Produsele producatorului Clause

HM ClauseCine este HM Clause?


• O companie internationala dedicata dezvoltarii inovatoare si durabile a semintelor de legume de cea mai inalta calitate.
• Un lider in domeniul semintelor de legume, ocupand locul 2 in lume, datorita companiei mama Limagrain.
• O echipa multiculturala colaborativa, care lucreaza in peste 30 de tari, deservind cultivatorii de legume de pe toate continentele.
• Un producator angajat umar la umar impreuna cu clientii sai in efortul de a dezvolta cele mei sigure seminte de legume, in contextul provocarilor alimentare globale.

• O companie focusata pe inovatie, solutii de succes si satisfactia clientilor.
• O mare echipa de experti, compusa din agricultori, cercetatori, oameni de stiinta si manageri de proiect, dedicata deservirii nevoilor clientilor sai.

Clause - seminte profesionale de legume


Seminte de legume de cea mai inalta calitate, de peste 200 de ani


Clause este o companie specializata in dezvoltarea, productia si comercializarea semintelor de legume. Produsele sunt create atat pentru marii producatori din domeniu, cat si pentru micii legumicultori si fermieri. Echipa de experti Clause si laboratoarele de cercetare de ultima generatie ofera solutii de succes pentru provocarile pe care fermierii  trebuie sa le infrunte in zilele noastre, astfel incat semintele de legume Clause sunt fiabile si adaptate conditiilor climaterice in plan regional.


Cu o echipa de peste 2.800 de profesionisti din peste 30 de tari, Clause ofera solutii durabile pentru diferite tipuri de sol, pentru clienti din diferite regiuni ale lumii, precum si produse menite sa aduca inovatii pentru agricultura viitorului.Clause, brand de renume pe piata europeana


In anul 1785, a fost infiintata compania Tezier in regiunea Valence din Franta. Cu timpul, aceasta regiune a devenit sinonima cu productia de seminte de legume, iar astazi este sediul central al companiei Clause.  In 1891, a fost fondata la Paris compania Clause, de catre Lucien Clause. Clause a fost pasionat de plante inca de la o varsta foarte frageda. Urmandu-si curiozitatea si interesul pentru acest domeniu, a deschis un laborator pentru cercetare si inovare in 1924, unde au fost create si dezvoltate diferite soiuri de legume. Astfel, Clause s-a numarat printre pionierii geneticii in domeniul legumiculturii.


Ambele companii producatoare de seminte de legume, atat Tezier, cat si Clause au progresat foarte mult pe piata franceza si s-au extins si pe cea europeana prin intermediul unor subsidiare deschise in tari precum Italia (1949) si Spania (1965). Tezier a fost achizionata de grupul Limagrain in 1979, iar in 1996, i s-a alaturat si Clause. In 2002, cele doua companii au format Clause Tezier, ca dupa 6 ani, noua companie sa treaca printr-un proces de rebranding, fiind cunoscuta astazi sub numele de Clause in intreaga Europa.Clause, parte a structurii HM Clause

De asemenea, sub numele de HM Clause, grupul Limagrain a reunit doua mari companii din portofoliul sau. Pe de o parte, Clause, iar pe de alta parte, Harris Moran, o companie creata in America de Nord in secolul 19. HM Clause este o structura dedicata introducerii de produse si seminte de legume de cea mai buna calitate in lantul global de aprovizionare cu legume al consumatorilor din intreaga lume. Astazi, produsele companiei sunt comercializate in peste 100 de tari de pe 5 continente. Cresterea si extinderea companiei, un proces declansat in 2008, include adaugarea de filiale si facilitati de productie in Algeria, Polonia, Turcia, Kenya, India, Thailanda, Indonezia, Guatemala si Vietnam.


In cifre, HM Clause inseamna 3 hub-uri de productie si distributie, 3 organizatii regionale si 17 subsidiare. Cu o cifra de afaceri de peste 365 de milioane de euro si o prezenta in peste 100 de tari, HM Clause s-a remarcat ca lider in domeniul productiei semintelor de ardei iute, dovlecei si fasole, ocupa locul secund pe piata semintelor de dovleac, porumb, fenicul si pepene galben si al treilea loc de pe podium pentru semintele de tomate, conopida si porumb dulce.


