Semintele de calitate, vitale pentru gradina ta

Primavara este un anotimp frumos, nu doar pentru ca soarele si vremea buna isi reintra in drepturi, inlocuind peisajele mohorate de iarna tarzie, insa si pentru ca este un anotimp rodnic. Zilele frumoase si calde alterneaza cu ploi, ceea ce favorizeaza dezvoltarea vegetatiei.

De aceea, orice agricultor pasionat de-abia asteapta sosirea primaverii, pentru ca atunci are loc semanatul. In principal primavara se seamana legume, zarzavaturi si flori, care in curand vor transforma orice gradina intr-o adevarata explozie de culoare si de energie.

Principalele lucruri de care aveti nevoie pentru a semana legume si flori in gradina sunt ustensilele potrivite, pasiune pentru munca si seminte de calitate. Pentru a obtine productii de calitate este nevoie mai ales de seminte de calitate. Altfel, toate eforturile voastre vor fi in zadar.

Gradul de germinatie

Pentru culturile de primavara, este foarte important ca semanatul sa se faca in perioada in care in sol se realizeaza temperatura minima de germinare. Aceasta temperatura difera de la o cultura la alta, asa ca este important sa stiti care sunt momentele propice pentru semanarea fiecarei culturi in parte. De exemplu, pentru leguminoasele cu boabe, mazarea germineaza la 1-2 grade C, iar fasolea si soia la 8-10 grade C. Cartoful germineaza la 5-6 grade C, iar sfecla de zahar la 3-4 grade C.

Zonarea culturilor pe regiuni la noi in tara se face in functie de aceste cerinte, avand in vedere ca, in general clima este mult mai calda in sudul si in vestul tarii fata de nord si de est.

Folosirea semintelor certificate

Fie ca vorbim despre rasaduri sau despre alte culturi, seminte folosite sunt extrem de importante in agricultura. Atunci cand alegeti semintele pentru agricultura si horticultura, aveti la dispozitie o mare varietate, insa este important sa faceti diferenta intre diferitele tipuri de seminte.

Semintele care provind de la producatori omologati si certificati au fost cultivate, salvate si pastrate folosind echipamente speciale, pentru a intruni toate standardele de calitate din domeniu. Practic, semintele certificate sunt o garantie ca veti obtine culturi sanatoase. De ce este important sa folositi seminte certificate? Pentru simplul fapt ca astfel va asigurati ca obtineti legume 100% sigure pentru consum, care nu dauneaza organismului.

Aceleasi principii de calitate se aplica si in cazul semintelor de flori, pentru a avea plante de calitate superioara, mai ales daca acestea sunt apoi folosite la obtinerea de extracte pentru fabricarea produselor cosmetice, de exemplu.

Soiuri de seminte ameliorate

Pentru a obtine seminte care se adapteaza la conditiile de cultura dintr-o anumita zona climatica, se folosesc diferite procedee de ameliorare a semintelor, in general pentru a obține noi varietati de seminte hibride, care se pot adapta usor diferitelor conditii climatice. Producatorii de seminte hibride respecta standarde de calitate foarte precise, care garanteaza germinatia, umiditatea, puritatea si starea sanitara a semintelor. Varietatile astfel ameliorate sunt inregistrate si certificate conform standardelor Uniunii Europene.

Semintele ameliorate se folosesc pentru a cultiva legume, cereale sau flori necaracteristice pentru o anumita zona climatica si se obtin culturi de calitate, atata timp cat se folosesc seminte certificate.

Legumele si zarzavaturile de primavara

Dupa cum spuneam si la inceputul articolului, primavara este anotimpul potrivit pentru semanarea diferitelor culturi. In gradina, primavara se seamana in principiu anghinare, broccoli, ceapa, marar, morcovi, patrunjel, ridichi, salata verde, sparanghel si hrean. Majoritatea acestor legume si zarzavaturi se seamana la sfarsitul lunii martie-inceputul lunii aprilie si se cultiva incepand cu lunile mai-iunie.

Flori care se seamana primavara

In gradina de primavara, florile inveselesc peisajul prin culorile lor vii si verdeata abundenta. Panselutele, macii, petuniile sau galbenelele sunt flori care se seamana inca de la inceputul primaverii. Daca doriti sa aveti o gradina inflorita de la sfarsitul primaverii pana toamna, este bine sa cultivati in special flori specifice anotimpului cald.

Puteti gasi o mare varietate de seminte de legume si flori, de la producatori de seminte certificati, renumiti pentru calitatea semintelor in magazinul agricol Verdon. Nu trebuie decat sa alegeti filtrele potrivite in categoriile de seminte si puteti vedea informatii detaliate despre fiecare soi in parte si recomandari de semanare si ingrijire, pentru a avea culturi bogate in anotimpul cald.

Fii primul care lasa un comentariu la "Semintele de calitate, vitale pentru gradina ta"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.