Verdon, prezent la acțiunea de împădurire “Sibiul Plantează”

Verdon, prezent la acțiunea de împădurire “Sibiul Plantează”

Anul acesta, la sfârșitul lui martie, Verdon s-a implicat în acțiunea de împădurire “Sibiul Plantează”, alături de alți 450 voluntari care au adus o contribuție semnificativă habitatelor naturale ale pădurii la nivel local.

“Sibiul Plantează” este o campanie inițiată de Green Smart Electric SRL în colaborare cu Atelier MI Concept-Design, având ca parteneri instituționali Ocolul Silvic Sibiu și Direcția Silvică Sibiu. Evenimentul a durat o zi și s-au plantat 12 000 puieți forestieri de paltin și gorun în zona Gușterița.

Verdon înțelege valoarea plantării copacilor ca o activitate ecologică cheie. Angajamentele companiei sunt concentrate acolo unde există posibilitatea de-a face diferența: împădurirea. Contribuția la protejarea pădurilor este o componentă importantă a afacerii.

În fiecare zi, activitatea umană are un impact asupra mediului, cauzată atât de rutina zilnică a fiecăruia, cât și de efectele sistemului de producție. Din cauza ritmului rapid al vieții, oamenii pur și simplu nu au timp și sunt obligați în permanență să-și schimbe obiceiurile, ceea ce generează rezistență.

Prin intermediul acestui parteneriat, compania găsește și o modalitate de-a ajunge la această audiență adultă, care, prin intermediul activităților de împădurire, este educată în ceea ce privește respectarea mediului înconjurător. Astfel, prin implicarea angajaților găsim o cale să-i conectăm cu natura și bineînțeles, să aibă o zi distrativă cu un real impact pozitiv. Mihaela Stanciu, asistent manager Verdon Solution,  ne mărturisește: “A fost o sâmbătă plină de energie pe care am petrecut-o alături de echipa Verdon în afara „office-ului”. A fost prima mea activitate de plantat puieți la care am participat, am socializat și m-am încărcat cu energie pozitivă.”

Verdon – împarte cu tine

Un magazin online verde și simplu care se adresează agricultorilor profesioniști sau amatori, gospodarilor în general, forestierilor și plimbăreților în natură.

Prin rolul activ pe care îl are în societate își propune sensibilizarea publicului în mod eficient cu privire la protecția pădurilor și influențarea altor întreprinderi să-i urmeze exemplul.

Compania este adesea angajată în proiecte valoroase și durabile, plantarea copacilor fiind o modalitate foarte bună de a atrage atenția asupra prerogativelor ecologice – o sărbătoare pentru acum și o moștenire pentru generațiile viitoare.

Inițiativa de responsabilitate socială pentru împădurire a pornit acum 4 ani, prin proiectul “Plantăm fapte bune în România”, o mobilizare civică națională prin care s-au plantat simultan 1.000.000 de copacei pe terenuri agricole degradate.

Aceste acțiuni fac parte din strategia de responsabilitate în materie de mediu, în conformitate cu politicile companiei privind sustenabilitatea.

Evenimentul Sibiul Plantează

Aflat la a 2-a ediție, Sibiul Plantează își propune să creeze evenimente anuale de împădurire în zona Sibiului. În plus, este o acțiune educațională, care se adrezează instituțiilor de învățământ, dar și organizațiile non-guvernamentale, inspirând copiii să se implice și să protejeze mediul înconjurător.

Dacă anul trecut au participat 300 de voluntari, evenimentul din 2019 a reunit aproximativ 450 de iubitori ai naturii, alăturându-se unei acțiuni curajoase de responsabilizare socială. La final participanții primesc certificate verzi și medalii de recunoaștere a implicării în inițiative care contează pentru mediu.

Fii primul care lasa un comentariu la "Verdon, prezent la acțiunea de împădurire “Sibiul Plantează”"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.