarilor in vigoare.


Masuri de igiena si protectia muncii

A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii sau pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie (manusi, salopeta, ochelari sau masca de protectie), nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a se freca.

In caz ca se suspecteaza intoxicarea, se va opri imediat lucrul, se vor aplica masurile de prim ajutor si se va consulta medicul. A nu se lasa produsul la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, precum nici in zonele de acces ale animalelor.

A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora. A nu se imprastia produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cele recomandate.


Masuri de prim ajutor

In cazul inhalarii
, se scoate victima la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau victima nu respira, se face respiratie artificiala. Se consulta medicul.

In cazul contactului cu pielea, se spala imediat toate zonele afectate cu multa apa si sapun, in timp ce se indeparteaza imbracamintea si incaltamintea contaminate. Consultati un medic daca este necesar.

In cazul contactului cu ochii, se spala imediat ochii cu multa apa. Dupa spalarea initiala, se indeparteaza lentilele de contact (daca este cazul) si se continua spalarea pentru cel putin 15 minute. Tineti pleoapele bine deschise in timp ce spalati ochii. Daca simptomele persista, se consulta medicul.

In caz de inghitire, se spala gura cu multa apa. I se da victimei sa bea multa apa. Nu se administreaza nimic pe cale orala unei persoane inconstiente. Daca simptomele persista se consulta medicul. Informatii pentru medic: nu exista antidot specific; se va trata simptomatic si se va face terapie de intretinere.


Masuri de protectia mediului

Se vor lua toate masurile obligatorii pentru reducerea riscului asupra pasarilor si organismelor acvatice, conform prevederilor legale. A nu se contamina suprafetele acvatice. Nu se deverseaza in sistemul de canalizare sau in mediul inconjurator.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Produsul Orius 2 WS nu este inflamabil. In eventualitatea declansarii unui incendiu, se folosesc mijloace de stingere corespunzatoare circumstantelor locale si mediului inconjurator.

Recomandari destinate pompierilor: in caz de incendiu si/sau explozie nu se va inspira fumul. Se va folosi masca cu sursa de aer independenta. Se va purta echipament complet de protectie, daca este necesar.

Descompunerea termica poate genera: dioxid de carbon, monoxid de carbon, oxizi de azot, acid clorhidric. Eliminarea agentului de stingere a incendiului se va face conform reglementarilor in vigoare.


Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale

Produsul deversat accidental se va curata prin metode mecanice si se va introduce in containere adecvate, in vederea eliminarii ulterioare ca deseu periculos. Se va preveni patrunderea produsului in cursurile de apa, sistemul de canalizare, subsoluri, alte spatii inchise, precum si in sol. Nu se va deversa in apele de suprafata sau sistemul de canalizare. Se va purta echipament de protectie.


Conditii de depozitare si transport

Produsul se depoziteaza in ambalajele originale, sigilate si etichetate corespunzator, in incaperi uscate, racoroase, bine ventilate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, la care au acces numai persoanele autorizate, fara actiunea directa a razelor solare sau a caldurii, separat de alimente sau furaje.

Se va depozita la temperaturi cuprinse intre 0°C si + 35°C. In timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii si de caldura. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua toate masurile de protectie a muncii, PSI, etc.

Specificatii

Tip produsTratament seminte
Fungicide
ProducatorAdama
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj1,5 kg
CulturaGrau
Orz
Actiune produsSistemica
Boli combatuteFuzarioza
Malura
Sfasierea frunzelor
Taciunele zburator

Review-uri

Produse din aceeasi categorie