Cum scapi de daunatorii din gradina?

Cum scapi de daunatorii din gradina?

E o zi trista cand un gradinar gaseste insecte care fac ravagii in gradina lui.

Plantele sanatoase si vremea calda atrag multe insecte daunatoare. De foarte multe ori, ne dam seama de existenta daunatorilor doar privind efectele acestora cauzate de hranirea sau sugerea sucurilor din frunze, flori, tulpini si fructe.

Din fericire, exista posibilitatea de a reduce daunele considerabil si de a scapa de daunatori in moduri naturale.

Protectia mecanica a plantelor

Pentru a proteja plantele de daunatori si a le impiedica accesul la ele, poate fi folosita o protectie mecanica: folie pentru tunel de protectie sau capcane lipicioase galbene, pentru protectia impotriva fluturilor si a mustelor.

Folosind arcuri PVC pentru tunel, peste care se aseaza folia de protectie pentru plante, ramane destul loc pentru cresterea acestora. Astfel, nu se intervine asupra plantelor, distrugandu-le sau oprind cresterea lor.

folie-tunel-protectie-plante

Putem proteja diferite legume cu o astfel de folie: morcovi, rosii, cartofi, ceapa, etc. Sub tunelul de protectie pentru plante putem aseza si placi adezive Bio Plantella galbene pentru o protectie suplimentara. Un alt beneficiu al tunelului cu folie este protectia impotriva radiatiilor solare.

 

Benzi lipicioase pentru protectie copaci

Nici pomii fructiferi nu scapa fara daunatori. Printre daunatorii pomilor fructiferi se numara mustele, furnicile, paduchii de frunze si acestia afecteaza in mod special fructele pomilor.

Pentru a proteja pomii dupa inflorire, instalati Benzi lipicioase pentru protectie copaci Bio Plantella care sunt prevazute cu un lipici special in care daunatorii sunt prinsi.

 

 

 

Tinand cont de faptul ca multi daunatori cresc in pomii fructiferi (omizi, furnici, paduchi), va sugeram sa instalati benzi lipicioase pentru protectia pomilor Bio Plantella care impiedica acest lucru.

Banda adeziva contine un adeziv special pe ambele parti, capturand astfel toti daunatorii si impiedicandu-i sa ajunga la coroana.

 

 

Exista insecte care sa nu dauneze plantelor?

Da, exista insecte care nu numai ca nu dauneaza, dar sunt cu adevarat folositoare si utile, deoarece distrug daunatorii precum afidele.

In ceea ce priveste afida, insecta tanara este subtire, verzuie, cu aripi mari si o intalnim in general pe coroana. In timp ce adultul se hraneste cu nectarul floral, larva sa, care este maro, distruge toti daunatorii precum paduchii, furnicile si paianjenii.

Daca nu recunoasteti imediat insectele, este important sa nu le combateti. Acestea pot face parte dintre pradatorii care ajuta la protejarea gradinii.

De asemenea, pasarile cantatoare curata perfect daunatorii de legume, fructe si gradinile ornamentale. Sa nu uitam nici de ariciul care este carnivor si distruge o multume de daunatori de pamant. Este important sa ne amintim acest lucru si sa nu-l alungam din gradina.

Tu preferi sa lasi ariciul sa iti protejeze gradina de daunatori, sau sa-l indepartezi?

 

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum scapi de daunatorii din gradina?"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.