Erbicidarea culturilor de cereale paioase

Erbicidarea culturilor de cereale paioase

Culturile de cereale paioase sunt invadate, în mare parte, de buruieni dicotiledonate care apar atât toamna cât și primăvara. Buruienile dicotiledonate din cadrul culturilor se află în competiție cu acestea pentru resurse precum nutrienții, apa și lumina. Buruienile pot, de asemenea, provoca alte probleme prin “adăpostirea” dăunătorilor și a bolilor, interferarea cu operațiunile de recoltare și creșterea costurilor de curățare și uscare. Fără distrugerea buruienilor, productivitatea culturilor poate fi redusă semnificativ.

Erbicide selective și non-selective

Erbicidele sunt clasificate în mai multe moduri în funcție de cum sunt utilizate. Un tip de clasificare este în funcție de selectivitatea lor. Unele erbicide sunt concepute pentru a controla o gamă largă de buruieni, în timp ce altele sunt destinate să controleze numai anumite tipuri de buruieni.

Erbicidele non-selective sunt utilizate pentru combaterea buruienilor înainte de plantarea culturilor. Ele sunt, de asemenea, folosite pentru a elimina vegetația nedorită din livezi, podgorii și plantații. Astfel de erbicide contribuie la creșterea productivității prin prevenirea eroziunii solului, deoarece reduce plivirea manuală și acțiunile mecanice.

Erbicidele selective sunt substanțe chimice care țintesc anumite tipuri de buruieni, dar nu afectează plantele de cultură. Sunt utile atunci când buruienile cresc în interiorul sau foarte aproape de plantele cultivate. Erbicidele selective sunt derivate dintr-o gamă largă de pesticide care permit îmbunătățirea randamentului culturilor-cheie, cum ar fi grâul, orzul, ovăzul sau secara.

Erbicidarea cerealelor paioase primăvara

Primăvara este perioada în care buruienile cresc puternic. Erbicidarea optimă în acest sezon se face în postemergența timpurie, când buruienile sunt mici și au creștere activă. Erbicidul postemergent asigură distrugerea întregii structuri a buruienilor, de la tulpină înspre rădăcini. De obicei, se aplică de mai multe ori pe parcursul perioadei de vegetație.

Odată cu încălzirea vremii, este timpul să vă asigurați că vă ocupați de controlul buruienilor în culturile de cereale. În acest moment al anului, nu este nevoie de mult timp ca buruienile să aibă un impact direct semnificativ asupra calității, prin menținerea unui mediu umed la baza plantelor. Astfel, vă puteți confrunta cu o recoltă întârziată sau contaminarea boabelor.

Prin urmare, este momentul pentru aplicarea erbicidului pentru cereale paioase TRAILER, cu ajutorul căruia creșterea buruienilor este oprită rapid, dispărând la 3-6 săptămâni după tratament.

Avantajele și dezavantajele erbicidării

Folosirea erbicidelor în combaterea buruienilor prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje.

Utilizarea erbicidelor poate îmbunătăți oportunitatea însămânțării, permițând plantarea în timp util a culturilor. Structura solului este îmbunătățită, reducându-se riscul de eroziune. În agricultura cu pamânt uscat, controlul eficient al erbicidelor asigură absorbția mai mare a apei de către culturi, reducându-se astfel daunele din cauza secetei. De asemenea, planificarea și gestionarea forței de muncă pentru diverse operațiuni agricole din fermele mari sunt facilitate de utilizarea erbicidelor.

Principalul dezanvantaj al folosirii erbicidelor este riscul de poluarea al aerului, apei și solului. Nu numai că ele poluează solul în care au fost aplicate, dar apa de ploaie poate transporta aceste substanțe chimice în alte zone. De aceea, erbicidele nu se aplică pe terenurile agricole adiacente cursurilor de apă și se evită contaminarea apelor de suprafață.

Sfaturi de utilizare a erbicidelor

Se trateaza culturile în stare vegetativă bună care nu se află sub stres de orice natură, inclusiv secetă, exces de apă sau orice alt factor care poate afecta creșterea.

Respectă întotdeauna specificațiile produsului, având în vedere fitotoxicitatea acestuia asupra plantelor cu frunza lată, se evită driftul către culturile adiacente.

Nu se utilizează erbicide în zilele cu vânt puternic și se poartă totdeauna echipament de protecție, respectând măsurile de siguranță.

Fii primul care lasa un comentariu la "Erbicidarea culturilor de cereale paioase"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.