Erbicid RIVAL TOP 20 SG - 30 g, Alchimex, Postemergent, Cereale
Erbicid RIVAL TOP 20 SG - 30 g, Alchimex, Postemergent, Cereale
Click pentru a mari poza

Erbicid RIVAL TOP 20 SG - 30 g, Alchimex, Postemergent, Cereale

PR-102074

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

RIVAL TOP 20 SG, erbicid sulfonilureic pentru controlul postemergent al buruienilor cu frunza lata din culturile de Grau, Orz, Ovaz, Secara, Triticale.

Substanta activa: 
metsulfuron - metil 200 g/kg

• Depozit controlat termic
• Mod de ambalare: 20 buc/bax
• Ambalaj: 30 g 


Alchimex

CantitateDiscountPret/buc.
10 buc -8% 27.59 Lei
20 buc -10% 26.99 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

29.99 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Fisa securitate RIVAL TOP (953.46k)

Informatii

Date tehnice Erbicid RIVAL TOP 20 SG


• Substanta activa: metsulfuron - metil 200 g/kg
• Formulare: granule solubile in apa (SG)
• Numar certificat omologare: 374PC din 29.11.2017Omologari Erbicid RIVAL TOP 20 SG


Grau, orz, ovaz, secara, triticale
Buruieni combatute: Buruieni dicotiledonate anuale: Aethusa cynapis, Anagalis arvensis, Aphanes arvensis, Atriplex patula, Brassica napus, Capsella bursa-pastoris, Chenopodium spp., Galeopsis spp., Lamium spp., Lapsana communis, Matricaria spp., Mentha arvensis, Myosotis arvensis, Papaver rhoeas, Polygonum spp., Raphanus raphanistrum, Senecio vulgaris, Sinapis arvensis, Stellaria media, Thlapsi arvense, Veronica spp., Vicia spp., Viola spp.
Doza: 20 - 30 g/ha
Stadiul de aplicare: Se aplica in functie de gradul de infestare si de speciile dominante, postemergent, primavara, cand cultura are 2-3 frunze pana la aparitia frunzei stindard (BBCH 12-39)Mod de actiune Erbicid RIVAL TOP 20 SG


Erbicidul Rival Top 20 SG este absorbit prin frunze si radacini si este rapid translocat in intreaga planta. Inhiba diviziunea celulara in varfurile de crestere a lastarilor si radacinilor la buruienile sensibile. Cresterea buruienilor este oprita la cateva ore dupa aplicare, dar simptomele vizibile apar la 5-10 zile si moartea buruienilor are loc dupa 15-25 zile de la aplicare.

Buruienile mai putin sensibile si cele aflate intr-un stadiu avansat de crestere raman pitice si nu mai concureaza plantele de cultura in absorbtia apei si a nutrientilor. Aplicarea este posibila pe timp rece la temperaturi ce depasesc + 5°C. Rival Top 20 SG patrunde rapid in tesuturile plantelor si dupa 2 ore de la aplicare, este rezistent la spalarea prin ploaie.Mod de utilizare Erbicid RIVAL TOP 20 SG


Rival Top 20 SG se aplica in primavara din stadiul de 2-3 frunze pana la aparitia frunzei stindard a cerealelor paioase. RIVAL® TOP 20 SG are eficacitate maxima cand este aplicat pe buruieni tinere aflate in stadiul de crestere activa, respectiv in faza de 2-4 frunze. Rival Top 20 SG este selectiv pentru cerealele de toamna si primavara: grau, orz, ovaz, secara, triticale.

Rival Top 20 SG se aplica in primavara din stadiul de 2-3 frunze pana la aparitia frunzei stindard a cerealelor paioase. Rival Top 20 SG are eficacitate maxima cand este aplicat pe buruieni tinere aflate in stadiul de crestere activa, respectiv in faza de 2-4 frunze. Rival Top 20 SG poate fi folosit pe toate tipurile de sol, exceptand pe cele nisipoase, foarte usoare.

Tehnica de aplicare: Erbicidarea se face cu mijloace de stropit terestre, cu volume normale de apa (200 – 500 l apa/ha, in functie de conditiile meteo), pe timp linistit, pentru evitarea imprastierii produsului pe terenurile sau culturile invecinate unde ar putea cauza efecte fitotoxice. Numarul maxim de tratamente pe an: 1. Timp de pauza: de la aplicare pana la recoltare nu raman reziduuri in recolta.Compatibilitate


Rival Top 20 SG 
este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare si fertilizantilor foliari. Pentru combaterea buruienilor mediu sensibile si rezistente, RIVAL® TOP 20 SG poate fi amestecat cu alte erbicide omologate la cereale. La amestecul in rezervor cu alti parteneri trebuie respectate strict recomandarile de amestec ale produsului partener. Este totusi recomandat ca la amestecuri care nu au fost testate sa se faca un test de compatibilitate fizico-chimica inainte de utilizare observandu-se posibilele efecte adverse (sedimentare, floculare, etc).

