Targ forestier - Forest Romania 2017

Forest Romania 2017 – a doua editie a targului forestier de la Zizin

Cuprins:

 1. Unde se desfasoara Forest Romania 2017
 2. Perioada de desfasurare si accesul la Forest Romania 2017
 3. Potentialul in silvicultura al Romaniei
 4. Cui se adreseaza targul forestier Forest Romania?
 5. Demonstratii practice in padure la Forest Romania 2017
 6. Programul DLG – Perfect Plant
 7. Expozantii de la Forest Romania 2017
 8. Standul Verdon la targul Forest Romania 2017

Ajuns deja la cea de-a doua editie, targul forestier Forest Romania, va avea loc in perioada 28-30 septembrie 2017 la Zizin. Inca de la prima editie a targului Forest Romania din 2015, care a fost un real succes, a devenit un eveniment de amploare pentru specialistii din sectorul forestier.

Unde se desfasoara Forest Romania 2017

Locatia aleasa pentru desfasurarea acestui eveniment este Zizin, la aproximativ 15 km de orasul Brasov. Targul se desfasoara chiar in mijlocul naturii, locul ideal pentru demonstratii practice unde pot fi testate utilajele si produsele pentru uz forestier. Zona se afla la aproximativ 5 km de Zizin, spre Vama Buzaului, pe drumul judetean 103A. Forest Romania este un eveniment inscris in calendarul international al manifestarilor din sectorul forestier, reunind expozanti, specialisti in domeniu si vizitatori din toate colturile tarii.

Perioada de desfasurare si accesul la Forest Romania 2017

Editia a doua a targului Forest Romania se va desfasura in perioada 28-30 septembrie 2017. Programul evenimentului include un targ forestier desfasurat in aer liber, demonstratii practice in padure si conferinte pe teme de interes din domeniul forestier. Targul se va desfasura in intervalul orar 09:00-17:00 in toate cele trei zile. Pretul unui bilet de o zi la Forest Romania este de 40 de lei.

Agenda Evenimentelor - Forest Romania 2017

Potentialul in silvicultura al Romaniei

Sectorul forestier al Romaniei are un potential foarte mare, insa principalele impedimente sunt conditiile dificile de lucru si nivelul scazut al mecanizarii in domeniul exploatarilor forestiere. Prin urmare, numeroase companii investesc constant in utilaje, produse si servicii forestiere, o tendinta care, cel mai probabil, va avea o dezvoltare pozitiva si pe viitor.

Forest Romania isi propune sa fie un eveniment amplu, care sa ofere specialistilor si celor care activeaza in domeniul forestier din Romania un loc de intalnire, chiar in mijlocul naturii, pentru a putea asista la prezentari si demonstratii practice ale celor mai noi si inovative tehnologii si utilaje, care sunt mult mai prietenoase cu mediul. Acest targ profesional acopera toata gama de produse si servicii conexe domeniului forestier, de la exploatari forestiere si managementul eficient al acestor activitati, la transportul materialului lemons catre companiile care activeaza in industria de prelucrare a lemnului.

Cui se adreseaza targul forestier Forest Romania?

Acest targ profesional se adreseaza atat expozantilor, cat si vizitatorilor care activeaza in domeniul forestier. Astfel, la targ vor participa producatori, importatori si distribuitori de utilaje si accesorii pentru exploatari forestiere, tehnologii si echipamente pentru productia de bioenergie, echipamente pentru pepiniere si material saditor, precum si diferite echipamente si utilaje utilizate in activitati conexe.

De asemenea, Forest Romania ofera companiilor care asigura servicii pentru managementul forestier sau celor care achizitioneaza masa lemonasa, dar si asociatiilor profesionale o platforma pentru prezentarea celor mai noi tehnologii, programe si inovatii din domeniul forestier.

Vizitatorii targului sunt contractori, transportatori, vanzatori si cumparatori de masa lemnoasa, proprietari si administratori de paduri, ingineri silvici, profesionisti din domeniul forestier si producatori de lemn de foc si cherestea. Intr-un cuvant, toti cei care sunt interesati de noutatile din domeniul forestier sunt asteptati la Zizin, la targul Forest Romania.

Demonstratii practice in padure la Forest Romania 2017

Principala componenta a targului Forest Romania o reprezinta demonstratiile practice, care au loc chiar in padure. Acesta este un concept care a avut un puternic impact inca de la prima editie, iar acum este dezvoltat si adaptat nevoilor pietei forestiere.

Pentru editia din 2017, zona de demonstratii aleasa prezinta un acces mai facil si este mai potrivita utilajelor specifice folosite pentru mecanizarea lucrarilor in silvicultura, ca de exemplul recoltatul si transportul materialului lemnos. Zona de demonstratii se afla la aproximativ 3,3 km de zona de expozitii, iar transportul vizitatorilor targului este asigurat de organizatori, cu ajutorul unor autobuze.

