Furnicile sunt printre insectele care invadează casele oamenilor cel mai des. Pe cât apreciem modul lor de organizare și rapiditatea cu care se mișcă și se îngrijesc, pe atât vrem să evităm prezența lor în casele noastre. Dacă te lupți cu această problemă, poți afla care este cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de acestea.
Aceste insecte harnice nu au nevoie de mai mult de o firimitură de pâine sau de un fruct început pentru a-și face prezența în casa ta. După ce se ghidează când aleg unde să meargă? După miros. Furnicile mănâncă, în principiu, ce mănâncă oamenii, în special dulciuri. În schimb, printre mirosurile pe care furnicile le evită și care le țin la distanță se numără mirosul de citrice, oțet, piper sau cafea, acestea fiind prea puternice ca acestea să-și mai poată găsi drumul înapoi.
Orice crăpătură în pereți sau în podele, și nu numai, reprezintă pentru ele o portiță spre casa ta. Chiar dacă până acum nu a funcționat nimic și fiecare început de sezon călduros anunță sosirea furnicilor în locuința ta, trebuie să știi că un insecticid bun care este aplicat unde trebuie te poate scăpa de această problemă!
Care sunt speciile de furnici?
Deși par insecte simple și greu de diferențiat între ele, având în vedere dimensiunea lor, doar în țara noastră există aproximativ 100 de specii de furnici, iar în lume peste 12000. Dacă ai probleme cu invazia de furnici, există șanse mari ca una dintre următoarele specii să fie cea dăunătoare casei tale, acestea fiind printre cele mai întâlnite:
- Furnica neagră mică
Această specie de furnici este printre cea mai răspândită în case, curți și grădini, iar culoarea acestora variază de la maro la negru. Furnicile negre mici își fac colonii în grădini, sub scoarța copacilor, sub pietre etc., iar hrana lor principală o reprezintă păduchii de plante.
- Furnica de pavaj
După cum îi spune și numele, acest tip de furnică își face colonii în crăpăturile din asfalt sau sub pietre. Acestea se pot hrăni aproape cu orice consumă și omul și își trimit cercetași pentru a găsi mâncare, urmând să își facă traseu de la cuib până la sursa de hrană. De asemenea, sunt destul de periculoase, deoarece înțeapă.
- Furnica galbenă nebună
Această specie este denumită astfel din cauza modului haotic de a merge, astfel fiind și foarte greu să îi găsești colonia. Se stabilește destul de rapid, deoarece este agresivă cu alte specii de furnici, remarcându-se prin picioarele lungi și prin culoarea care variază de la galben la portocaliu.
- Furnica Dulgher
Furnicile dulgher își sapă drumuri în lemn și își fac colonii. Acestea se hrănesc cu mâncare dulce, în special, dar și cu alte insecte. Este printre cele mai mari specii de furnici, atingând în unele cazuri o lungime de 13 mm.
Cum le găsești cuibul?
Uneori nu este necesară găsirea cuibului pentru a scăpa de furnici, deoarece aplicarea unui combatant local este suficientă. Totuși, în unele situații acestea nu vor dispărea dacă problema nu este rezolvată de la rădăcină.
În cazul în care furnicile și-au făcut cuib tocmai în locuința ta, pentru a scăpa de ele trebuie să îl găsești. Odată găsit și distrus cuibul, problema va dispărea. Acest lucru nu este ușor și de multe ori necesită timp. Furnicile preferă, în general, zonele umede, precum pereții sau podelele. De obicei, dacă există astfel de zone deteriorate de apă, acolo vei găsi și furnicile. Astfel, podurile, băile și pereții exteriori sunt zonele cele mai predispuse pentru formarea cuiburilor.
Ce să fac după ce am găsit cuibul?
În situații extreme, trebuie apelat la specialiști pentru a distruge cuiburile și a scăpa de furnici. Însă există și cazuri în care combaterea acestora poate fi făcută și fără ajutorul specialiștilor, folosind insecticide. Pe piață există numeroase insecticide, însă doar alegerea unuia eficient te va scăpa de aceste insecte care pot dăuna.
Ce insecticid să aleg?
Insecticidul Dobol fumigator combate, pe lângă zburătoare și diverse târâtoare, și furnicile. Printre principalele avantaje ale acestuia este că nu lasă urme în zona unde este aplicat, are rezultate rapide și nu prezintă risc de incendiu, dat fiind că tehnologia folosită nu presupune folosirea gazului propulsor sau a focului. Odată activat, fumul nu se eliberează instant, putând fi evitat contactul utilizatorului cu acesta.
Câteva variante eficiente de insecticid lichid sunt Cyper 90 CS (pe bază de cipermetrină) și K-OTHRINE (care are ca substanță activă deltametrina) sau Foval CE (cu cipermetrină, tetrametrină și piperonil butoxid). Acestea vin sub formă de lichid concentrat, care trebuie diluat în apă, și pot fi pulverizate în crăpături, colțuri sau pe podele.
Dacă ai nevoie doar de un tratament local, astfel de insecticide care se pulverizează sunt ideale, în cazul de față ambele putând fi aplicate și în casă, în spații închise. De asemenea, sunt foarte profitabile, dat fiind că se poate dilua doar cantitatea necesară, la nevoie.
Dacă încă nu ai reușit să scapi de furnici, deși ai încercat nenumărate metode care ar fi trebuit să te ajute cu această problemă, este timpul să încerci să aplici un insecticid special pentru a avea rezultate rapide și eficiente. Astfel, te vei putea bucura de orice colțișor din casa ta!
Fii primul care lasa un comentariu la "Soluția rapidă de care ai nevoie pentru a scăpa de furnici"