Cum să crești roșii sănătoase și suculente?

Roșiile au un grad ridicat de absorbție de nutrienți, în topul legumelor din grădina noastră. Aceste plante mari au nevoie de o mulțime de nutrienți pentru creșterea, dezvoltarea corespunzătoare și, desigur, o mulțime de roșii gustoase cultivate în casă.

Rosii Verdon

Fertilizarea la plantare

Echilibrul adecvat al nutrienților este foarte important la început, în timpul plantării roșiilor. La început, planta are nevoie de mulți nutrienți pentru a crește, atât azot (N) cât și potasiu (K).

Azotul este un element esențial pentru construirea celulelor, deoarece planta produce proteine ​​din el. Dar fără potasiu, o plantare de roșii va fi doar lungă și slabă.

La plantarea tomatelor folosim Îngrășământ organic granulat Bio Plantella Nutrivit pentru roșii, care contine mult potasiu natural (K).

Potasiul este foarte important la început pentru creșterea plantelor, deoarece joacă un rol major în creșterea sistemului radicular și în rigiditatea (fermitatea) plantei. Dar cel mai vizibil rol al potasiului este în formarea fructelor, a roșiilor gustoase, îmbunătățirea calității și numărului acestora. Suficient de potasiu înseamnă, de asemenea, un conținut mai mare de zaharuri complexe, vitamine, nutrienți și calitate superioară a proprietăților acide.

Îngrășământ organic granulat Bio Plantella Nutrivit pentru roșii

Bio Plantella Nutrivit pentru tomate

 • îngrășământ 100% organic pentru producție ecologică
 • cu adaos de potasiu natural pentru roșii, ardei, vinete mai gustoase, etc. cu mai multe vitamine și antioxidanți
 • încurajează dezvoltarea rădăcinilor și creșterea sănătoasă a plantelor
 • multă materie organică, imbogățește solul și hrănește planta

 

Fertilizarea în timpul sezonului

Fertilizarea joacă un rol important în îmbunătățirea dimensiunii și calității culturii, deoarece culegem roșiile pentru o perioadă foarte lungă de timp, de la vară până la sfârșitul toamnei.

Cel mai bine este să folosiți Îngrășământul organic pentru tomate BIO PLANTELLA  din alge marine cu un plus de potasiu. Algele marine sunt foarte hrănitoare și biostimulează planta să crească mai puternică și din acest motiv sunt mai puțin susceptibile la stres extern, dăunători și boli.

De asemenea, beneficiul „ușor de utilizat” este avantajul important al îngrășământului lichid, deoarece poate fi udat sau pulverizat.

Cel mai mare efect pentru cel mai bun randament se obține prin fertilizare prin sistemul radicular și prin frunze. Nutrienții sunt astfel disponibili plantei prin sistemul lăstarilor, frunzele care hrănesc fructele și, de asemenea, prin sistemul radicular care transportă substanțele nutritive din sol.

Când planta de tomate este în mărime maximă și înflorește regulat și dă roade, este esențial să o fertilizați o dată pe săptămână. Udați corespunzator in functie de temperatura exterioară.

Îngrășământ organic granulat Bio Plantella

Îngrășământ organic pentru tomate BIO PLANTELLA

 • compoziție 100 % organică
 • extractele lichide de alge marine asigură o dezvoltare excelentă a plantelor
 • compoziție optimă de nutrienți pentru sistemul radicular sănătos și puternic, creștere și înflorire excelente
 • potasiu natural adăugat pentru fructe sănătoase și suculente
 • dozare simplă cu cană de sticlă sub formă de cană de măsurare

 

Calciul este esențial pentru roșii

Când plantează roșii, mulți grădinari se confruntă cu problema putrezirea mugurilor de roșii. Înseamnă că există o problemă cu deficitul de calciu din plantele de tomate. Ceea ce înseamnă lipsa de calciu în sol.

Cea mai fiabilă metodă este fertilizarea foliară regulată (pulverizarea frunzelor). Începem cu momentul primei înfloriri.

Pentru a preveni aceasta problemă, folosim BIO PLANTELLA calciu pentru tomate in concentrație de 40 ml/10 l apă de la prima inflorire și continuăm fertilizarea la fiecare 7 – 10 zile. Continuați să pulverizați până când fructele sunt recoltate. Vă recomandăm să îl folosiți de cel puțin 3 ori în timpul sezonului.

Trebuie să avem grijă să nu folosim îngrășământ în perioada fierbinte a zilei când temperaturile sunt peste 25 ° C. Pentru a evita arsurile sau chiar prăbușirea plantei, ar trebui să pulverizăm întotdeauna plantele de roșii târziu seara sau foarte devreme dimineaţa.

Ingrasamant foliar BIO PLANTELLA calciu pentru tomate

Îngrășământ organic din frunze de calciu cu acțiune triplă:

 • biostimulant
 • îngrășământ
 • corector pentru deficit de calciu.

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum să crești roșii sănătoase și suculente?"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.