Erbicid AXIAL ONE - 5 Litri
Erbicid AXIAL ONE - 5 Litri
Click pentru a mari poza

Erbicid AXIAL ONE, Syngenta, Postemergent - 5 Litri

PR-100076

In stoc. Termen estimativ livrare: 2-3 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

Axial One, erbicid sistemic ce combate buruienile cu frunza ingusta si lata anuale din cultura de grau si orzoaica de primavara.

Substante active: 
pinoxaden 45 g/l
• cloquintocet-mexil 11,25 g/l
 florasulam 5 g/l

• IMPORTANT: produs ORIGINAL Syngenta !!!
• Depozit controlat termic
• Mod de ambalare: 4 buc/bax
• Ambalaj: 5 Litri

Logo Syngenta Verdon - Erbicid Axial One

CantitateDiscountPret/buc.
4 buc -10.00 Lei 1089.00 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

1,099.00 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Fisa securitate AXIAL ONE (452.71k)
Eticheta AXIAL ONE (1.57M)

Informatii

Date tehnice Erbicid AXIAL ONE


• Substante active: pinoxaden 45 g/l + cloquintocet-mexil 11,25 g/l + 5 g/l florasulam

• Formulare: (EC) Concentrat emulsionabil
• Ambalaj: 5 Litri (4 buc/bax)Omologari Erbicid AXIAL ONE


Grau
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale, dicotiledonate anuale
Doza: 1 l/ha
Aplicare: Postemergent, grau infratit buruienile iarba vantului si odosul pana la formarea primului internod, buruienile dicotiledonate 2-4 frunze

Orzoaica de primvara
Buruieni combatute: Buruieni monocotiledonate anuale, 
Doza: 1 l/ha
Aplicare: Postemergent, orzoaica infratita pana la formarea primului internot, buruienile mono si dicotiledonate 2-4 frunzeCaracteristici fizico-chimice


Se prezinta sub forma de lichid limpede, omogen, de culoare galben-brun.Mod de actiune Erbicid AXIAL ONE


AXIAL ONE este un erbicid cu actiune sistemica, fiind preluat prin frunze si radacini si translocat rapid in punctele de crestere. Substanta activa pinoxaden este preluat de sistemul libero-lemnos al buruienilor monocotiledonate anuale, provocand blocarea imediata a dezvoltarii meristemelor de crestere. Cresterea activa a buruienilor inceteaza in 48 ore de la aplicare. Simptomele sunt observate in termen de unu pana la trei saptamani, in functie de conditiile de mediu si a speciilor implicate.

Florasulamul este preluat prin frunze si prin sistemul radicular al buruienilor, inhiba activitatea enzimatica a buruienilor avand ca rezultat final distrugerea speciilor de buruieni sensibile. Primele simptome care apar sunt cloroza sau ingalbenirea frunzelor urmata de necroza punctelor de crestere. Safenerul, cloquintocet-mexil, previne efectul fitotoxic asupra cerealelor si accelereaza activitatea substantelor active.Mod de utilizare Erbicid AXIAL ONE


Erbicidul AXIAL ONE se aplica postemergent din momentul in care cultura de cereale a ajuns in stadiul de infratire pana la aparitia frunzei stindard, iar buruienile sunt rasarite si in stadiul activ de crestere. Pentru a obtine cele mai bune rezultate din punct de vedere al eficacitatii produsului si limitarea pierderilor de recolta datorate concurentei buruienilor, aplicati AXIAL ONE in momentul de sensibilitate maxima a buruienilor (monocotile anuale - inceput de infratit pana la formarea primului internod, iar dicotilele 2-4 frunze.


Pregatirea solutiei

Inainte prepararii amestecului trebuie sa fiti siguri ca rezervorul echipamentului de stropit este curat si nu contine urmele altui produs utilizat anterior. Se umple rezervorul cu 1/2 din cantitatea de apa necesara, se porneste agitatorul, apoi se adauga cantiatea de produs necesara in rezervorul instalatiei, se completeaza cu apa si se continua agitarea. Pentru a obtine cea mai buna eficacitate, este important ca produsul sa fie diluat intr-un volum de 200-300 litri apa la hectar.


Tehnica de aplicare

Volumul de solutie recomandat este de 200-300 litri/ha. Este important sa se evite aplicarea tratamentului in conditii de vant puternic (>5m/s), precum si folosirea aparatelor de stropit necorespunzatoare. Toate anexele echipamentelor de stropit trebuie calibrate inainte de folosire. Este important ca presiunea sa fie reglata la nivelul optim (2-3 bari).


Compatibilitate

AXIAL ONE este compatibil cu majoritatea produselor fitosanitare folosite in mod curent in Romania. Inainte de utilizarea unui amestec se va consulta tabelul de compatibilitate si se va face un test. Intrucat sortimentele de soiuri de plante cultivate sunt in continua schimbare, este indicat ca amestecurile sa fie in prealabil testate din punct de vedere al fitotoxicitatii pe soiul care urmeaza sa fie tratat.

Restrictii: A nu se amesteca cu erbicide hormonale 2.4 D, dicamba etc., fertilizanti foliari, deoarece acestia cresc fitotoxicitatea si scad eficacitatea produsului asupra buruienilor, in special Arvena, si cu produse care contin sulf.


Rotatia culturii

Nu exista efecte fitotoxice asupra culturilor succesive postmergatoare ce urmeaza dupa o cultura tratata cu erbicidul AXIAL ONE, daca tratamentul este efectuat conform recomandarilor.


Impact asupra culturilor adiacente

Evitati stropirea culturilor adiacente ce se afla in afara ariei tinta. Culturile de ovaz, sfecla de zahar, mazare, legume, in, vita de vie si pomi fructiferi sunt sensibile la actiunea erbicidului si trebuie evitat ca produsul sa ajunga accidental pe aceste culturi.


