Cum sa cresti o cultura abundenta de capsuni, afine si zmeura BIO

Cu totii stim ca fructele mici, cum ar fi capsunile, afinele si zmeura sunt o adevarata comoara de vitamine care merita un loc special in gradinile noastre si o ingrijire speciala.

Capsuni

Putem cultiva destule fructe de padure in gradina proprie de acasa pentru a le manca proaspete sau congelate in timpul iernii sau pentru a fi procesate sub forma de gemuri sau sucuri.

Pentru o cultura de fructe de padure ar trebui sa avem un spatiu de cel putin 7 x 7 m daca dorim sa cultivam diferite soiuri de fructe de padure pentru satisfacerea nevoilor personale.

Crearea conditiilor pentru o gradina de fructe de padure

Inaintea plantarii fructelor de padure, este necesara asigurarea indeplinirii conditiilor de baza a gradinii propri, pentru o crestere si cultura bogata.

• Prima conditie este amplasarea intr-un loc insorit. Fructele de padure nu trebuie plantate niciodata la umbra, de exemplu, vai umbrite sau in spatele cladirilor. Arbustii trebuie sa fie plantati intr-o asa maniera incat sa aiba suficienta lumina si spatiu.

• Solul pentru fructele de padure trebuie sa fie usor, slab acid si bogat in humus. Fructele de padure nu trebuie plantate niciodata in sol argilos. Daca gradina dvs. se afla pe un sol argilos, pregatiti patul germinativ sau o creasta adaugand diferite substraturi pentru a asigura un sol mai aerisit (aschii de lemn, rumegus …).

• Trebuie asigurata suficienta apa, dar nu in exces, fructelor de padure. Fara irigare, plantele nu pot supravietui zilelor calduroase de vara, cand majoritatea plantelor incep sa se maturizeze. La inceput, plantele vor creste lent datorita conditiilor improprii. La inceput vor fi cativa lastari. Anul viitor, plantele incepe sa infloreasca, produc numeroase fructe si frunze, apoi se usuca in al treilea an. Acest proces de ofilire va si mai rapid la plantele de capsuni.

Crearea condițiilor pentru o grădină de fructe de padure

Cum sa plantezi fructe de padure?

• Este preferabil sa plantezi fructele de padure in randuri. Acest proces usureaza mentinera spatiului de sub plante ferit de buruieni.

• De asemenea, puteti planta stolonii pe o folie de mulcire, care va simplifica semnificativ munca. Plantarea fructelor de padure pe randuri, favorizeaza o mai buna aeratie, ajutand la mentinerea unei atmosfere uscate si aerisite.

• Plantati diferite soiuri de fructe de padure care au aceeasi durata de viata sau care pot convietui impreuna. Aceasta asigura restaurarea simultana a gradinii, care este foarte importanta pentru fructele de padure. De asemenea, plantati diferite soiuri de fructe care trebuie sa fie acoperite ori suficient protejate (plase) impotriva pasarilor care pot consuma fructele.

• De asemenea, puteti planta fructe de padure sub forma de gard viu. Coacazul negru si Aronia pot fi plantate in acest fel, fiind ferite de daunatori, in timp ce tufele vor creste intr-o maniera limitata.

• De asemenea, puteti creste fructe de padure in ghivece de flori pe balcoane (zmeura, afine …) sau in ghivece suspendate (capsuni).

• Plantele de fructe de padure au un aspect mai diferit in gradina, avand un aspect interesant dar mai putin decorativ fata de plantele lemnoase sau tufele ornamentale; cu toate acestea, nimeni nu poate ramane indiferent la vederea inflorii plantelor in diferite culori si a coloritului frunzelor de toamna.

Cum să plantezi fructe de pădure

Capsunile, afinele si zmeura au nevoie de nutrienti

Capsunile si alte fructe de padure sunt pretentioase din punct de vedere nutritional. Dar daca oferiti nutrienti de calitate, personalizati pentru ele, fructele vor fi suculente si bogate in antioxidanti si vitamine.

• Pentru cresterea capsunilor, zmeurii, murelor, cel mai bun ingrasamant organic special este Bio Plantella Nutrivit pentru capsuni. Acesta este un ingrasamant complet natural, potrivit pentru cultivarea ecologica. Contine o multime de substante organice, precum si acizi humici si fulvici, care accelereaza formarea humusului. Mentine solul fertil si plin de viata, de asemenea ofera plantei toti nutrientii de care are nevoie pentru a produce multe fructe delicioase.

• Este extrem de important sa folositi ingrasamantul potrivit atunci cand cultivati afinele, pentru a mentine un pH-ul acid al solului; utilizand Bio Plantella Nutrivit pentru afine. Acesta este un ingrasamant complet natural, care ofera nutrienti plantelor de afine pentru o perioada indelungata. Se recomanda folosirea de cel putin 3 ori pe an. Fertilizati solul cu acest ingrasamant inainte de plantare.

Căpșunile, afinele și zmeura au nevoie de nutrienți

 

Ti-ar placea sa cresti o multime de afine? -> afla mai multe detalii aici

 

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum sa cresti o cultura abundenta de capsuni, afine si zmeura BIO"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.