Fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 FS - 1 l
Fungicid tratament samanta Amiral Proffy 6 FS - 1 l
Click pentru a mari poza

Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS - 1 Litru, Alchimex, Cereale

PR-100229

Termen estimativ livrare: 4-5 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

AMIRAL PROFFY 6 FS, fungicid cu actiune sistemica pentru tratarea semintelor de grau, secara, triticale, orz si orzoaica.

Substanta activa: 
tebuconazol 60 g/litru

• Depozit controlat termic

• Ambalaj: 1 Litru

Verdon - Logo Nufarm

CantitateDiscountPret/buc.
12 buc -8% 55.19 Lei
36 buc -10% 53.99 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

59.99 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Fisa de securitate AMIRAL PROFFY (230.51k)

Informatii

Date tehnice Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS

• Substanta activa: Tebuconazol 60 g/litru
• Formulare: suspensie concentrata

• Numar certificat omologare: 2370 din 15.10.2008


Omologari Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS


Grau, secara, triricale
Agent daunator: Malura comuna (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.)
Doza: 0,5 litri/1 tona de seminte
 
Orz, orzoaica
Agent daunator: Taciunele zburator (Ustilago nuda), Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Doza: 0,5 litri/1 tona de seminteMod de actiune Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS

Amiral Proffy 6 FS este un produs cu actiune fungicida ce contine 60 g tebuconazol/litru, conditionat sub forma de suspensie apoasa, de culoare rosie. La depozitare prelungita, pot apare depuneri insa, printr-o usoara agitare, revin in suspensie.

Tratamentul cu AMIRAL PROFFY 6 FS
 previne sau reduce evolutia si a altor boli care pot prejudicia culturile de cereale paioase inca din primele stadii de crestere si dezvoltare (cum sunt: septorioza, fainarea, helmintosporioza, ruginile si altele) sau in faza de inspicare (cum este taciunele zburator al graului).

AMIRAL PROFFY 6 FS se aplica pe semintele de grau, secara, triticale, orz si orzoaica, destinate insamantarilor, produsul actioneaza ca un fungicid sistemic, cu actiune preventiva si curativa asupra unui spectru larg de agenti fitopatogeni care se transmit prin seminte si sol.

In timpul germinarii si cresterii plantutelor, substanta activa este absorbita prin radacini si este distribuita prin toate organele plantelor, protejandu-le fata de unele din cele mai pagubitoare boli cu infectie interna si externa care se intalnesc in culturile de cereale paioase netratate.


Mod de utilizare Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS


Fungicidul este omologat pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, in doza de 0,5 litri/tona de seminte, pentru combaterea malurii comune (Tilletia spp.), a fuzariozei radacinilor, coletului si plantutelor (Fusarium spp.), la grau, secara si triticale, a taciunelui zburator (Ustilago nuda), si a sfasierii frunzelor (Pyrenophora graminea) la orz si orzoaica.

Pe langa acestea, tratamentul cu Amiral Proffy 6 FS, previne sau reduce evolutia si a altor boli care pot prejudicia culturile de cereale paioase inca din primele stadii de crestere si dezvoltare (cum sunt: septorioza, fainarea, helmintosporioza, ruginile si altele) sau in faza de inspicare (cum este taciunele zburator al graului).

Tratamentul semintelor se face cu echipamente corespunzatoare, prevazute cu sisteme de agitare continua a solutiei de tratat, asigurandu-se respectarea dozei recomandate si o acoperire uniforma a semintelor. Inainte de golire, ambalajul se agita bine pentru omogenizarea continutului. Dupa golire, ambalajul se clateste bine (de 3 ori) cu apa care se adauga in rezervorul cu solutia de tratat.

In functie de caracteristicile echipamentelor din dotare, produsul se dilueaza:

• 3-5 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte (inclusiv apa rezultata din clatirea ambalajului) sau pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte, cu conditia ca semanatul sa se faca imediat dupa tratamentul semintei.

• Este interzisa folosirea semintelor tratate in hrana oamenilor, a animalelor sau in alte scopuri decat pentru semanat.