Prevenirea aparitiei fenomenului de rezistenta

Utilizarea repetata a aceluiasi erbicid sau a erbicidelor din aceeiasi clasa, avand acelasi mod de actiune, poate duce la selectia de buruieni rezistente. Anumite practici agronomice, cum ar fi rotatia culturilor, alternarea erbicidelor (folosirea unor erbicide din clase diferite), pot reduce probabilitatea aparitiei buruienilor rezistente.Masuri de igiena si protectia muncii


A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii si pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se fumeaza si nu se mananca. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a se freca. A nu se lasa produsul la indemana copiilor sau a altor persoane neautorizate si in zonele de acces a animalelor. A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora.

Purtati echipament de protectie si manusi de protectie corespunzatoare din cauciuc nitrilic, grosime: 0,5 mm, timp de penetrare: > 480 minute. Ochelari de protectie adecvati formei fetei. Dupa lucru, curatati bine echipamentul de protectie, spalati tot corpul si schimbati imbracamintea. Spalati imbracamintea contaminata inainte de refolosire.Primul ajutor


Pastrati recipientul produsului, eticheta sau fisa cu date de siguranta. Veti avea nevoie de acestea in cazul apelarii numarlui de urgente Syngenta, contactarii unui centru de informare toxicologica, a unui medic sau daca mergeti pentru tratament.

In caz de contact cu ochii: Clatiti ochii (inclusiv sub pleoape) cu apa din abundenta pentru cel putin 15 minute. Indepartati lentilele de contact. Contactati imediat medicul.

In caz de contact cu pielea: Inlaturati imediat imbracamintea contaminata. Spalati temeinic partile afectate ale corpului cu apa din abundenta. Daca iritatia persista pe piele, contactati medicul. Spalati imbracamintea contaminata inainte de refolosire.

In caz de inhalare: Se va muta accidentatul la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau oprita se va asigura respiratie artificiala. Asigurati-va ca accidentatul nu ii este frig si ca este relaxat. Contactati imediat medicul sau centrul de informare toxicologica.

In caz de inghitire: Se va apela imediat la medic unde se va arata aceasta eticheta sau ambalajul produsului. Nu se va provoca voma. Sfat medical: Nu se cunoaste un antidot specific. Se va aplica tratament simptomatic.Masuri de prevenirea si stingerea incendiilor


Mijloace de stingere: incendii mici - utilizati apa pulverizata, spuma rezistenta la alcool, extinctor chimic uscat sau dioxid de carbon.
Mijloace de stingere: incendii mari - spuma rezistenta la alcool sau apa pulverizata.

Nu utilizati un jet continuu de apa, deoarece se poate imprastia si raspandi incendiul. Deoarece produsul contine componente organice combustibile, fumul rezultat din incendiu va fi dens si negru si va contine produsi periculosi de combustie.

O eventuala expunere la descompunerea produsilor poate consitui un real pericol pentru sanatate. Purtati imbracaminte de protectie completa si folositi un apart de respiratie autonom. Blocati accesul scurgerilor de produs catre canalizari sau cursuri de apa. Raciti containerele inchise si expuse la incendiu folosind apa pulverizata.Masuri de protectia mediului


Deoarece produsul este foarte toxic fata de organismele acvatice, in tehnologiile si in instructiunile de utilizare a produsului vor fi inscrise masurile obligatorii de respectat pentru protectia apelor, in conformitate cu dispozitiile legale:

Sa se previna prin orice masuri ca produsul sa ajunga in apele de suprafata. Nu se va contamina apa pentru irigatii sau de uz menajer si nici elesteele, santurile, lacurile, sistemele de drenare etc., atunci cand se elimina resturile.

A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora. A nu se imprastia prosului in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cea recomandata. Se va respecta o zona tampon netratata de 15 m pana la apa de suprafata.Masuri in caz de deversari accidentale


In cazul unei imprastieri accidentale produsul se colecteaza utilizand material absorbant necombustibil (nisip, pamant, diatomita, etc.) se se transfera intr-un container special pana la distrugerea/neutralizarea conform dispozitiilor legale in vigoare. Daca produsul contamineaza rauri si lacuri sau canale de scurgere, informati autoritatile competente.Eliminarea ambalajelor goale


Dupa golire ambalajele se clatesc de trei ori cu apa, iar apa rezultata se adauga la solutia de stropit. Ambalajele inscriptionate cu sigla SCAPA vor fi colectate gratuit prin centrele de colectarea SCAPA. Nu refolositi ambalajele goale in alte scopuri.Conditii de manipulare, depozitare si transport


Produsul se depoziteaza in ambalajele originale, in incaperi uscate, racoroase, destinate in exclusivitate pesticidelor, protejate de actiunea directa a razelor solare si a caldurii excesive. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se iau obligatoriu toate masurile de protectie a muncii si P.S.I. Temperatura de depozitare intre 5°C si +25°C. Se va feri de inghet.

Specificatii

Tip produsErbicide
ProducatorSyngenta
Substanta activaCloquintocet-mexil
Pinoxaden
Florasulam
Ambalaj5 Litri
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaOrzoaica
Grau
Buruieni combatutePungulita
Galbenea
Musetel nemirositor
Albastrea
Ruscuta
Nu ma uita
Voinicica
Rapita salbatica
Mac
Hrisca urcatoare
Turita
Romanita de camp
Musetel
Rocoina
Traista ciobanului
Scanteiuta
Mei
Iarba vantului
Ridiche salbatica
Mustar salbatic
Odos
Iarba rosie
Actiune produsSelectiva
Sistemica
Mod ambalare4 buc

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.