Plantam fapte bune in Romania

Pe 14 noiembrie, ”Plantam fapte bune in Romania”

In luna noiembrie a acestui an in Romania se va derula un proiect inedit, care are nevoie de sustinere din partea noastra, a tuturor.

In ultimii ani, hectare intregi de paduri au disparut din tara noastra in urma taierilor rase si a raririlor ilegale. La momentul actual, doar 26,76% din suprafata Romaniei este acoperita de paduri, pe cand media europeana este de 29,3%. Daca in trecut, tara noastra se putea mandri cu unele din cele mai frumoase si mai bogate paduri din Europa, acum lucrurile stau cu totul diferit. De aceea, a sosit momentul unei initiative care isi propune sa schimbe lucrurile in acest sens.

Despre proiectul Plantam fapte bune in Romania

Initiativa de impadurire - Plantam fapte bunePrin proiectul Plantam fapte bune in Romania, un proiect organizat de mai multi voluntari carora le pasa de mediul inconjurator, se urmareste plantarea a 1.000.000 de copacei simultan, in mai multe locatii diferite din tara. Acest proiect este realizat prin intermediul unei initiative nationale de impadurire bazata pe voluntariat, lansata in 2011. In aproape 5 ani de activitate, cu ajutorul a peste 12.000 de voluntari, au fost plantati si ingrijiti peste 250.000 de copacei pe terenuri publice neproductive in 10 judete ale tarii. De asemenea, a fost lansata aplicatia Harta taierilor de paduri, prin care orice persoana poate raporta taierile de paduri din tara, demers care a fost sprijinit de Ambasada SUA in Romania si de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti. In 2013, initiativa a primit Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei.

Astfel, sub sloganul ”Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, toamna aceasta este lansata o mobilizare civica in masa, pentru a proteja si pentru a creste padurile din Romania. Pe data de 14 noiembrie 2015, in 30 de judete se vor planta simultan 1.000.000 de copacei pe terenuri agricole degradate, cu risc de alunecare sau supuse fenomenului desertificarii, aflate in afara localitatilor, precum si pe terenuri din interiorul oraselor unde este necesara prezenta a cel putin unui arbore. Dupa plantare, copaceii vor fi ingrijiti, pana cand vor ajunge la maturitate.

Aceast proiect este organziat de Asociatia EcoAssist din Bucuresti, alaturi de alte 5 ONG-uri de protectia mediului din Romania si in parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, care va furniza gratuit puieti si asistenta de specialitate pentru voluntarii implicati in proiect, prin intermediul R.N.P. – ROMSILVA.

Cum te poti implica

Cei care isi doresc sa participe la aceasta initiativa, o pot face prin intermediul platformei Komunomo, care poate fi accesata pe site-ul plantamfaptebune.ro. Cu ajutorul acestei platforme, doritorii se pot inscrie pentru a participa la plantare in locatia cea mai apropiata, sau in orice alta locatie.

Programul estimativ al acestei actiuni este cuprins intre orele 9-16.30, timp in care voluntarii vor fi preluati, se va efectua deplasarea catre locul actiunii, partea de instruire si de initiere, precum si derularea propriu-zisa a acesteia.

Organizatorii vor asigura materialul saditor, echipamentele de lucru si apa potabila, iar in masura posibilitatilor, se vor furniza si manusi de gradinarit, o gustare si transportul la locul actiunii. In cazul resurselor limitate, voluntarii sunt rugati sa sprijine proiectul prin acoperirea acestor necesitati. De asemenea, toti participantii trebuie sa vina echipati cu haine si cu incaltaminte corespunzatoare sezonului si tipului de activitate (ghete sau cizme de cauciuc, haine lejere, hanorac sau geaca impermeabila si caciula). In plus, voluntarii trebuie sa tina cont si de evenimentele meteo care pot avea loc in ziua respectiva.

Varsta minima de participare este de 16 ani, deoarece plantarea de copacei este o activitate ce implica efort fizic sustinut. Voluntarii cu o varsta de sub 18 ani trebuie insotiti de parinti, de un cadru didactic (in cazul unor actiuni scolare) sau de un tutore legal.

Verdon participa la proiectul Plantam fapte bune in Romania

Unul din principiile dupa care ne ghidam in intreaga noastra activitate este acela de a sustine proiectele menite sa protejeze mediul inconjurator, prin diferite actiuni sau demersuri. Fara o natura care sa ne ofere in continuare resursele sale, noi oamenii nu am putea sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi, asa ca este de datoria noastra sa respectam si sa protejam natura.

De aceea, membrii echipei Verdon vor fi prezenti pe data de 14 noiembrie la actiunea organizata prin intermediul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”, actiune care consideram ca ar trebui sa beneficieze de o sustinere cat mai mare din partea tuturor celor care isi doresc ca Romania sa se poata mandri din nou cu padurile sale frumoase. Asadar, pe 14 noiembrie ne vedem la plantarea de copacei. Tu unde te vei afla?

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.