• La insacuirea semintelor tratate, mai ales a celor tratate cu adaos de apa, care se depoziteaza in vederea insamantarii, nu se vor folosi saci din folie de plastic, iar depozitarea pana la insamantare se va face in spatii uscate, bine ventilate, separat de samanta destinata consumului.

• Samanta tratata nu se poate folosi de la un an la altul


Compatibilitate Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS


Fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS este compatibil cu insecticidele autorizate pentru tratarea semintelor de cereale paioase destinate insamantarilor, avandu-se in vedere si recomandarile din tehnologiile pe culturi privind cele mai eficiente asocieri, in functie de daunatorii existenti in diferitele zone de cultura. Cand se aplica in amestec cu un alt produs (insecticid), cantitatea totala de lichid pe tona de samanta nu trebuie sa depaseasca 10-12 litri, pentru evitarea supraumectarii semintelor.


Masuri de igiena, protectia muncii si prim ajutor


In timpul manipularii produsului, tratarii si manipularii semintelor tratate, se poarta echipamentul de protectie, nu se fumeaza, nu se consuma bauturi alcoolice si nu se mananca. Echipamentele pentru tratarea semintelor se instaleaza in spatii bine aerisite.

Imbracamintea de protectie deteriorata sau contaminata se schimba. In caz de inghitire accidentala, fiind nociv, sau daca la un lucrator apar manifestari ce ar putea fi puse pe seama contactului cu acest produs, se apeleaza la un serviciu medical. La aplicarea tratamentelor si la manipularea semintelor tratate se va evita participarea femeilor insarcinate, existand riscul afectarii copilului nenascut.


Conditii de depozitare, manipulare si transport


Produsul se depoziteaza si se pastreaza numai in original, inchis etans, in spatii destinate produselor de uz fitosanitar, inaccesibile copiilor si altor persoane neavizate, la temperaturi ce pot fi intre 0ºC si 30ºC.


Masuri pentru protectia mediului


Pentru evitarea oricaror riscuri, samanta tratata nu trebuie sa fie accesibila pasarilor sau altor animale domestice sau salbatice. La insamantare se va evita imprastierea si lasarea semintelor tratate la suprafata solului.

Dupa terminarea tratarii semintelor, apele de spalare a echipamentelor se dilueaza intr-o cantitate suficienta de apa care se pulverizeaza pe terenurile care urmeaza sa fie insamantate cu cereale paioase, cu acordul proprietarilor acestora fiind interzisa aruncarea in canalizari, in ape de suprafata sau imprastierea pe alte terenuri.

Putand sa fie nociv pentru unele organisme acvatice, cu efecte adverse pe termen lung asupra mediului acvatic, a nu se contamina apele cu produsul sau cu ambalajul sau. Ambalajele goale clatite de 3 ori cu apa se predau si se colecteaza gratuit, in vederea eliminarii, la cel mai apropiat punct de colectare SCAPA.

Specificatii

Tip produsTratament seminte
Fungicide
ProducatorAlchimex
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj1 Litru
CulturaTriticale
Orzoaica
Secara
Orz
Grau
Actiune produsSistemica
Boli combatuteTaciunele zburator
Sfasierea frunzelor
Malura
Rugina
Helmintosporioza
Fuzarioza
Septorioza
Fainare

Review-uri

Review adaugat de
02 Oct 2020
(Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS - 1 Litru, Alchimex, Cereale):

Bravo

(5/5

Mulțumit ce sa spun.

Review adaugat de
01 Oct 2019
(Fungicid Tratament Samanta AMIRAL PROFFY 6 FS - 1 Litru, Alchimex, Cereale):

Problema rezolvata

(5/5

(Review-ul anterior 1/5)  Produs expirat
ATENTIE LA CE CUMPARATI DE AICI!!!!!La câteva zile după ce am luat produsul am văzut ca termenul de valabilitate a expirat de doua luni.

Am fost contactat pentru a rezolva problema. Nu credeam ca se mai poate face ceva.
Multumesc!

Stimate domnule Stefan,

Ne cerem scuze pentru acest incident neplacut. Nu a fost, desigur, o scapare constienta.
Revenim in privat pentru a rezolva situatia.

Toate cele bune!

Verdon a raspuns pe data de: 02 Oct 2019
Scrie un review

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.