Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE - 480 g + Adjuvant VIVOLT, Corteva - 250 ml
Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE - 480 g + Adjuvant VIVOLT, Corteva - 250 ml
Click pentru a mari poza

Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE - 480 g + Adjuvant VIVOLT, Corteva - 250 ml

PR-103427

Termen estimativ livrare: 3-5 zile lucratoare

Drept de retur 14 zile
Transport FIX 29 lei / Comandă
Orice, Oricât, Oriunde în România

PRINCIPAL FORTE, erbicid selectiv pentru combaterea în postemergență a buruienilor graminee și buruienilor cu frunză lată, anuale și perene la porumb.

Substante active
• Nicosulfuron 62,475 g/kg
Rimsulfuron 31,25 g/kg
• Dicamba 510,42 g/kg
• Isoxadifen-ethy 31,25 g/kg

• IMPORTANT: produs Original CORTEVA !!!
• Depozitat controlat termic

• Ambalaj: Principal Forte 480 g + Adjuvant Vivolt 250 ml

Corteva

CantitateDiscountPret/buc.
10 buc -5% 237.49 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

249.99 Lei

Plata in rate fara dobanda
Cumpara pe SICAP
Luni - Vineri 8:30-17:00 0371.015.191

Produse corelate

Documente

Verdon - Eticheta Principal Forte (601.61k)
Verdon - Fisa de securitate Principal Forte (337.12k)

Informatii

Omologari Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE


Doza: 480 g/ha + 250 ml Vivolt. Maxim 1 tratament pe an

Buruieni combatute: Graminee anuale si buruieni cu frunza lata anuale si pereneMod de actiune Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE


Principal Forte - este o combinatie de trei substante active intre erbicidul hormonal dicamba (regulator de crestere) si erbicidele sulfonilureice rimsulfuron si nicosulfuron. Dicamba - apartine familiei chimice a acidului benzoic. Acizii benzoici actioneaza ca auxine sintetice (cum ar fi acidul indol acetic), substantele chimice care sunt implicate in reglarea cresterii in plante si, astfel, deranjeaza echilibrul natural al hormonilor din plante.

Acest lucru provoaca intreruperea proceselor de crestere a plantei. Dicamba este absorbit de frunze si radacini, cu translocare rapida in intreaga planta. Dicamba are efect rapid, simptomele se manifesta deja la cateva ore dupa tratament si constau in rasucirea frunzelor si pierderea turgescentei plantelor.

Nicosulfuronul si rimsulfuronul - sunt membri ai familiei de erbicide sulfonilureice. Ambele substante active controleaza buruienile prin actiune foliara; cu toate acestea, o activitate reziduala minima poate fi observata pe soluri nisipoase cu materii organice scazute, in conditii de umiditate ideale.

Controleaza buruienile prin blocarea biosintezei enzimei vegetale acetolactat sintaza (ALS), care este necesara in procesul de formare al aminoacizilor cu lant ramificat: leucina, izoleucina si valina, elemente esentiale ale proteinelor si ale altor componente ale plantei.

Principal Forte - este un erbicid sistemic, cu absorbtie prin radacini si frunze si se distribuie rapid in planta. Erbicidul functioneaza cel mai bine atunci cand este aplicat buruienilor in crestere activa. Simptome ca decolorarea si cloroza apar dupa 3-10 zile de la aplicare, dar buruienile mor dupa 2-3 saptamani. Caldura si umezeala sporesc performanta erbicidului, in timp ce timpul rece si uscat ii intarzie activitatea si aparitia simptomelor.Mod de utilizare Erbicid porumb PRINCIPAL FORTE


Principal Forte - se aplica culturilor folosind echipamente terestre de aplicare a erbicidelor lichide, utilizate in mod obisnuit la cultura porumbului. Se vor utiliza duze specifice aplicarii erbicidelor. Volumul de apa este cuprins intre 100 si 400 L/ha, in functie de aparatul de pulverizat. Principal Forte se recomanda sa fie aplicat cu un agent tensioactiv ne ionic aprobat (ex. Vivolt) la o doza de 0,2% v/v.

Se evita supradozarea, prin suprapunerea ariei de stropire, precum si subdozarea prin reglarea defectuoasa a echipamentului. Echipamentul de stropit trebuie sa fie corect calibrat pentru realizarea uniformitatii si a unui grad de acoperire ridicat. Daca ploaia intervine inainte de 4 ore dupa tratament, eficacitatea produsului poate fi diminuata daca solutia nu s-a zvantat pe frunze. O lucrare cu cultivatorul poate fi recomandata pentru intretinerea culturii. Momentul optim pentru cultivatie este la minim 7 zile dupa aplicarea erbicidului.

