Fungicid tratament samanta Orius 2 WS - 1,5 kg.
Fungicid tratament samanta Orius 2 WS - 1,5 kg.
Click pentru a mari poza

Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS - 1,5 kg, Adama, Sistemic, Grau, Orz, Fuzarioza

PR-100232

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-4 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

Orius 2 WS, fungicid sistemic pentru combaterea bolilor cu transmitere prin sămânță la Cereale.

• Substanță activă: tebuconazol 2%

• IMPORTANT: produs ORIGINAL Adama !!!
• Are efect protector asupra semințelor si a plantulelor
• Mod de ambalare: 8 buc/bax

• Ambalaj: 1,5 kg

Logo Adama

CantitateDiscountPret/buc.
4 buc -5% 71.24 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

74.99 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191
Super Reduceri
In limita stocului disponibil.

Produse corelate

Documente

Verdon - Eticheta Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS (108.51k)
Verdon - Fisa de Securitate Fungicid Tratament Samanta ORIUS 2 WS (124.38k)

Informatii

Date Tehnice Fungicid Tratament Sămânță ORIUS 2 WS


 Substanță activă: tebuconazol 2%
• Formulare: WS (Pulbere dispersabilă în apă pentru tratamentul umed al semințelor)
• Număr certificat omologare: 2005/26.08.1999


Omologări Fungicid Tratament Sămânță ORIUS 2 WS


Grâu
Agent dăunător: Mălura comună (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.)
Doză: 1,5 kg/ 1 tonă semințe

Orz
Agent dăunător: Tăciunele zburător (Ustilago nuda), Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Doză: 1,5 kg/ 1 tonă semințe


Mod de acțiune Fungicid Tratament Sămânță ORIUS 2 WS

Orius 2 WS are acțiune sistemică împotriva agenților patogeni localizați pe sămânța de cereale sau în interiorul acesteia. După tratament, produsul pătrunde în sămânță și apoi în plantă, împiedicând dezvoltarea miceliului ciupercilor prin inhibarea sintezei ergosterolilor.

Asupra semințelor și plantulelor are un efect protector de lungă durată, determinând în același timp o creștere mai viguroasă în primele stadii de dezvoltare.Mod de utilizare Fungicid Tratament Sămânță ORIUS 2 WS

Fiind condiționat ca pulbere dispersabilă, Orius 2 WS se utilizează în mediu umed. Se introduce volumul necesar de apă într-un vas, se adaugă cantitatea corespunzătoare de produs și se lasă să disperseze complet în apă, după care suspensia rezultată se utilizează ca tratament. Raportul între cantitatea de produs și volumul de apă este cuprins între 1:5 și 1:6 (kg produs/L apă).

În acest caz, volumul de apă este dependent de caracteristicile tehnice ale mașinii de tratat și de calitatea semințelor ce se tratează, având însă grijă să nu se adauge prea multă apă pentru a nu declanșa prematur încolțirea. Este important ca în procesul de tratare să se realizeze o dozare corectă a produsului și o distribuție cât mai uniformă a sa pe toate semințele.Compatibilitate 

Produsul Orius 2 WS poate fi utilizat în amestec cu Seedoprid 600 FS. Pentru orice alte combinații consultați tabelele de compatibilitate și efectuați un test înainte de utilizare.

 

Curățarea echipamentului

 

După aplicare, echipamentul de tratat se va spăla cu multă apă, iar soluția rezultată se va elimina în locuri special amenajate, conform reglementărilor în vigoare.


Măsuri de igienă și protecția muncii

A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii sau pielea. În timpul lucrului se poartă obligatoriu echipament de protecție (mănuși, salopetă, ochelari sau mască de protecție), nu se bea, nu se mănâncă și nu se fumează. După terminarea lucrului se spală bine mâinile și fața cu multă apă și săpun, fără a se freca.

În caz că se suspectează intoxicarea, se va opri imediat lucrul, se vor aplica măsurile de prim ajutor și se va consulta medicul. A nu se lăsa produsul la îndemână copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alăptează, bătrânilor și altor persoane neautorizate, precum nici în zonele de acces ale animalelor.

A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semințele sau ambalajele acestora. A nu se împrăștia produsul în apropierea surselor de apă sau pe alte culturi decât pe cele recomandate.


Măsuri de prim ajutor


În cazul inhalării, se scoate victima la aer curat. Dacă respirația este neregulată sau victima nu respiră, se face respirație artificială. Se consultă medicul.

În cazul contactului cu pielea, se spală imediat toate zonele afectate cu multă apă și săpun, în timp ce se îndepărtează îmbrăcămintea și încălțămintea contaminate. Consultați un medic dacă este necesar.

În cazul contactului cu ochii, se spală imediat ochii cu multă apă. După spălarea inițială, se îndepărtează lentilele de contact (dacă este cazul) și se continuă spălarea pentru cel puțin 15 minute. Țineți pleoapele bine deschise în timp ce spălați ochii. Dacă simptomele persistă, se consultă medicul.

În caz de înghițire, se spală gura cu multă apă. I se da victimei să bea multă apă. Nu se administrează nimic pe cale orală unei persoane inconștiente. Dacă simptomele persistă se consultă medicul. Informații pentru medic: nu există antidot specific; se va trata simptomatic și se va face terapie de întreținere.

Specificatii

Tip produsTratament seminte
Fungicide
ProducatorAdama
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj1,5 kg
CulturaGrau
Orz
Actiune produsSistemica
Boli combatuteFuzarioza
Malura
Sfasierea frunzelor
Taciunele zburator
Mod ambalare8 buc

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.