Fii gata oricând de o aventură la munte cu hainele potrivite!

Indiferent de anotimp, plimbările în natură sunt o metodă perfectă de relaxare. Nu ai nevoie de prea multe pentru o experiență plăcută, însă trebuie să știi că expedițiile la munte vor fi mult mai reușite dacă ai îmbrăcămintea potrivită.

Având în vedere că o plimbare la munte înseamnă mișcare, iar vremea este schimbătoare și diferită față de cea din mediul urban, este ideal ca îmbrăcămintea să aibă anumite caracteristici care să o facă potrivită pentru astfel de condiții.

Dacă nu vrei ca experiența ta să fie compromisă din cauza hainelor neadecvate, ia în considerare aspectele de mai jos.

În categoria îmbrăcăminte vei găsi toate articolele vestimentare destinate activităților outdoor, plecând de la pantaloni, hanorace, veste, cămăși, geci, tricouri, bluze și pulovere, și până la accesorii ca pălării și căciuli, curele și bretele pentru pantaloni, mănuși, bandane și fulare.

 

Cum trebuie să te îmbraci când mergi la munte?

  • Îmbrăcăminte respirabilă și care menține căldura corpului

Indiferent de anotimpul în care alegi să faci o expediție la munte, în general temperaturile vor fi mai scăzute decât în oraș. Dacă vremea este răcoroasă, e important să porți haine care să mențină căldura corpului și să îți ofere confortul necesar. O plimbare în care frigul îți provoacă disconfort nu va rămâne în amintirea ta ca o experiență prea plăcută.

În funcție de anotimp, de preferințe și de straturile de haine purtate, bluzele și pantalonii termici sunt o alegere bună. Bluza Thermo TS 300 și pantalonii Thermo TS 300 sunt confecționați din două straturi: unul de polipropilenă, care expulzează umiditatea, și unul de lână, care menține căldura corpului. Astfel vei avea parte de căldură, însă fără senzația neplăcută cauzată de menținerea umezelii.

  • Îmbrăcăminte rezistentă la apă

Nimic nu îți poate strica plimbarea la munte ca atunci când începe ploaia pe neprevăzute, iar tu nu porți haine care să te protejeze de umezeală. Așadar, este foarte important ca, pe lângă încălțăminte, și hainele să fie rezistente la apă. O jachetă precum jacheta Fjällräven Skögso Padded, rezistentă la vânt și apă, dar și o pereche de pantaloni care să te protejeze de umezeală cum sunt pantalonii de vânătoare Hubertus Hydro – vor face ca tu să îți poți continua plimbarea chiar dacă vremea se schimbă neașteptat.

  • Accesorii

În funcție de anotimp și de temperatură, s-ar putea să ai nevoie și de accesorii de îmbrăcăminte precum mănuși, bandane, fulare sau pălării și căciuli. Dacă mâinile, picioarele și capul sunt protejate și menținute la o temperatură potrivită, cu siguranță confortul pe timpul expediției va fi mai ridicat.

Așadar, pe lângă articolele de încălțăminte și îmbrăcăminte, precum geci, pulovere sau pantaloni, atât când este vreme răcoroasă, cât și pe timp de căldură, trebuie să iei în considerare și accesoriile necesare.

Vara poți alege o șapcă sau o pălărie care să te ferească de razele soarelui, iar pe timp de iarnă, o căciulă simplă sau o căciulă cu urechi, pentru o protecție cât mai mare împotriva frigului, mănuși și orice altceva consideri necesar.

Sfaturi pentru o expediție cât mai plăcută

  • Îmbracă-te în straturi

Senzația neplăcută cauzată de purtarea unui pulover prea gros pe căldură sau a unei geci prea subțiri când e frig îți poate ruina experiența. Alege să te îmbraci în straturi, astfel încât să poți da jos sau să poți pune ceva pe tine, în funcție de cum se schimbă temperatura. De asemenea, pantalonii lungi care se pot face scurți sau gecile care se pot purta și ca veste reprezintă o soluție bună în acest sens. Un exemplu de astfel de geacă este Geaca de vânătoare Nordforest Hunting Idre.

  • Investește în haine de calitate

Fie că îți petreci mare parte din timpul liber făcând plimbări la munte, fie că mergi ocazional, îmbrăcămintea de munte trebuie să fie de calitate. Mai exact, hainele trebuie să fie potrivite pentru vreme umedă, să reziste la vânt, să permită pielii să respire și să fie lejere. Dacă alegi îmbrăcăminte de munte de calitate, o vei putea folosi ani la rând fără ca uzura să diminueze calitatea acesteia.

  • Acordă atenție materialelor din care sunt confecționate hainele

Dacă iarna unul dintre cele mai importante aspecte este menținerea căldurii corpului, vara, și nu numai, important este ca îmbrăcămintea să permită pielii să respire. Alege haine din materiale potrivite, în conformitate cu anotimpul. Vara sunt de preferat hainele subțiri care nu mențin umezeala și care se usucă repede, iar iarna cele care păstrează căldura.

  • Ia cu tine haine de schimb

Dacă îmbrăcămintea pe care o porți este rezistentă la apă, nu ai nevoie neapărat de un alt rând de haine. Însă, în caz contrar, este de preferat să ai cu tine încă o haină care vine direct pe piele, în cazul în care vremea se schimbă brusc.

Deși afară pare să fie plăcut și simți că un tricou este suficient pentru temperatura resimțită, este de preferat să fii pregătit pentru orice schimbare. O geacă de ploaie sau un rând de haine de schimb te pot scuti de câteva ore bune de plimbat cu hainele ude.

Cu siguranță ai ajuns la concluzia că în timpul expedițiilor la munte confortul este esențial. De asemenea, știi și ce anume îți poate oferi acest confort: purtarea îmbrăcămintei de calitate. Asigură-te că porți ce trebuie, când trebuie, astfel încât toate expedițiile la munte să fie amintiri plăcute!

Fii primul care lasa un comentariu la "Fii gata oricând de o aventură la munte cu hainele potrivite!"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.