Produsele producatorului Pioneer

Seminte Pioneer


Seminte Pioneer pentru culturi performantePioneer este o companie care apartine grupului DuPont. Fondatorul companiei, Henry A. Wallace, a pus bazele Pioneer in anul 1926, din dorinta de a oferi fermierilor de pretutindeni seminte de cea mai buna calitate, pentru recolte bogate; numele ales initial fiind „Hi-Bred Corn Company”.


Folosind inovatii tehnologice si o baza de cunostinte pretioase despre genetica porumbului, Pioneer a oferit de-a lungul deceniilor seminte de cea mai buna calitate pentru agricultori si fermieri, care sa le asigure cresterea productivitatii si a profitabilitatii culturilor.


Absolvent al facultatii de stat din Iowa (mai tarziu ministru al agriculturii si vicepresedinte al Statelor Unite), Henry Wallace a fost un pionier in adevaratul sens al cuvantului, introducand concepte si viziuni noi in “stiinta cresterii porumbului”. O parte dintre acestea au stat mai tarziu la baza produselor dezvoltate de catre echipa sa.


Pioneer a fost prima companie care, in 1950, a inceput sa foloseasca o baza de date electronica pentru a analiza rezultatele de productie la porumb. In 1957 se deschide centrul de Cercetare in York, Nebraska, pentru a spori cercetarea axata pe imbunatatirea tolerantei la seceta a semintelor de porumb, urmand ca prima statie de cercetare din afara Americii de Nord sa fie infiintata sapte ani mai tarziu, in Jamaica.


Incepand cu anii ‘70, Pioneer isi extinde operatiunile in America Centrala si de Sud, dar si in Europa de Vest. Dupa inca un deceniu, compania devine lider pe piata porumbului in America de Nord. Totodata, vanzarile anuale depasesc 10 milioane de unitati.


In 1989, Pioneer isi constituie propria echipa de biotehnologie, iar in anul urmator se incepe utilizarea pepinierelor de iarna pentru dezvoltarea produselor. In 1991, compania devine lider si pe piata de soia din America de Nord.


Pioneer a fost prima companie care a initiat cercetarile functiilor si structurii genomului de porumb, in anul 1996.


Dupa ce a fost achizitionata de grupul DuPont, in 1999, operatiunile Pioneer se extind in 2002 si in China, unde realizeaza un parteneriat comercial pentru semintele de porumb. In decursul ultimilor 15 ani, dezvoltarea afacerii a fost accelerata, fiind lansate numeroase produse noi. Dintre acestea le amintim pe cele mai cunoscute: Herculex I (un soi de porumb cu rezistenta impotriva insectelor daunatoare), Herculex RW, Herculex Xtra si Pioneer FIT. Cea mai recenta gama de hibrizi oferita fermierilor este Optimum AQUAmax. De asemenea, prin achizitionarea companiei Verdia, este introdusa si tehnologia incrucisarii de gene.


Pioneer primeste acceptul de comercializare pentru produsele Optimum AcreMax 1 si Optimum AcreMax RW, care reprezinta prima solutie pentru combaterea daunatorului Diabrotica virgifera virgifera (Viermele vestic al radacinilor de porumb), si acceptul pentru comercializarea in SUA a Plenish TM (soia high oleica).


La momentul actual, Pioneer este prezenta in aproximativ 70 de tari de pe toate continentele, insumand peste 12.000 de angajati. Cifra de afaceri anuala a companiei depaseste 6 miliarde de dolari.Semintele Pioneer, o istorie de peste 50 de ani in RomaniaSemintele de porumb si floarea soarelui marca Pioneer sunt prezente pe piata din Romania de peste 50 de ani.


Statia de la Afumati, construita in 2002, este una dintre cele mai mari statii de conditionat seminte din lume. Mai mult de 100 de fermieri produc seminte Pioneer in Romania, iar echipa de cercetare cuprinde 24 de angajati.


In 2007, s-au introdus primii hibrizi de rapita pe piata de la noi din tara. Pe langa statia de cercetare, Pioneer mai lucreaza si cu peste 300 de sezonieri in perioada de conditionare a semintelor si are o echipa de productie de 45 de angajati.


Desi este specializata in productia semintelor de porumb, gama de seminte Pioneer mai cuprinde seminte de floarea soarelui, seminte de rapita, seminte de soia si seminte de lucerna.


In oferta magazinului agricol Verdon se regasesc diferite tipuri de seminte de porumb Pioneer, cu toleranta ridicata la seceta si arsita si cu o excelenta adaptabilitate pentru toate zonele de cultura. Semintele de porumb Pioneer se remarca printr-un excelent raport pret/calitate, fiind solutia optima pentru culturi bogate si profitabile.


Desigur, promisiunea noastra ramane neschimbata: Indiferent ca plasezi o comanda pentru un singur sac de seminte de porumb sau pentru un intreg camion, ti le livram la acelasi cost fix de transport: 19 lei pe tot teritoriul Romaniei!

Afiseaza 1 - 29 din 29 produse

Abonează-te la newsletter

Află la timp de PROMOȚII și REDUCERI

  • Profită de toate beneficiile verdon.
  • Obține voucerele de reduceri destinate exclusiv abonaților.