Cum scap de muste

Cum scap de muste, Solutii pentru combaterea mustelor

O musca depune intre 400 si 600 de oua in cele 30 de zile de viata. Pe baza acestui fapt, este usor de realizat cum o mica problema se poate transforma rapid intr-o infestare de proportii mari, daca nu faci nimic pentru a controla mustele.

Pentru a scapa rapid de problema mustelor trebuie sa urmezi doi pasi principali:

  1. Identifica tipul de muste;
  2. Alege metoda de combatere a mustelor in functie de locatie si severitatea problemei.

 

1. Identifica tipul de muste

Pentru controlul mustelor este important sa identifici ce tip de musca este prezenta, deoarece fiecare specie are diferite atractii, obiceiuri de reproducere si necesita proceduri specifice de control.

De exemplu:

  • Mustele de casa se reproduc in deseuri care se descompun, cum ar fi alimente putrezite si fecale ale animalelor si sunt atrase de mirosurile alimentare generale.
  • Mustele fructelor sunt atrase de lichide zaharoase fermentate, in care se pot hrani si reproduce.
  • Mustele de canal, cunoscute si ca mustele de scurgere, sunt atrase de putrezirea alimentelor, a apelor uzate si a altor deseuri organice, depun oua in deseuri organice, care se pot acumula in canalizari sau in ape putin poluate.
  • Mustele de sticla depun oua in carne putreda, inclusiv deseurile de bucatarie si restaurant, precum si in sobolani, soareci sau porumbei morti.

Dupa ce ai identificat problema, exista modalitati simple pentru a scapa de muste si de a reduce rapid numarul acestora, cum ar fi:

  • in functie de locatie, realizeaza cateva modificari practice pentru a descuraja mustele: acopera mancarea, opreste accesul mustelor la surse de apa, practica o igiena corespunzatoare a casei, acopera fiecare intrare sau geam cu plasa, etc.;
  • foloseste produse profesionale impotriva mustelor: insecticide, capcane, role, etc.

 

2. Alege metoda de combatere a mustelor in functie de locatie si severitatea problemei

Cum scap de mustele din casa, apartament sau de pe terasa?

cum scap de muste verdon

Pentru a scapa de muste din casa, apartament sau birou, Rola de muste Effect cu miere este usor de instalat, este foarte eficienta, dar cel mai important, nu contine aditivi toxici si este un produs sigur pentru oameni si animale cu sange cald. Un alt produs eficient in interior este Banda adeziva pentru muste Kerbl Twister care, la fel, contine substante naturale precum rasini, uleiuri, grasimi si este non-toxica.

Sa ai si o terasa este absolut minunat. Aceasta iti ofera un loc perfect pentru a te odihni in weekend, la miezul zilei, cu o limonada rece in mana, dupa ce ai muncit in gradina. De asemenea, terasa este un loc ideal pentru sarbatorile din timpul verii si pentru a bea ceaiul in serile reci de toamna, dar cu toate acestea, nimic nu inlatura toate aceste bucurii ca mustele care invadeaza spatiul tau de relaxare.

Cand temperaturile sunt ridicate, mustele sunt deosebit de active si se vor lipi de orice loc unde gasesc mancare si reproducerea le este prielnica. Din acest motiv, Capcana pentru viespi si muste Kerbl VespaNo este perfecta pentru terasa si gradina. Aceasta are o raza de actiune de pana la 200 m² si este formata dintr-un plastic rezistent la conditii meteo nefavorabile, cu protectie UV. Poate fi asezata pe o suprafata sau agatata si are un aspect foarte placut, in ciuda intrebuintarii acesteia.

Cum scap de mustele din grajd sau ferma?

cum scap de muste verdon

E vara – ai mai mult timp pentru calarie si petrece timp afara cu calul. Dar din pacate, vremea calda inseamna si mai mult timp pentru ca mustele sa inceapa sa se reproduca. Multele iti vor chinui in curand calul, daca nu fac asta deja. Dar iata cateva metode de control al mustelor care sa iti faca si tie viata mai usoara, dar si animalelor tale:

1. Managementul gunoiului din grajd

Probabil, cel mai important mod de a controla mustele este sa elimini corect gunoiul de grajd. Mustele stabile, cele mai enervante dintre toate mustele muscatoare care deranjeaza caii, cresc in gunoi. Cea mai buna metoda de a reduce numarul lor este sa elimini frecvent gunoiul de grajd, din sura, grajd sau padoc. Curata cel putin o data pe zi; chiar mai des, daca poti.

2. Controlul umidității

Mustele adora umezeala si cauta zone umede pentru a se reproduce. Cauta in proprietatea ta daca exista scurgeri la robinete, stropitoare sau chiar conducte. Cauta si zone in care se aduna apa de ploaie si elimina-le. Daca bovinele sau caii tai au un loc preferat pentru a urina, poti paria ca mustele isi depun ouale acolo.

Pune materiale absorbante de umiditate in zona aceea. In standurile de cutie mentineti urina la minimum, curatand frecvent si folosind lenjerie de pat extrem de absorbanta.

3. Capcane si insecticide

Disponibile intr-o varietate de tipuri, capcanele atrag mustele, fie prin culoare, fie prin miros. Odata ce musca aterizeaza sau intra in capcana, nu poate scapa si in cele din urma moare. Cel mai simplu tip de capcana de muste foloseste o suprafata lipicioasa pentru a le captura (mustele sunt atrase de culoare – de obicei portocaliu sau galben – si aterizeaza pe ea). Suprafata acoperita cu lipici se lipeste de picioarele lor si mustele nu mai pot zbura.

Astfel de capcane speciale pentru a proteja animale domestice sunt foile adezive Kerbl FlyMaster impotriva mustelorCu ajutorul unei singure foi adezive Kerbl FlyMaster se pot prinde pana la 5000 de muste, aceasta acoperind o suprafata de 200 m². Capcana mare muste Effect este un alt produs special pentru grajduri, depozite, sere, oferind protectie mecanica si eficienta fara nici o contaminare chimica (un aspect foarte important si de luat in considerare in momentul in care ai animale de protejat).

Alte capcane folosesc momeala pentru a ademeni mustele in interior. Unele capcane au apa inauntru si mustele se ineaca pentru ca nu pot scapa. Alte capcane pur si simplu le prind in interiorul containerului, unde mor din cauza lipsei de mancare si apa. Capcana pentru muste cu atractant Fly Catcher este o solutie ecologica impotriva mustelor si se suspenda in exterior.

Un alt produs eficient impotriva mustelor este AMP 100 SG, un insecticid sub forma de granule hidrosolubile, usor dizolvabil in apa, conceput pentru combaterea profesionala a mustelor in ferme, grajduri, gropi de gunoi, dar se poate administra pe tocurile exterioare de la casa si apartament, teresa, curte etc.

Fii primul care lasa un comentariu la "Cum scap de muste, Solutii pentru combaterea mustelor"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.