bocanci_munte__drumetii_verdon

Cum aleg bocancii de munte?

Zilele mai lungi și luminoase, natura ce învie, aerul proaspăt de primăvară, toate acestea ne dau un impuls pentru a petrece mai mult timp în natură, bucurându-ne de vremea tot mai caldă și admirând peisaje noi. Cum am putea face acest lucru, dacă nu prin activități precum drumețiile la munte sau trekking-ul?

Însă, pentru o experiență cât mai sigură și plăcută, unul dintre lucrurile esențiale este deținerea unui echipament corespunzător, atât în cazul profesioniștilor, cât și în cazul persoanelor pasionate de astfel de activități.

Încălțămintea, pe lângă îmbrăcămintea specială, reprezintă un aspect foarte important în acest sens, deoarece atât drumețiile, cât și trekking-ul, alpinismul sau alte activități outdoor, presupun mersul pe jos pentru perioade semnificative de timp. Așadar, este de la sine înțeles că o pereche de bocanci cu o tehnologie cât mai avansată este de nelipsit din echipamentul tău, dacă plănuiești să îți petreci timpul liber mergând pe jos, explorând natura.

Despre bocancii pentru munte Meindl

Printre cele mai cunoscute și calitative branduri de încălțăminte outdoor este Meindl. Acesta produce încălțăminte de o calitate superioară, cu tehnologii care promit siguranță și confort, destinată diverselor tipuri de activități outdoor: plimbări, drumeții, trekking, alpinism și vânătoare.

Care sunt tehnologiile de top în ceea ce privește încălțămintea de munte? Printre cele mai importante și care oferă confortul necesar în astfel de activități, se numără membrana Gore-Tex, talpa Vibram, MFS Vakuum, DIGAFix și Air Revolution.

Tehnologia Gore-Tex este întâlnită atât în cazul îmbrăcămintei, cât și al încălțămintei, și este folosită în articole destinate atât pentru activități de zi cu zi, cât și pentru hiking, vânătoare, trekking etc. Cea mai importantă caracteristică a membranei Gore-Tex este impermeabilitatea. Datorită acesteia, interiorul încălțămintei și al îmbrăcămintei rămâne uscat indiferent de vreme, lăsând, în același timp, pielea să respire.

Dacă plănuiești să pleci într-o drumeție la munte și îți dorești ca trecerea unui pârâu sau începerea unei ploi neașteptate să nu reprezinte vreo problemă, o pereche de bocanci cu tehnologia Gore-Tex este cea mai bună soluție. Astfel, indiferent de tipul și durata traseului și de vremea schimbătoare, îți poți continua activitățile în natură fără griji, încălțămintea rămânând uscată  la interior, indiferent de condițiile exterioare.

Un alt aspect pe care vrei să-l urmărești în achiziționarea bocancilor de munte este ca aceștia să aibă talpă Vibram. Performanța, siguranța și calitatea pe care talpa Vibram le oferă sunt de neegalat, aceasta reprezentând o inovație în domeniu. Cele mai importante caracteristici ale acesteia sunt rezistența și aderența. Indiferent de traseul pe care îl parcurgi, siguranța trebuie să fie pe primul loc.

O talpă ușoară din cauciuc, calitativă, rezistentă la abraziune și la tracțiune, cu care te poți cățăra în siguranță și pe trasee cu un grad ridicat de dificultate, este esențială. Pentru o drumeție cât mai plăcută, în care mersul îndelungat pe jos să nu prezinte un disconfort, alege o pereche de încălțări cu talpă Vibram. Aceasta absoarbe șocurile în timpul mersului, aducând un plus de siguranță și confort. Astfel, vei fi tot mai motivat să petreci mult timp explorând munții și natura, indiferent dacă preferi traseele mai dificile sau pe cele ușoare.

Incontestabil, confortul este esențial în timpul drumețiilor și al activităților outdoor. Deși pentru o rezistență sporită a încălțămintei este nevoie de un exterior dur, este nevoie, în același timp, și de un interior cât mai moale, pentru un confort sporit.

Tehnologia MFS Vakuum combină aceste două elemente: un exterior solid cu un interior moale. Încălțămintea cu MFS Vakuum are în interior spumă de memorie care se adaptează formei piciorului. Așadar, o gheată cu un exterior dur nu trebuie să însemne și un interior dur ce reduce confortul.

Pe cât de important este ca încălțămintea să fie impermeabilă și rezistentă, pe atât de important este să fie respirabilă, astfel încât aerul să circule, iar piciorul să nu transpire excesiv. Atât pentru drumeții scurte, cât și pentru ture lungi de trekking, tehnologia Air Revolution nu trebuie să lipsească din caracteristicile încălțămintei.

Aceasta presupune o plasă în 3 straturi cu spumă perforată în partea de sus a încălțămintei. Cu ajutorul acesteia, aerul circulă cu ușurință, iar la finalul drumeției, oricât de lung și dificil ar fi fost traseul, transpirația și senzația de picioare încinse sunt, cu siguranță, reduse.

Un alt aspect care aduce un plus încălțămintei de munte este sistemul de prindere a șireturilor DIGAFix. Cu ajutorul acestuia, șireturile se prind astfel încât călcâiul să fie poziționat perfect în gheată, iar presiunea pe picior să fie ajustată perfect.

Câteva dintre modelele de la Meindl care dețin aceste tehnologii, și nu numai, sunt:

Orice pereche de ghete ai alege dintre acestea, le vei putea purta pentru mulți ani, datorită rezistenței lor, și te vor ajuta să te bucuri în siguranță și confort de activități outdoor, fie că este vorba de scurte drumeții, de urcat pe munte sau de ture grele de trekking.

Nu permite ca lipsa unui echipament corespunzător să îți inhibe dorința de a explora natura. Alege o pereche de ghete special destinate activităților outdoor, ținând cont de tehnologiile folosite. Urmărește ca acestea să combine siguranța pe traseu cu confortul și petrece timp nelimitat în mijlocul naturii.

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum aleg bocancii de munte?"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.