O alta noutate a acestei editii o constituie zona de test drive, cu o panta mai mica, fiind mai usor accesibila pentru a permite desfasurarea demonstratiilor practice in ceea ce priveste tehnica de recoltat, incarcat si transport si demonstratii cu tractoare forestiere.

Traseul are o lungime de 1,2 km si o diferenta de nivel de 150 m, avand amplasate de-a lungul sau 8 standuri pentru demonstratii. Printre companiile care si-au anuntat prezenta cu standuri pentru demonstratii se numara Elmas (distribuitor utilaje forestiere John Deere) si IRUM (producator de tractoare forestiere articulate TAF).

Locatia pentru demonstratii dispune si de o zona de test drive, unde vizitatorii vor putea testa tractoare forestiere si alte utilaje specifice in prezenta reprezentantilor companiilor expozante, care vor oferi suportul tehnic necesar.

Nu in ultimul rand, linile de funicular vor conduce catre zona de expunere si vor fi optimizate in ceea ce priveste aspectul lungimii utilizabile, a liniei si a cantitatii de lemn transport, la fel ca la editia precedenta a targului.

Pe langa toate aceste noutati pe care le aduce editia a doua a targului Forest Romania, vizitatorii targului vor avea ocazia sa petreaca cateva clipe relaxante si sa socializeze la un restaurant amenajat in aer liber.

Forest Romania 2017 - demonstratii practice in padure

Programul DLG – Perfect Plant

In cadrul targului Foresta Romania 2017, va fi prezentat programul DLG – Perfect Plant, un program special care abordeaza tema plantarilor, reimpaduririlor, cultivarea speciilor noi de plante intr-un fond existent si plantarea culturilor speciale.

Programul se va desfasura zilnic, intre orele 9:00-9:30 si 14:00-14:30, cu demonstratii live ce vor prezenta metode de lucru specifice pentru selectarea si plantarea puietilor.

Expozantii de la Forest Romania 2017

Printre expozantii din acest an se numara Timflow, un sistem informatic ce permite monitorizarea prin GPS a transporturilor de lemn, precum si controlul complet asupra legalitatii produselor transportate, prin inregistrarea documentatie de provenienta. Sistemul va fi prezentat pe larg in cadrul unei conferinte care va avea loc pe data de 29 septembrie 2017 in zona de expozitie.

Compania Wyssen va prezenta in zona de demonstratii un funicular de ultima generatie, optim pentru exploatarile forestiere in zonele de deal si de munte,  acolo unde nu exista drumuri forestiere.

Producatorul de puieti forestieri containerizati de calitate superioare LIECO, va prezenta vizitatorilor targului un sistem de unic pentru impaduriri.

SAVICOM ASIG va prezenta un funicular/procesator mobil complex, care permite transportarea lemnului intreg, cu tot cu crengi. Este vorba despre masina MOUNTY5000U, a producatorului austriac KONRAD Forsttechnik. In plus, compania va prezenta si alte utilaje si echipamente utilizate in exploatarea forestiera.

Printre expozanti de mai numara Progema (importator al marcilor Equus, Greifenberg Teleferiche, Gandini, Osma, Balfor, Icarbazzoli si Negri), Alser Forest, Elmas si IRUM.

Standul Verdon la targul Forest Romania 2017

Compania Verdon va fi prezenta la targul Forest Romania 2017, cu un stand de 200 mp. (A29), in cadrul caruia vor fi prezentate utilaje si produse destinate activitatilor din domeniul forestier.

Standul Verdon, va prezenta produse axate pe 4 domenii de interes din cadrul activitatilor forestiere:

 • protectia padurilor in Romania;
 • exploatare forestiera;
 • prelucrarea lemnului;
 • articole de vanatoare.

Cei care vor vizita standul Verdon vor avea ocazia sa afle mai multe despre cele mai noi produse lansate de producatori de top din domeniu si comercializate prin intermediul magazinului forestier Verdon. Printre acestia se numara:

 • Nordforest – produse pentru exploatarea si prelucrarea lemnului
 • Profiforest – echipamente de protectie
 • Rud – lanturi antiderapante pentru utilaje forestiere
 • Husqvarna – motoferastraie, accesorii forestiere, echipamente de protectie etc.
 • Oregon – lanturi pentru motoferastraie, sine de ghidaj, accesorii forestiere
 • Distein – spray-uri si vopsele forestiere
 • Nestle – clupe forestiere
 • Meindl – incaltaminte de munte
 • Deerhunter – imbracaminte si accesorii outdoor si vanatoare
 • Fjällräven – imbracaminte si accesorii outdoor si vanatoare
 • Hubertus – articole vanatoare

Standul Verdon va avea 200 metri patrati, un spatiu generos pentru prezentarea produselor comercializate in cadrul magazinului si destinate celor care desfasoara activitati in cadrul sectorului forestier.

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.