Accesorii-gradinaAccesorii-gradina

Top unelte și accesorii de grădină pe care trebuie să le ai primăvara aceasta

Sosirea primăverii înseamnă reînnoire și reîmprospătare în toate domeniile. Orice persoană pasionată de grădinărit cunoaște importanța deținerii anumitor accesorii și unelte, pentru a face munca în grădină nu doar mai ușoară, dar și mai plăcută.

Dacă primăvara aceasta simți nevoia să îți reînnoiești din uneltele pe care le-ai folosit ani la rând sau dacă vrei să îți completezi lista de accesorii pe care le deții deja, există câteva sugestii care sigur îți vor fi utile și pe plac.

Pentru ca o grădină să arate cu adevărat îngrijită, iar grădinăritul să nu presupună mai mult timp și efort decât ar trebui, se pot folosi diferite unelte și accesorii, printre care se numără și următoarele: foarfeci de grădină, diverse unelte mici de mână și accesorii de grădină, materiale de legat, pompe de stropit, mănuși pentru grădinărit etc.

 

accesorii-gradina-verdon

Foarfeci de grădină

Atât în legumicultură, cât și în pomicultură și viticultură, foarfecile sunt indispensabile. Acestea pot fi folosite pentru recoltarea roșiilor, ardeilor, vinetelor sau fructelor.

De asemenea, sunt necesare în îngrijirea viței-de-vie și în curățarea pomilor, pentru tăierea crengilor mai subțiri, ducând astfel la o creștere corectă a acestora și la o producție de calitate.

 

Unelte mici de mână

Uneltele mici de mână pot fi de mare ajutor în plantarea și îngrijirea legumelor. Plantatorul de legume ușurează procesul de plantare, deoarece datorită formei conice se pot face mai ușor, mai uniform și mult mai rapid orificiile necesare plantării. De asemenea, domeniul său de folosire se poate extinde și la plantarea florilor, nefiind limitat doar la grădinărit.

O unealtă absolut necesară este și spatula pentru plivit, deoarece o grădină plină de buruieni înseamnă o grădină cu o recoltă mai slabă. Plivitul buruienilor devine, așadar, o acțiune esențială și sigur vei vedea rapid utilitatea unei spatule cu ajutorul căreia poți scoate buruienile, cu rădăcină cu tot.

În același scop pot fi folosite și prăsitorul sau săpăliga dublă, pe care, pe lângă plivit, o poți folosi și pentru a afâna pământul sau pentru plantat.

 

Mănuși pentru grădinărit

Deși grădinăritul implică lucrul cu pământ, mâinile pot rămâne protejate și îngrijite în acest proces, cu ajutorul unei perechi de mănuși.

Multe dintre mănușile de grădină au caracteristici precum aderență bună și rezistență la apă, astfel încât mâinile să rămână uscate și în cazul contactului cu apa sau cu pământul ud. Acestea se găsesc într-o varietate de culori, materiale și mărimi, deci sigur există o pereche și pe placul tău.

 

Materiale de legat

Legatul legumelor, al viței-de-vie și al pomilor este o activitate cunoscută de toți cultivatorii. Acest lucru se poate face cu ajutorul dispozitivelorclemelor, gumelor de legat elasticebenzilor de fixare sau a sârmulițelor.

Dacă vrei să achiziționezi un material de legat versatil și rentabil, pe care să îl poți folosi atât pentru legume, viță-de-vie, pomi, cât și pentru legarea florilor și a aranjamentelor florale, sârmulița de legat plastifiată Verdon este ideală, deoarece rola de 500 m îți permite să o tai în diverse dimensiuni.

Astfel, o poți folosi atât pentru prinderea plantelor mici, cât și pentru legarea pomilor, iar învelișul de plastic asigură o rezistență mai ridicată decât în cazul sârmulițelor confecționate din alte materiale.

 

Pompe de stropit și pulverizatoare

Prezența dăunătorilor în grădină poate duce la diminuarea considerabilă a recoltei, iar combaterea lor asigură un mediu adecvat pentru dezvoltarea legumelor și a pomilor. Acest lucru se poate face cu ajutorul fertilizatorilor și al soluțiilor speciale, care pot fi aplicate cu ușurință cu ajutorul pompelor de stropit și al pulverizatoarelor.

Desigur, utilizarea acestora nu se limitează doar la grădinile de legume, ci pot fi folosite și în alte locuri din gospodărie, astfel că achiziționarea unui astfel de dispozitiv poate fi un real ajutor în păstrarea curățeniei din întreaga gospodărie.

 

accesorii-gradina-verdon-2

Accesorii de grădină

Pe lângă uneltele esențiale, există și accesorii care, deși nu sunt indispensabile, te pot ajuta foarte mult în activitatea de grădinărit. Printre acestea se numără și sacul de grădină. Știm câte buruieni și deșeuri, în general, se pot aduna dintr-o grădină. Un sac dotat cu mânere și cu o bază solidă, fiind și ușor de transportat, va facilita procesul de curățare a grădinii.

Un alt accesoriu a cărui utilitate o vei observa de îndată ce începi să-l folosești, mai ales dacă ai o grădină cu mulți pomi, este colectorul de mere. De fapt, cu acest instrument poți aduna nu doar merele căzute, ci orice fruct cu formă sferică, precum piersicile, prunele, caisele, nectarinele etc. Tot ce trebuie să faci este să îl plimbi pe suprafața solului și când se umple de fructe să îl golești, evitând, astfel, să stai aplecat pentru un timp îndelungat.

Atât plantatul, cât și întreținerea grădinii și culesul roadelor presupun mult timp petrecut în genunchi. Acest lucru poate deveni foarte incomod, însă un suport cu aer pentru genunchi reduce semnificativ acest disconfort, fiind comod și ușor de mutat, în funcție de locul unde lucrezi. O alternativă la acesta sunt genunchierele, care au același scop, iar prin folosirea lor disconfortul resimțit la genunchi scade semnificativ, hainele rămânând curate și nedeteriorate.

O problemă des întâlnită în rândul cultivatorilor de legume și fructe o reprezintă prezența păsărilor, care mănâncă semințele de legume și fructele din pomi. Un mod de a proteja recolta, însă fără a pune viața păsărilor în pericol, este folosirea benzii pentru speriat păsări.

Această bandă este reflectorizantă, confecționată dintr-un material rezistent, iar scopul ei este de a reflecta lumina, astfel încât păsările să nu se mai apropie de pomi, de răsaduri sau de vița-de-vie. Există și alte variante de accesorii folosite în același scop, precum sperietoarea de păsăribalonul pentru speriat păsări sau spinii contra păsărilor.

Dacă vrei ca grădinăritul să devină o activitate constantă și anuală, este bine să iei în considerare soluții pe termen lung. În funcție de ceea ce cultivi și de scopul cu care o faci, poți alege pentru fertilizarea solului compostul natural.

Dacă vei alege această variantă pentru fertilizare, poți lua în considerare achiziționarea unui siloz pentru compost. În acest fel, resturile adunate din curte și grădină, precum iarbă, frunze și alte resturi vegetale, pot fi valorificate pentru a obține propriul compost pentru anul următor.

 

accesorii-gradina-verdon

Fie că ești începător în activitatea de grădinărit sau că ai o experiență vastă în acest domeniu, cu siguranță există unelte și accesorii dintre cele enumerate pe care nu le-ai folosit încă, dar care îți vor ușura munca, te vor ajuta să te organizezi mai bine și să îndrăgești și mai mult acest hobby!

Fii primul care lasa un comentariu la "Top unelte și accesorii de grădină pe care trebuie să le ai primăvara aceasta"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.