Melci-limacsi-Verdon

Cum scap de melcii și limacșii din grădină?

Vrei să ai legume proaspete, fără să îți mai bați capul cu melcii și limacșii din grădină care îți afectează recolta? Ești în căutarea unei soluții pentru înlăturarea și prevenirea lor?

Prezența acestora în grădină sau în seră, mai ales când sunt foarte numeroși, poate duce la distrugerea totală sau parțială a culturii. Așadar, pe lângă păsările și insectele care pot fi reali dăunători, se adaugă și melcii cu cochilie și limacșii.

Aceștia preferă legumele precum varza, salata, conopida, dar și căpșunii sau chiar florile, lăsând găuri în frunzele acestora sau hrănindu-se cu ele aproape în totalitate, cu excepția nervurilor. Frunzele se usucă, iar rădăcinile putrezesc, ducând astfel la distrugerea plantei.

Poate fi dificil să găsești o soluție pentru a înlătura melcii și limacșii din grădină și pentru a preveni apariția lor, însă folosirea unui moluscocid îți poate salva legumele din grădină.

cum scap de limacsi

Cum recunoști prezența melcilor și a limacșilor în grădină?

Melcii și limacșii încep să atace legumele odată cu venirea primăverii. Când este foarte cald, preferă să se retragă în locuri umede și cu umbră, făcându-și loc în sol, sub frunze sau pietre. Având în vedere că aceștia caută mediile umede și întunecate și nu suportă soarele și căldura, noaptea și zilele ploioase creează mediile potrivite ca să își facă apariția cel mai des.

Deși nu ai văzut până acum melcii în grădină, însă știi că ceva dăunează legumelor și fructelor, ia în considerare că aceștia lasă urme de mucus pe unde trec, urme care pot fi văzute cel mai bine dimineața sau seara târziu, pe frunze. Dacă vezi astfel de urme, cu siguranță melcii se numără printre dăunătorii din grădina ta.

 

Care sunt variantele ecologice pentru înlăturarea acestora?

Dacă ai o cultură mică de legume, cu siguranță ai încercat sau plănuiești să încerci să înlături melcii fără a folosi substanțe chimice, prin metode cât mai ecologice, precum capcanele cu bere, cu nisip, adunarea acestora pe timp de noapte sau folosirea cafelei, a oțetului sau a ceaiului.

Aceste remedii pot da rezultate, însă nu garantează că melcii și limacșii nu își vor face din nou apariția în straturile cu legume și nu sunt nici realizabile în cazul culturilor mari.

 

Ce sunt moluscocidele și cum poți combate melcii cu ajutorul acestora?

Pentru combaterea melcilor și a limacșilor este necesară utilizarea moluscocidelor, adică a pesticidelor special concepute pentru a distruge melcii și limacșii.

O variantă de moluscocide este cea care are ca ingredient activ fosfatul feric. Această substanță atacă sistemul digestiv al melcilor, urmând ca după consumarea lui, melcii și limacșii să nu mai mănânce, să se retragă și să moară în câteva zile.

Banner verdon Agrosan B

Există și moluscocide în care ingredientul de bază este metaldehida. Produsele pe bază de metaldehidă sunt folosite de zeci de ani pentru combaterea melcilor, acționând rapid și având un grad ridicat de eficacitate.

Modul de acționare al acestei substanțe presupune pierderea rapidă a mucusului melcilor și limacșilor, ducând la deshidratarea acestora, prin stimularea în exces a secreției. Moluscocidele pe bază de metaldehidă sunt sub comercializate sub formă de granule care trebuie împrăștiate seara sau după udarea în prealabil a solului.

Un tip de moluscocid pe bază de metaldehidă este Agrosan B, care are ca substanță activă metaldehida (5%) și se prezintă sub formă de granule albastre. Este special destinat pentru a combate limacșii, melcii și limacșii cenușii. Acesta este rezistent la mucegai, la ploi, la vânt și la descompunerea în timp, atrăgând melcii prin compoziția sa bogată în proteine, și poate fi aplicat pe toată perioada primăverii și a verii.

Dacă știi că grădina ta este atacată de melci și vezi urmele acestora pe legume, cu cât acționezi mai rapid împotriva lor, cu atât șansele ca aceștia să distrugă legumele scad. Pentru a vedea rezultate rapide, cea mai eficientă soluție o reprezintă moluscocidele, care te vor scăpa cu siguranță de melci și de limacși. Printr-o simplă împrăștiere de granule vei ajunge să ai o grădină plină de legume!

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum scap de melcii și limacșii din grădină?"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.