Evitati amestecul in rezervor cu un numar mare de produse (erbicide, fungicide, insecticide, fertilizanti foliari, regulatori de crestere, dupa caz) care pot determina solutii foarte concentrate cu efecte antagonice sau fitotoxice. Nu se amesteca cu produse in a caror eticheta se precizeaza ca trebuie aplicate singure sau au interdictii de aplicare cu acest produs.Masuri de igiena, protectia muncii si prim ajutor


In timpul erbicidarilor se va purta echipamentul de protectie corespunzator, evitandu-se contactul cu pielea, cu ochii sau inhalarea aerosolilor. In timpul manipularii produsului si al aplicarii tratamentelor nu se fumeaza, nu se consuma bauturi alcoolice, nu se mananca. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu apa si sapun fara a se freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor si altor persoane neautorizate si in zonele de acces ale animalelor.

In cazul aparitiei oricaror manifestari ce ar putea sa fie puse pe seama contactului cu acest produs, se va apela la un serviciu medical. In caz de ingestie administrati 1-2 pahare cu apa si cereti asistenta medicului sa induca voma sau sa faca spalaturi stomacale. Daca victima este constienta, se va clati gura cu apa. Nu administrati niciodata nimic pe cale orala unei persoane in stare de inconstienta. Cereti totdeauna ajutorul medicului. In caz de contact cu pielea, spalati zona contaminata cu sapun si multa apa si schimbati imbracamintea.

In cazul unei iritatii a pielii sau a unor reactii alergice se va consulta un medic. Se vor spala hainele contaminate inainte de refolosire. In caz de contact cu ochii se vor tine ochii deschisi si se spala imediat cu multa apa timp de 15 minute. Consultati specialistul daca iritatia persista. In caz de inhalare scoateti accidentatul la aer curat. Administrati oxigen sau respiratie artificiala daca este necesar.

Consultati medicul dupa o expunere semnificativa. In cazul oricarei expuneri cereti ajutorul medicului si prezentati eticheta daca este posibil. Pentru informatii medicale suplimentare contactati Institutul de Sanatate Publica din Bucuresti, telefon: 021.318.36.06 (linie directa) sau 021.318.30.20, interior 235 (L-V, 8.00-15.00)Conditii de manipulare, depozitare si transport

Produsul se pastreaza/depoziteaza in ambalajul original, inchis, in spatii uscate, ferit de actiunea directa a razelor de soare, a surselor de caldura sau de foc, in locuri inaccesibile copiilor si altor persoane neavizate, la temperaturi ce pot fi intre -5C si + 30C.Masuri pentru protectia mediului


Produsul nu este toxic pentru oameni, animale terestre sau acvatice. Deoarece este fitotoxic fata de mai multe specii de plante cultivate sau din flora naturala, se va evita dispersarea pe orice cale in mediul inconjurator. Este obligatorie respectarea normelor de protectie a solurilor, a apelor de suprafata si subterane, fiind interzisa utilizarea produsului in zonele de protectie a raurilor si lacurilor, de minim 15 m.

Dupa efectuarea tratamentelor, echipamentele de stropit se spala imediat, iar apele de spalare se pulverizeaza pe culturile tratate, fiind interzisa aruncarea in apele de suprafata, pe alte terenuri sau culturi.Eliminarea ambalajelor goale


Ambalajele goale se colecteaza si se predau gratuit in vederea eliminarii, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA, fiind interzisa utilizarea in alte scopuri. Telefonati la 0800.800.211 – numar gratuit, sau consultati www.aiprom.ro, pentru informarea cu privire la cel mai apropiat centru de colectare si al calendarului de colectare SCAPA.

Specificatii

Tip produsErbicide
ProducatorAlchimex
Substanta activaMetsulfuron metil
Ambalaj30 g
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaGrau
Orz
Secara
Triticale
Ovaz
Buruieni combatutePatrunjelul cainelui
Loboda salbatica
Rapita salbatica
Traista ciobanului
Spanac salbatic
Lungurica
Urzica moarta
Musetel
Musetelul cainelui
Menta salbatica
Nu ma uita
Mac salbatic
Hrisca urcatoare
Ardeiul broastei
Ridiche salbatica
Spalacioasa
Mustar salbatic
Rocoina
Pungulita
Ventrilica
Mazariche
Trei Frati Patati
Actiune produsSelectiva
Sistemica
Mod ambalare20 buc

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.