Nu se recomanda efectuarea lucrarilor de prasit cu 10 zile inainte de aplicarea erbicidului, pentru a evita stresul asupra culturii.

Principal Forte poate fi utilizat pe toti hibrizii de porumb (boabe si siloz) cu exceptia porumbului zaharat si cel de floricele. Principal Forte poate fi aplicat de la doua frunze ale culturii (BBCH 12), pana la 9 frunze desfasurate ale culturii (BBCH19).

Doza maxima totala de Principal Forte in porumb este de 480 g/ha/sezon. Poate fi aplicat de 1 sau 2 ori pe sezon. Este posibila aplicarea in doua treceri fara a depasi maximul total de 480 g produs/ha/sezon si cu un interval de minimum 7 zile intre aplicari.Selectivitate

Principal Forte este selectiv pentru toti hibrizii de porumb destinati culturii de boabe si siloz. Aceasta selectivitate rezulta din capacitatea plantelor de a metaboliza rapid substantele active in metaboliti nedaunatori pentru cultura de porumb. Rezultatul este lipsit de reziduuri pentru porumbul de boabe si porumbul insilozat. In conditii specifice (seceta, arsita, temperaturi scazute, daunatori sau boli, deficienta de elemente nutritive sau alti factori care reduc cresterea culturilor), culturile tratate pot prezenta simptome tranzitorii de fitotoxicitate (ingalbenire, cadere), fara niciun impact major asupra randamentului.

Selectivitatea liniilor parentale si a hibrizilor de porumb este variabila si pentru a evita efectele negative asupra culturilor se recomanda pentru orice hibrid nou aparut pe piata sau linii parentale sa consultati producatorul de samanta sau distribuitorul privitor la selectivitate, inainte de utilizarea erbiciduluiSpectrul buruienilor combatute


Iarba barboasa

Raigras italienesc

Mohor

Costrei

Pir

Meisor

Teisor

Stir

Ambrozia

Traista ciobanului

Spanac salbatic

Loboda porceasca

Lungurica

Turita

Busuiocul dracului

Urzica moarta

Musetel

Menta de camp

Iarba rosie

Ridichie salbatica

Hrana Vacii

Cistet

Rocoina

Tataneasca

Pungulita

Cornuti

Romanita de camp

Volbura

Ciumafaie

Zamosita

Ardeiul broastei

Floarea soarelui samulastra

Troscot

Hrisca urcatoare

Zarna

Soparlita

Viorele de ogoare

Palamida

Trepadatoare

Albastrea

Soparlita

Raigras italienesc

PungulitaRotatia culturilor
Dupa recoltarea porumbului, in toamna aceluiasi an calendaristic, pot fi semanate numai cerealele de toamna (grau, ovaz, orz). In primavara urmatoare, se pot planta cereale de primavara (grau, ovaz, orz), soia, floarea soarelui, sfecla de zahar, in, mazare, bumbac, fasole, fasole uscata. Daca Principal Forte este destinat aplicarii in amestec sau in succesiune cu un alt erbicid, cititi eticheta partenerului pentru informatii despre rotatia culturilor si consultati reprezentantul Corteva pentru sfaturi.

In absenta unor informatii suficiente, nu se recomanda cultivarea legumelor, florilor, plantelor ornamentale, bulbilor, arbustilor sau pomilor in termen de 16 luni de la aplicarea Principal Forte. Daca porumbul tratat cu Principal Forte este calamitat de diversi factori, este permisa numai resemanarea de porumb pentru boabe sau siloz, la interval de minim 3 saptamani de la aplicarea tratamentului.

Specificatii

Tip produsErbicide
ProducatorCorteva
Substanta activaNicosulfuron
Dicamba
Rimsulfuron metil
Isoxadifen etil
Ambalaj480 g
Perioada de aplicarePostemergent
CulturaPorumb
Buruieni combatuteScaieti
Troscot
Ardeiul broastei
Reigras
Musetel
Loboda
Turita
Patlagina mare
Grasita
Hrisca urcatoare
Spalacioasa
Susai
Volbura
Cupa vacii
Fumarita
Lungurica
Rapita salbatica
Viorele
Doritoare
Opaita
Ciurlan
Ventrilica
Iarba gazon
Ridiche salbatica
Costrei
Mohor
Iarba barboasa
Meisor
Odos
Pir
Palamida
Mustar salbatic
Coada vulpii
Mei
Firuta
Teisor
Stir
Traista ciobanului
Ciumafaie
Busuioc salbatic
Sugel
Trepadatoare
Zarna
Rocoina
Pungulita
Iarba rosie
Actiune produsSelectiva
Mod ambalare10 buc
Pachete Comerciale VerdonDa

Review-uri

Produse din aceeasi categorie

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.