Produsele producatorului Syngenta

Syngenta

Syngenta – inovatie si adaptabilitate in functie de nevoile fermierilor
Syngenta, companie specializata in biotehnologie a fost infiintata in anul 2000, in urma fuziunii dintre departamentele agricole din cadrul Novartis si Zeneca, ambele fiind companii cu un istoric bogat in industria agriculturii. Avand sediul central in Elvetia, Syngenta s-a remarcat rapid prin calitatea si eficienta produselor sale, ajungand pe locul 3 la nivel global in 2009, in ceea ce priveste vanzarile de produse agrochimice si seminte, iar din 2014 a devenit cel mai mare producator de produse agrochimice si lider in plan european. In 2015, Syngenta a avut un volum total de vanzari de peste 13 miliarde de dolari, comercializandu-si produsele inclusiv in tarile mai putin dezvoltate.

Syngenta - inovatie si adaptabilitate in functie de nevoile fermierilor
Radacini istorice de peste 250 de ani
Desi Syngenta a fost infiintata abia in anul 2000, radacinile companiei sunt mult mai vechi, ceea ce explica si modul in care a ajuns sa fie un lider pe piata produselor agrochimice. In urma fuziunii dintre Novartis si Zeneca, au fost puse bazele unei companii care beneficiaza de experienta si cunostintele acumulate in secole intregi de cercetare.
Novartis, la radul sau, a fost rezultatul fuziunii a trei mari companii elvetiene, cu o istorie impresionanta: Geigy, fondata in 1758, Laboratoarele Sanodz, infiintate in 1876 si Ciba, infiintata in 1884. Ciba si Geigy erau companii recunoscute pentru produsele agrochimice inovatoare (erbicide, fungicide, pesticide), pe cand Sandoz si-a concentrat activitatea pe crearea si dezvoltarea semintelor de calitate.
In 2010, compania a incheiat un amplu program de investitii, in valoare de 600 milioane de dolari, pentru creare si dezvoltarea produselor dedicate protectiei plantelor.
Astazi, compania Syngenta isi asigura prezenta in peste 90 de tari, prin 107 fabrici si 119 laboratoare de cercetare, avand peste 28.000 de angajati.
Produsele Syngenta – calitate, inovatie, eficienta
Portofoliul Syngenta cuprinde 8 game de produse care sunt dezvoltate si comercializate la nivel mondial. Cele 5 game de pesticide includ erbicide selective, erbicide neselective, fungicide, insecticide si tratamente pentru seminte. De asemenea, in portofoliul companiei se mai regasesc si 3 game de seminte, in principal seminte de porumb si de soia, dar si alte cereale si legume (atat hibrizi cat si seminte modificate genetic).
Printre cele mai cunoscute produse ale companiei se numara Bravo, Callisto, Cruiser, Dividend, Vibrance, Dual, Gardoprim sau Fusilade. Gamele de produse Syngenta se adreseaza in principal unui numar de opt culturi importante. Acestea sunt impartite in categorii diferite, dupa cum urmeaza:
• Culturi de cereale (grau si orz);
Culturi de porumb;
Culturi de floarea-soarelui;
Culturi de orez;
Culturi de soia;
Culturi specifice (peste 40 de tipuri de culturi, inclusiv cartofi, bumbac si culturi de plantatie – cacao si cafea);
Culturi de trestie de zahar;
Culturi de legume (ardei, rosii, castraveti, salata etc.)


Pentru fiecare produs nou lansat pe piata, este nevoie de o perioada extensiva de cercetare si testare, care poate dura chiar si 8-10 ani. In special in ceea ce priveste produsele pentru protectia plantelor, etapele premergatoare lansarii unui produs pe piata includ formularea corecta, testele in laborator si in teren, studii toxicologice si evaluarea impactului asupra mediului. Astfel, in spatele fiecarui produs din portofoliul Syngenta se afla ani de cercetare si investitii de zeci sau poate chiar sute de milioane de dolari.
Principalul scop al companiei Syngenta este de a crea produse inovatoare, care sa raspunda provocarilor cu care se confrunta micii si marii fermieri. Astfel, acestea sunt create prin aportul mai multor tehnologii implicate in acest proces. Produsele Syngenta nu ofera numai solutii pentru cele mai comune nevoi, ca de exemplu combaterea insectelor, buruienilor si bolilor, ci se adreseaza si altor factori asupra carora nu exista control in mod obisnuit, cum ar fi arsita, frigul sau seceta.
De altfel, toate produsele, fie ca este vorba despre erbicide, fungicide, insecticide sau tratamente pentru samanta, nu au ca scop numai protejarea plantelor impotriva bolilor si a daunatorilor, ci si oferirea unei protectii impotriva fatorilor de mediu care pot influenta in mod negativ dezvoltarea plantelor si, implicit, pot afecta calitatea si randamentul productiilor obtinute.
Printre cele mai importante realizari ale companiei Syngenta se numara rezultatele obtinute in urma cercetarilor si produselor destinate pentru combatarea lupoaiei (inclusiv identificarea noilor specii ale acestui daunator) sau crearea unui tratament pentru samanta de orez care creste rezistenta la arsita si frig.
Tot pe lista de realizari importante poate fi inclus si insecticidul Elatus, care protejeaza plantele de soia impotriva ruginii, o boala comuna si foarte daunatoare pentru culturile de soia. Este important de mentionat ca toate produsele petru protectia plantelor marca Syngenta au obtinut rezultate foarte bune de-a lungul timpului.

Syngenta - Culturi agricole
”Good Growth Plan”
La nivel global, Syngenta se mandreste cu un plan bine structurat, menit sa raspunda unei provocari importante cu care ne confruntam: securitatea alimentara. Acest lucru presupune obtinerea unor productii cat mai mari, intr-un mod sustenabil, pentru a asigura hrana unei populatii in continua crestere. Astfel, conform acestui plan, pana in 2020, Syngenta s-a angajat sa contribuie in mod direct la cresterea productivitatii culturilor, imbunatatirea fertilitatii solului si asigurarea celor mai bune conditii de siguranta pentru toti fermierii care folosesc produsele companiei.
Prin urmare, proiectele Syngenta se deruleaza in peste 30 de tari din intreaga lume, iar datele colectate din teren, sunt disponibile pentru publicul larg, astfel incat oricine poate beneficia de pe urma acestora.
Syngenta in Romania
Incepand cu anul 2002, Syngenta este prezenta si pe piata din Romania, prin Syngenta Agro SRL, care a devenit lider pe piata locala de produse pentru protectia plantelor si seminte. La noi in tara, o echipa de peste 100 de angajati ofera solutii adaptate pietei din Romania, punand in centrul atentiei nevoile specifice ale fermierilor.
Produsele Syngenta comercializate pe piata locala, in special erbicidele, insecticidele, fungicidele, dar si semintele de porumb si tratamentele pentru seminte sunt adaptate la conditiile de clima si de sol prezente pe teritoriul Romaniei. Astfel, acestea sunt destinate obtinerii unor productii cu un randament crescut, care indeplinesc toate standardele de calitate.


Magazinul Verdon iti ofera o gama variata de produse Syngenta, care include erbicide cu un spectru larg de actiune asupra buruienilor, insecticide pentru combaterea daunatorilor, fungicide foarte eficiente si cu actiune rapida, dar si seminte de porumb care asigura productii ridicate si adaptibilitate in toate tipurile de tehnologie.

pe pagina
Afiseaza 1 - 56 din 134 produse

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.