Controlul calitatii semintelor la Clause

Clause este dedicat livrarii celor mai bune seminte de legume clientilor sai. Pentru asigurarea calitatii semintelor, Clause utilizeaza cele mai bune practici cunoscute, asigurandu-se ca standardele stricte de calitate sunt indeplinite in fiecare etapa a procesului. Inainte ca produsele sa fie lansate pe piata, se examineaza cu maxima atentie fiecare lot, urmarindu-se eficacitatea germinarii, productivitatea, vitalitatea, patologia, puritatea si hibriditatea.
Expertii Clause, din domeniul biologiei plantelor si al patologiei, testeaza esantioane din fiecare lot de seminte pentru depistarea si eliminarea oricaror agenti patogeni. Aceste teste variaza de la studii traditionale pana la folosirea tehnologiilor avansate si a analizelor genetice. De asemenea, fiecare lot este atent verificat pentru depistarea si eliminarea eventualelor seminte de buruieni, alte culturi, sau orice alte materiale.

Clause - controlul calitatii semintelorGama variata de seminte de legume


Clause ofera o gama larga de seminte de legume cultivatorilor din intreaga lume. Produsele sunt obtinute prin combinarea accesului la o tehnologie inovatoare, cu cunostinte dobandite in domeniul agriculturii de-a lungul mai multor secole si prin cercetari de ultima ora in domeniul geneticii. Indiferent daca este vorba de productivitate sporita, rezistenta ridicata la boli, profiluri de arome imbunatatite sau randamente superioare, fermierii din intreaga lume pot avea increderea ca vor beneficia de seminte de calitate superioara.


Gama de seminte profesionale de legume include seminte de fasole, de conopida, de broccoli, de varza, de morcovi, de castraveti, de fenicul, de pepene verde si galben, de ardei, de dovleac, de ridichi, de dovlecel, de porumb dulce,de tomate si multe alte soiuri de legume.

Clause - o gama vasta de seminte de legume


Cercetari extinse in domeniul cultivarii plantelor


Avand in vedere faptul ca pana in anul 2050 se estimeaza o crestere a populatiei planetei de pana la 9,6 miliarde de oameni, provocarea companiei Clause este clar asumata. Continuarea inovarii pentru a contribui la satisfacerea nevoilor tot mai presante in privinta nevoilor nutritive ale planetei.
Cultivarea plantelor la nivel stiintific se refera la adaptarea geneticii plantelor spre beneficiul fermierilor. Scopul general al cultivarii plantelor este de a imbunatati calitatea si performanta agricola a culturilor, dezvoltandu-se astfel plante adaptate la nevoile din agricultura.


Imbunatatirea soiurilor de plante consta in crearea de soiuri noi din plante existente, prin incrucisarea acestora in functie de calitatile dorite si prin selectarea celor mai bune pentru cultivare. In ultimele decenii, gama de instrumente disponibile pentru cultivarea plantelor a crescut considerabil prin dezvoltarea tehnologiilor utilizate, pentru a ajuta cercetatorii din domeniu sa inteleaga genotipul si fenotipul plantelor, precum si relatia dintre informatiile genetice si caracteristicile plantelor.


In urma acestor cercetari si a numeroaselor teste efectuate in laboratoarele Clause, cat si in teren, este asigurat un control al calitatii foarte detaliat, pentru ca numai cele mai bune produse sa ajunga pe piata. Totodata, toate produsele dezvoltate si activitatile derulate in cadrul tuturor laboratoarelor companiei urmeaza doua principii importante: sprijinirea inovatiei si mentinerea biodiversitatii.

Clause - producator de seminte de legume focusat pe cercetare
Verdon - furnizor de seminte Clause

In oferta de produse a magazinului Verdon, vei regasi o mare varietate de seminte profesionale de legume Clause, de la ridichi, salata, varza, castraveti si ardei, la pepene verde, porumb zaharat si tomate. Toate semintele de legume Clause comercializate in magazin sunt selectate pentru piata din Romania, fiind perfect adaptate conditiilor de mediu din tara noastra, oferind astfel legumicultorilor romani garantia unor recolte bogate si calitative.

Afiseaza 1 - 80 din 80 produse