Munca noastra nu s-a terminat atunci cand am realizat un loc frumos de care ne putem bucura.
Plantele ornamentale din curtea noastra au nevoie de ingrijire adecvata pe tot parcursul anului. Nutrientii potriviti joaca un rol important, deoarece ne ajuta sa ne asiguram ca plantele noastre cresc si se dezvolta corect.
Ce ingrasaminte folosim pentru plante ornamentale?
In timpul cresterii, plantele trebuie fertilizate in mod regulat, pentru a asigura o cresterea uniforma a plantei.
Nutrientii joaca un rol foarte important in faza de inflorire, precum si in mentinerea acesteia, deoarece in cazul plantelor ornamentale se doreste ca aceasta perioada sa fie cat mai indelungata.
Prin urmare, se recomanda utilizarea ingrasamintelor cristaline, deoarece acestea furnizeaza imediat nutrientii necesari plantelor.
Care sunt avantajele ingrasamintelor cristaline?
Rapid solubile. La fel ca zaharul sau cristalele de sare, un ingrasamant cristalizat este imediat solubil in apa. Ingrasamintele speciale Plantella se dizolva intr-un minut in procent de 100%.
3 metode de utilizare rapida a ingrasamintelor solubile
– imprastiati ingrasamantul in jurul plantei inainte de ploaie sau udati din abundenta plantele dupa aplicarea ingrasamantului.
– se amesteca intr-un vas de udare si udati plantele.
– se dizolva intr-o pompa de pulverizare si a se aplica foliar (pe frunze) pentru a fertiliza plantele.
Cat de des trebuie sa fertilizati?
Primavara, fertilizarea plantelor se face o data pe luna pentru a asigura o utilizare cat mai eficienta a substantelor nutritive si o crestere uniforma a plantelor.
Incepeti prima fertilizare cand solul se incalzeste ulterior veti vedea aparitia mugurilor ceea ce va sugereaza pornirea in vegetatie.
Fertilizarea prin imprastiere sau udare
Prima fertilizare se va face in luna martie, apoi in aprilie, mai si iunie. Fertilizarea finala este deosebit de importanta deoarece va intari plantele sa reziste la temperaturile ridicate din timpul verii.
A nu se fertiliza plantele in perioadele foarte calde de vara, deoarece nu exista suficienta apa in sol.
Nutritia foliara sau fertilizarea prin frunze
Efectul maxim al fertilizarii este obtinut atunci cand planta absoarbe nutrienti atat prin radacini cat si prin frunze in acelasi timp.
Nutritia foliara se foloseste cand plantele sunt inflorite si au destule flori dar neexistand suficienta apa in sol. Acest proces se intampla de obicei in timpul verii, cand cele mai multe plante sunt inflorite.
Fiecare planta are nevoie de un ingrasamant special cu substante nutritive adaptate.
Cand vine vorba de fertilizare, trandafirii au cerinte deosebite. Reginele gradinilor ornamentale au un loc special in fiecare casa.
Se recomanda folosirea ingrasamantului special Plantella pentru trandafiri.
Daca va aflati in dificultate sa identificati momentul optim pentru taierea trandafirilor, va recomandam taierea lor in perioada de inflorire.
Taierea se poate face in mai multe moduri. Taierea de la baza este potrivita pentru plantele batrane. Aceasta este folosita pentru a scurta lastarii pana la doi-trei muguri.
Scopul este de a intineri planta. A se taia tulpina principala a trandafirului pana la al cincilea mugur inlaturand excesul de muguri de la baza.
Aceast proces se numeste taiere interioara.
Puteti de asemenea sa efectuati o taiere inalta insemnand taierea lastarilor deasupra celui de al cincilea mugur. A se efectua acest tip de taiere o data la cativa ani. Daca ati efectuat taierea inalta anul trecut va sugeram a efectua taierea interioara in anul curent.
Prin aplicarea ingrasamantul special Plantella pentru trandafiri se va asigura o nutritie potrivita, precum si o protectie ridicata impotriva bolilor. Daca va alocati timp si efort le puteti cultiva si ecologic.
Coniferele au nevoie de mult magneziu
Gardurile de Thuja si Leyland, precum si pinii individuali sau chiparosii din jurul casei, trebuie fertilizati corespunzator pentru a asigura o crestere adecvata de culoare verde inchis.
O greseala des intalnita apare cand fertilizarea se face o singura data primavara, rezultatul ulterior ducand la brunificarea ramurilor si acelor.
Pentru mentinerea coloritului coniferelor se recomanda fertilizarea de mai multe ori pe an. Aceste plante verzi necesita nutrienti si apa pe tot parcursul anului.
A se incepe fertilizarea primavara, incepand cu luna martie, de indata ce observati muguri tineri pe varfurile ramurilor. Se va folosi ingrasamantul special Plantella cristalin pentru conifere.
Fertilizati o data pe luna: in martie, aprilie, mai si iunie. A nu se fertiliza in timpul verii datorita temperaturilor ridicate dar se recomanda fertilizarea incepand cu luna septembrie. Ingrasamantul contine foarte mult magneziu, fiind consumat excesiv de conifere.
In deciderea plantarii arbustilor trebuie luata in considerare vasta varietate de conifere. In functie de locatia aleasa puteti opta intre arbusti inalti sau scunzi. Textura si coloritul coniferelor impreuna cu plantele perene ies in evidenta in anumite parti ale gradinii.
Diferitele varietati de conifere, din familiile Arborvitae si Chamaecyparis, cum ar fi chiparosul Leyland, Thuja sunt des folosite pentru gardurile vi.
Se recomanda fertilizarea lor pentru a stimula o noua crestere. Pentru a da o forma coroanei si mentinerea unei inaltimi optime se recomanda taierea lastarilor.
Taierea se poate face de trei ori pe an. Prima taiere se incepe in mai sau iunie, in functie de cresterea ramurilor, iar a doua taiere se va efectua la inceputul toamnei in septembrie.
Cum sa fertilizati o cultura mixta de plante ornamentale?
Probabil aveti numeroase plante ornamentale de diferite varietati care cresc in gradina dvs. sub forma de tufisuri sau copaci.
Cu toate acestea, toate aceste plante au nevoie de o fertilizare regulata cu un ingrasamant de calitate. Pentru a asigura o crestere si dezvoltare uniforma, fertilizati-le in mod regulat cu ingrasamantul special cristalin Plantella pentru plante ornamentale in timpul sezonului de crestere.
Ingrasamant pentru plantele cu sol acid
Daca locuiti intr-o zona, in care solul are un pH natural acid sau daca acest lucru este cauzat de coniferele din apropiere, aveti ocazia perfecta de a planta plante iubitoare de sol acid.
Ingrasamantul special cristalin Plantella pentru rododendroni este necesar pentru a asigura cresterea, dezvoltarea si inflorirea plantelor, precum si mentinerea pH-ul acid al solului. Este important fertilizarea lor de cel putin o data pe luna.
Deoarece aceste plante cresc in sol cu ph acid, substantele nutritive se consuma mult mai repede, necesitand o aplicare regulata a nutrientilor.
Se recomanda folosirea folii ce mulcire in jurul plantelor impreuna cu ingrasamantul, pentru a reduce evaporarea apei in perioada calda a anului. Se recomanda udarea plantelor in mod regulat.
Fii primul care lasa un comentariu la "Ingrasaminte speciale pentru o gradina ornamentala reusita"