Nimeni nu stie mai mult decat o comunitate de stiutori.

OutdoorchefOutdoorchef

Pregateste mancaruri sanatoase cu grillurile Outdoorchef

De-a lungul anilor, a devenit deja o traditie la noi in tara ca debutul sezonului estival sa fie marcat prin petreceri in aer liber, intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat. In mod special, odata cu sarbatoarea de 1 Mai, in fiecare sfarsit de saptamana, aproape toate locurile pentru picnic sunt ocupate cu gratare pe care sfaraie tot felul de preparate, care mai de care mai apetisante.

Din fericire, preocuparea romanilor pentru o alimentatie sanatoasa a dus la o oarecare evolutie, chiar si atunci cand vine vorba de preparatele la gratar. Stim cu totii ca aceste mancaruri sunt delicioase, insa nu inseamna ca nu pot fi si sanatoase. De fapt, preparatele la gratar gatite asa cum trebuie, fara grasimi in exces, sunt indicate chiar si pentru cei care urmeaza o dieta.

Cu atat de multe retete si posibilitati, mancarurile la gratar sunt foarte diversificate si satisfac preferintele culinare ale oricarui gurmand. De aceea, am putea spune ca gatitul la gratar este tot o forma de arta culinara si toti cei care isi asuma rolul de bucatari, de fapt devin niste adevarati ”chefi”.

Tocmai de aceea, Outdoorchef este una dintre companiile specializate in grilluri electrice, gratare cu carbune si gratare cu gaz. Aceste grilluri sunt menite sa se adapteze diferitelor nevoi culinare ale fiecarui chef, pentru ca gatitul in aer liber sa devina o adevarata experienta pe care sa o impartaseasca alaturi de familie si de prieteni. Beneficiind de inovatii tehnologice brevetate, precum palnia care permite frigerea preparatelor la caldura directa sau indirecta, grillurile Outdoorchef si-au asigurat un loc stabil in preferintele consumatorilor de preparare la gratar de pretutindeni.

Tipuri de grilluri

Grillurile Outdoorchef se impart in 3 mari game de produse, in functie de preferintele si nevoile fiecarui chef:

  • Grilluri cu gaz, care se aprind la o simpla apasare de buton si se incing in doar cateva minute. Caldura poate fi reglata in mod continuu. Aceste tipuri de grilluri sunt perfecte pentru a fi folosite in curti sau pe terase, deoarece gatitul se realizeaza fara aprinderea grasimilor, si implicit fara fum care sa deranjeze vecinii.
  • Grilluri cu carbune, pentru cei care prefera atmosfera traditionala a unui gratar si care au experienta necesara pentru a gati preparatele atunci cand jarul este potrivit de incins. Aceste grilluri sunt ideale pentru excursiile in aer liber, pentru un picnic, sau pentru cei care isi petrec vacantele la camping.
  • Grillurile electrice se incalzesc foarte repede si mentin temperatura oricat de mult timp. Aceste grilluri sunt recomandate chiar si pentru cei mai putin experimentati in ceea ce priveste gatitul la gratar si pot fi folosite in orice spatii in aer liber.
Functiile grillurilor Outdoorchef

Din dorinta de a oferi o alternativa sanatoasa a preparatelor la gratar, grillurile Outdoorchef au o serie de functii care nu numai ca usureaza procesul de gatire, dar il transforma intr-o experienta deosebita, care se adapteaza stilului de viata al omului modern, preocupat de alimentatia sanatoasa, care sa nici nu ocupe mult timp.

O astfel de functie este sistemul de utilizare al caldurii, in mod direct sau indirect. Sistemul elvetian tip palnie presupune utilizarea unei palnii pentru a regla intensitatea si modul de actiune al caldurii in timpul pregatirii preparatului. Grilajul gratarului si palnia formeaza o unitate care pate fi rotita printr-o simpla miscare in timp ce preparatele se frig la gratar. Mancarurile pot fi pregatite fie prin caldura directa, deasupra degajarii palniei si a carbunilor incinsi, fie prin caldura indirecta, deasupra partii inchise a planiei, pentru a evita arderea nociva a grasimii. Caldura directa se foloseste pentru carne slaba sau pentru prajirea la suprafata, iar caldura indirecta pentru carnea mai grasa.

Avand in vedere ca mancarea se gateste fara nici un fel de grasimi, pentru a preveni uscarea carnii, gratarele sunt dotate cu o tavita in care se poate introduce apa. Aceasta se evapora in timpul frigerii, pentru ca preparatele din carne sa fie suculente si gustoase, exact asa cum ar trebui sa fie orice preparat la gratar. In loc de apa, in tavita se pot pune amestecuri din ierburi aromatice, vin sau sucuri de fructe; orice se poate folosi pentru a aromatiza preparatele, in functie de inspiratia si de preferintele fiecaruia.

In plus, gratarele Outdoorchef sunt prevazute cu o fanta pentru scurgerea grasimilor, care se colecteaza intr-o tavita detasabila ce se poate curata foarte usor.

Avand in vedere ca atunci cand mergem la gratar, pe langa preparatele din carne se pregatesc si alte garnituri, este de mare ajutor ca gratarul sa ofere posibilitatea prepararii hranei in mai multe moduri. Prin folosirea capacului in timpul pregatirii mancarurilor, nu numai ca se accelereaza procesul de gatire, insa se produce si o circulatie de aer in interior, pentru a putea pregati preparate si prin coacere, exact ca intr-un cuptor obisnuit. De altfel, grillurile Outdoorchef au o multime de accesorii, pentru a realiza tot felul de preparate delicoase prin frigere, coacere sau gatire. Preparatele pot fi pregatite chiar si prin metoda slow-cooking, la tigaie sau la wok, sau prin fierbere, ca pe un aragaz.

Indiferent de tipul de grill ales, toate gratarele Outdoorchef sunt caracterizate prin usurinta folosirii, versatilitate si facilitarea adoptarii unui stil de viata sanatos, fara a se pierde nimic din experienta unui gratar in aer liber ”traditional”.

Pentru o experienta deosebita, si pentru preparate delicioase si sanatoase pregatite in aer liber la gratar, Verdon iti recomanda gama de produse Outdoorchef, care cuprinde diferite tipuri de grilluri, precum si accesorii, pentru ca orice bucatar sa devina un adevarat chef in domeniul preparatelor la gratar.

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.