semineu electric verdonsemineu electric verdon

De ce să alegi un șemineu electric pentru casa ta?

Atmosfera călduroasă care se creează în jurul focului, fie că vorbim despre focul din sobă, din șemineu sau despre un foc de tabără, este și a fost dintotdeauna căutată de către oameni. Odată cu evoluția tehnologiei, acest cadru călduros și plin de confort este mult mai ușor de obținut.

Dacă ești una dintre persoanele care apreciază timpul petrecut cu familia sau prietenii în jurul focului, depănând și creând amintiri, șemineul electric își va găsi, fără îndoială, locul în casa ta.

seminee electrice

Cum funcționează șemineul electric?

Șemineul electric este un derivat al șemineului tradițional pe lemne, care combină avantajele acestuia cu tehnologia de astăzi. Însă șemineul electric nu funcționează pe lemne, ci proiectează într-un mod cât mai realist sunetul și imaginea lemnelor arzând, cu ajutorul ecranului LED.

Pe lângă această componentă vizuală, majoritatea șemineelor decorative au o aerotermă încorporată care funcționează separat de imaginea proiectată. Astfel, poți folosi concomitent funcția vizuală și pe cea de încălzire sau poți afișa doar imaginea, această opțiune oferindu-ți posibilitatea de a te bucura de atmosfera creată de focul din șemineu atât în anotimpurile reci, cât și în cele calde.

 

De ce aspecte trebuie să ții cont în alegerea șemineului electric?

În funcție de puterea șemineului, acesta poate încălzi suprafețe mai mici sau mai mari. Dacă acesta va fi singura sursă de căldură pentru încăperea în care îl amplasezi, trebuie să alegi un șemineu cu o putere adecvată suprafeței pe care dorești să o încălzești.

Un șemineu cu o putere de 1500 W poate încălzi până la 37 m², în timp ce, pentru o cameră mai mare, este nevoie de un șemineu cu o putere mai mare de 2000 W.

În funcție de modul de instalare a șemineului electric, există șeminee cu fixare pe perete, șeminee încorporabile și șeminee mobile.

 • Șemineele cu fixare pe perete sunt ideale pentru încăperile în care spațiul este limitat și sunt asociate, de obicei, stilului modern;
 • Cele încorporabile sunt amplasate într-un spațiu special destinat, cu dimensiuni exacte. Avantajul acestora este că seamănă foarte mult cu șemineul clasic, dat fiind că nu se află la vedere niciun cablu;
 • Șemineul mobil are ca principal avantaj posibilitatea de a fi mutat cu ușurință. Cu rama potrivită, acesta poate semăna foarte mult cu un șemineu tradițional.

De asemenea, în alegerea șemineului trebuie să ții cont de stilul dorit, pentru ca acesta să se încadreze perfect în casa ta. Datorită multitudinii de modele, cu siguranță există unul potrivit pentru orice stil de cameră, fie că este vorba despre o cameră în stil modern, clasic sau vintage.

semineu electric

Care sunt avantajele șemineului electric?

 • Accesibilitatea – în comparație cu șemineul pe lemne sau pe gaz, șemineul electric presupune mai puține costuri atât în ceea ce privește instalarea, cât și întreținerea, indiferent dacă este folosit cu funcția de încălzire pornită sau oprită. De asemenea, având în vedere că nu este nevoie de horn pentru instalarea acestuia, căldura nu se pierde, fiind direcționată în totalitate în încăpere;

 

 • Instalarea facilă – pregătirea locului unde este instalat presupune doar prezența unei prize în apropiere, iar instalarea nu restricționează variantele de amplasare. Dat fiind faptul că nu trebuie pus pe un perete exterior și nu necesită o conductă de gaz sau un horn, șemineul electric poate fi amplasat chiar sub televizor sau pe perete, ca obiect central.

 

 • Controlul facil – spre deosebire de alte tipuri de șemineuri, imaginea și nivelul de încălzire se controlează cu ajutorul telecomenzii, căldura emisă fiind reglată de un termostat;

 

 • Funcția estetică – variantele de șeminee, în ceea ce privește componenta vizuală, sunt nenumărate. Fie că îți dorești ca șemineul tău să aibă un aspect vintage, fie că preferi stilul contemporan, există o variantă potrivită pentru orice tip de locuință și pentru orice dimensiune, indiferent dacă vorbim despre un apartament sau despre o casă. Cu siguranță, prezența unui șemineu în încăpere va schimba complet estetica spațiului, aducând un plus de căldură și confort;

 

 • Mobilitatea – șemineul electric poate fi mutat cu ușurință atât dintr-o încăpere în alta, cât și dintr-o locuință în alta. Dacă faptul că te muți constant te face să ai rețineri în ceea ce privește achiziționarea unui șemineu, trebuie să știi că, în cazul celor electrice, acest lucru nu reprezintă o problemă;

 

 • Siguranța – șemineurile electrice nu emit niciun fel de gaze sau fum, pericolul unui incendiu cauzat de flacără fiind, astfel, eliminat. De asemenea, acestea sunt mai sigure, în cazul în care sunt copii sau animale prin preajmă, în comparație cu alte tipuri de șemineuri, dat fiind faptul că părțile exterioare rămân reci la atingere;

 

 • Ușor de întreținut – având în vedere că nu funcționează prin arderea lemnului, întreținerea curățeniei nu presupune curățarea cenușii sau a coșului de fum;

 

 • Funcții suplimentare – șemineul electric dispune de funcții precum: temporizatorul, reglajul temperaturii, al intensității imaginii și al sunetului sau posibilitatea de a seta un program de încălzire diferit pentru fiecare zi.

semineu electric hagen

Te-ai convins că atmosfera serilor liniștite în jurul focului, cu o băutură caldă și cu cei dragi alături, poate fi creată doar în fața unui șemineu?

Răspunsul este, cu siguranță, „da”, însă dacă îți dorești și costuri minime, și eforturi puține pentru întreținere, șemineul electric este alegerea potrivită pentru casa ta!

Fii primul care lasa un comentariu la "De ce să alegi un șemineu electric pentru casa ta?"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.