rozatoare
Acasa Igiena publica Solutii eficiente impotriva rozatoarelor
Igiena publicaRaticide

Solutii eficiente impotriva rozatoarelor

Share

Soarecii si sobolanii provoaca un mare rau cu hranirea lor lacoma si transmit boli periculoase. Deci, pe buna dreptate, nu ii vrem langa noi. Este important sa ne asiguram ca ii impiedicam in a intra in casele noastre. Dar ce facem daca inca isi gasesc drumul inauntru si ii intalnim in casa noastra, in camara sau in garaj?

Dintre toate rozatoarele, soarecii de casa s-au adaptat cel mai mult la viata oamenilor. Aceste animale mici, gri, care cantaresc de obicei aproximativ 25 g, pot fi gasite aproape peste tot.

Cum prevenim patrunderea rozatoarelor in casele noastre?

Pentru a proteja casa de soareci si sobolani, sigilati orice fisuri care duc in interior, inlocuiti usile si ferestrele deteriorate si plasati plase la toate gaurile. De asemenea, trebuie sa fiti foarte atenti sa sigilati deschiderile de langa conductele de apa si cablurile electrice.

Unele persoane, cand construiesc magazii de gradina, folosesc plase sau scanduri care sunt ingropate in pamant la o adancime de 30 cm. In acest fel, animalele nu pot intra in interiorul cladirilor prin tunelurile pe care le fac in pamant.

Mentinerea unei igiene bune este, de asemenea, foarte importanta. Materialele folosite si deseurile sunt adaposturi ideale pentru rozatoare. Atat soarecii, cat si sobolanii prefera sa stea in spatele obiectelor asezate chiar langa pereti, deoarece acestea le ofera o ascunzatoare buna fata de pradatori precum cainii si pisicile.

De asemenea, trebuie acordata o atentie sporita alimentelor accesibile rozatoarelor si apei aflate in mediu. Ori de cate ori este posibil, depozitati boabele si alte produse alimentare in recipiente care se sigileaza bine. Daca urmariti aceste lucruri, veti limita sau chiar preveni prezenta si supra-reproducerea populatiei de rozatoare.

cum-scap-de-soareci-si-sobolani-verdon

Odata ajunsi in interior, soarecii si sobolanii se reproduc rapid si ne pun in pericol sanatatea si proprietatea.

Rozatoarele provoaca daune economice prin deteriorarea, poluarea si distrugerea alimentelor, deteriorarea spatiilor prin rontairea materialelor si a instalatiilor de constructie, provoaca dezgust si teama oamenilor si, de asemenea, pun in pericol in mod direct sanatatea umana.

Sobolanul gri traieste in cuiburi in pamant, sub cladiri, pe diverse terasamente etc., si traieste in contact strans cu omul. Se gaseste atat in orase, cat si in suburbii. Soarecii fac cuiburi, de exemplu, sub fundatiile cladirilor, in abatoare, silozuri si grajduri. Ei se deplaseaza adesea si intra in cladiri prin conducte de canalizare si arbori.

Sobolanii, si cu atat mai mult soarecii, se reproduc cu viteza luminii. Un soarece de casa are, de obicei, de la 5 la 15 pui dupa 2-3 luni; traieste de la unu la trei ani si se reproduce pe tot parcursul anului.

Sobolanul negru este matur sexual la 3-5 luni. Acesta produce 3-6 cuiburi a cate 6-8 pui anual. Isi face cuib in cladiri sau in copaci, rareori in pamant. Deci fiecare femela poate avea aproape 50 de pui, adica o intreaga armata care va veni dupa noi, mancarea, camara si hambarele noastre.

Soarecii aduna mancare de oriunde au acces la ea. Mananca aproape orice. Ei prefera sa manance cereale, peste si carne, si se bucura, de asemenea, si de unele tipuri de fructe si nuci.

Sunt mai activi noaptea cand ne perturba somnul. Cel mai adesea se observa ca au umblat prin spatiile noastre cand le gasim excrementele, resturile de cuib si mancarea nesigilata, rontaita de acestea. Cand ii putem vedea si in timpul zilei, inseamna ca populatia este de obicei deja mare, iar exterminarea este necesara.

Soarecii excreta peste 50 de fecale pe zi, sobolanii mai putin, infectand astfel animalele domestice si oamenii. Printre cele mai frecvente si bine cunoscute boli infectioase este febra muscaturii de sobolan. Alte boli pe care le transmit includ ciuma, tuberculoza si rabie.

cum-scap-de-soareci-si-sobolani-verdon

Rozatoarelor le plac raticidele si rodenticidele chiar mai mult decat alimente, dar numai in cazul in care sunt de inalta calitate.

Contrar credintei populare, soarecii si sobolanii prefera sa manance alimente proaspete si de calitate, deci vor respinge alimentele de calitate inferioara daca vor avea de ales. Din acest motiv, rodenticidele trebuie sa fie realizate din ingrediente alimentare de inalta calitate.

Cu toate acestea, trebuie sa fim constienti de faptul ca nici un rodenticid nu este universal, astfel incat pentru un control bun al rozatoarelor, trebuie sa alegem substanta activa potrivita, formularea corespunzatoare a momelii, si sa plasam momeala corect. Numai luand in considerare toti acesti factori critici vom obtine rezultatele dorite.

Rodenticidele Glodacid Plus sunt extrem de eficiente, avand in compozitie substante speciale:

  • Atractanti care atrag soareci si sobolani chiar mai mult;
  • O substanta respingatoare, care, cu gustul sau dezgustator, impiedica sa fie consumata de animale de companie si copii.

Care momeala este potrivita si cand?

Raticid pasta Glodacid Plus este dovedit a fi cea mai eficienta si comestibila forma de rodenticid. In aceasta momeala proaspata s-au adaugat uleiuri si grasimi, care ii permit sa ramana suculenta pentru o lunga perioada de timp, si astfel, foarte atractiva pentru rozatoare.

Aceasta poate fi utilizata in zonele in care rozatoarele au suficiente alimente naturale disponibile, cum ar fi camara, silozuri, depozite, etc. Substanta activa adaugata permite momelilor Glodacid Plus sa fie eficiente, chiar si in cantitati mici – chiar si cu o singura doza, si au o actiune intarziata care permite o eficienta si mai buna asupra populatiei.

raticid-glodacid-verdon

 

Raticid blocuri cerate Glodacid Plus ofera o eficienta exceptionala, chiar si atunci cand sunt expuse la umiditate sau locuri cu temperaturi ridicate. Ele sunt extrem de eficiente in subsoluri, magazii de biciclete, magazii de lemn, sau in apropierea cladirilor. Substanta activa brodifacoum atinge eficienta ridicata, chiar si in cantitati mici – chiar si cu o singura doza.  Raticid blocuri cerate Glodacid Plus  contin conservanti care previn mucegaiul si protejeaza momeala de bacterii si ciuperci.

raticid-glodacid-blocuri-verdon

Afla mai multe aici  👉 Cum scap de soareci si sobolani?

Share

Lasa un comentariul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Articles
Casa si gradinaGeneralIgiena publicaInsecticide

Soluția rapidă de care ai nevoie pentru a scăpa de furnici

Furnicile sunt unele dintre cele mai frecvente insecte care invadează locuințele. Deși...