Relascop cu oglinzi Bitterlich - CP Skala
Relascop cu oglinzi Bitterlich - CP Skala
Click pentru a mari poza

Relascop cu oglinzi Bitterlich

Termen estimativ de livrare: 7-10 zile

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

Relascopul cu oglinzi, conceput inca din anul 1955 de profesorul Bitterlich (Austria), este un instrument optic de precizie (0,5 m) ce masoara inaltimi, diametre, suprafata de baza si panta terenului. Cu ajutorul acestui instrument complex se poate estima volumul arborilor pe picior.

• Dimensiuni: 135 x 65 x 35 mm
• Greutate: 600 g.

10,745.00 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Sunați-ne acum 0371.015.191

Produse corelate

Informatii

Relascop cu oglinzi Bitterlich

Profesor Dr. Walter BitterlichRelascopul cu oglinzi, construit in anul 1955 de profesor dr. Walter Bitterlich din Austria, este un instrument forestier de mana universal, care si-a demonstrat utilitatea in toata lumea de-a lungul anilor.

Pana astazi, relascopul Bitterlich isi pastreaza forma si structura sa initiala. Construirea relascopului a fost posibila dupa descoperirea, in anul 1947, a unei metode de esantionare optica (WZP - Winkelzählprobe), pentru determinarea rapida a densitatii de suprafata circulara in paduri, prin simpla numarare a arborilor.


Relascopul Bitterlich masoara diametrul arborilor pe picior dupa principiul de functionare al furcii optice. Cu acesta se masoara diametrele la anumite inaltimi pe fusul arborelui, inaltimea, coeficientul de forma, suprafata de baza pentru un anumit arboret si pantele. Relascopul determina distanta orizontala de la operator la arbore, corectand automat unghiul de inclinare.


Relascopul Bitterlich este un instrument optic construit astfel icat poate furniza inaltimea arborelui indiferent de panta terenului. Un sistem de benzi imprimate pe un film translucid oscileaza in campul de vizare al observatorului atunci cand acesta inclina aparatul in raport cu axa verticala.

Corectia se realizeaza datorita latimii inegale a acestor benzi, latime calculata in functie de panta terenului. Campul de vizare este separat in doua zone semicirculare printr-un diametru orizontal, atunci cand aparatul este tinut vertical.

In zona superioara apare imaginea peisajului, iar in cea inferioara apar scarile gradate. Pentru masurarea inaltimii se folosesc patru scari verticale gradate: fiecare dintre acestea se utilizeaza pentru o anumita distanta orizontala fata de arbore 15, 20, 25 sau 30 metri.


Relascopul cu oglinzi Bitterlich in 3 variante

Relascop cu oglinzi Bitterlich in 3 variante


1. Metric Standard


Denumita in anii anteriori "Metric Scale", aceasta varianta este adecvata in special pentru conditii forestiere din zonele cu clima temperata, cu diametrul arborilor de pana la 80 cm. Varianta "Metric Standard" este utilizata in special pentru masurarea inaltimii de la distantele standard de 15, 20, 25, sau 30 m, asa cum au fost ele introduse in practica generala in anumite regiuni.


2. Wide Scale


Denumita si "Scala de padure virgina", aceasta scala a fost dezvoltata pentru masurarea diametrelor copacilor mari, la diferite inaltimi. Aceasta scala poate fi utilizata atat pentru masurarea in sistemul metric, cat si in sistemul englez de picioare si inch.


3. Metric CP


Dezvoltata in anul 1983, aceasta scala combina functiile "Metric Standard" si "Wide Scale". Din acest motiv, varianta "Metric CP" este cea mai completa, fiind o alegere foarte versatila.


Schema explicativa - relascop cu oglinzi Bitterlich

                Schema explicativa - relascop cu oglinzi Bitterlich

Specificatii

Tip produsRelascop

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.