Pioneer AQUAmax - Hibrizi porumb

Hibrizii Pioneer AQUAmax, solutia perfecta pentru conditii de seceta

Hibrizii de porumb Pioneer Optimum AQUAmax exista deja de 5 ani pe piata de la noi din tara si au reusit sa ocupe un loc de frunte in preferintele fermierilor din Romania. Acest lucru se datoreaza faptului ca ofera performante foarte bune in ceea ce priveste randamentul productiei si se comporta foarte bine chiar si in zonele secetoase.

Hibrizii AQUAmax reprezinta rezultatul a 50 de ani de cercetare a semintelor de porumb in medii speciale, Pioneer avand o experienta bogata in acest domeniu. Pentru a spori productivitatea si rezistenta la seceta a hibrizilor AQUAmax, acestia prezinta un sistem radicular puternic, un control avansat al stomatitelor si polenizare superioara.

Pentru sezonul 2017, Pioneer ofera 10 hibrizi Optimum AQUAmax pentru piata din Romania, care au fost selectati in urma testelor efectuate pentru evaluarea performantelor generale.

1. Seminte de porumb Pioneer P8523 FAO 270

Este un hibrid timpuriu, care pierde rapid apa la maturitate, reducand sau eliminand procedeele necesare uscarii boabelor dupa recoltare. Poate fi utilizat si pentru cultura dubla. Este recomandat in special pentru zonele de cultura din centrul si nordul tarii.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P8523

2. Seminte de porumb Pioneer P9175 FAO 320

Acesta este un hibrid semitimpuriu, care pierde foarte rapid apa la maturitate si ofera randamente ridicate, in conditii optime de cultura optime. Are o toleranta excelenta la seceta. Poate fi utilizat pentru toate zonele de cultura, in special pentru zonele semi-umede si semi-aride, chiar si pentru cultura intensiva.

Semintele de porumb Pioneer P9175 au o rezistenta foarte buna la boli si la daunatori, inclusiv la taciunele zburator, care ataca adesea culturile de porumb.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P9175

3. Seminte de porumb Pioneer P9241 FAO 330

Este cel mai vine vandut hibrid timpuriu de la noi din tara, ceea ce denota faptul ca marea majoritate a fermierilor care au utilizat acest hibrid au obtinut rezultate satisfacatoare. Are o rezistenta buna la cadere si la frangere, precum si toleranta excelenta la seceta. Este recomandat pentru terenurile nisipoase si bazice, care au un continut redus de humus.  Productia rezultata este recomandata pentru industria berii.

Semintele de porumb Pioneer P9241 au o rezistenta foarte buna la taciunele zburator si la Fusarium.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P9241

4. Seminte de porumb Pioneer P9486 FAO 340

Acest hibrid semitimpuriu are o foarte buna capacitate de adaptare la stresul hidric si termic, in special in perioada de inflorire si de umplere a bobului. Este un hibrid potrivit pentru cultura intensiva, in special in zonele semi-umede si semi-aride.

Semintele de porumb Pioneer P9486 au obtinut unele dintre cele mai ridicate productii in cadrul testelor anuale efectuate si au fost special create pentru conditiile specifice arealului continental.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P9486

5. Seminte de porumb Pioneer P9903 FAO 360

Acesta este cel mai bine vandut hibrid semitimpuriu din Europa, deoarece prezinta o adaptabilitate deosebita, chiar si in conditii de clima excesiv continentala. Datorita faptului ca are o inflorire timpurie, evita stresul hidric, oferind un randament impresionant boabe/stiulete. Zonele recomandate pentru cultivare sunt cele semi-umede si semi-aride, aflate in sudul si in vestul tarii.

Semintele de porumb Pioneer P9903 au o toleranta exceptionala la arsita si la seceta, precum si o toleranta buna la principalele boli care pericliteaza culturile de porumb.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P9903

6. Seminte de porumb Pioneer P0023 FAO 400

Este un hibrid semitardiv, care tolereaza foarte bine temperaturile ridicate din perioada de inflorire si de umplere a bobului. Prezinta procese fiziologice accelerate, precum si o perioada rapida de acumulare si transfer. Are un dry down excelent si viabilitate foarte buna a polenului chiar si la temperaturi ridicate. Datorita continutului de amidon cu indici calitativi superiori, recolta este recomandata spre utilizare in industria produselor alimentare pentru copii. Se poate cultiva in toate zonele de deal si de campie din vestul, sudul si estul tarii.

Semintele de porumb Pioneer P0023 au o rezistenta foarte buna la principalele boli care afecteaza culturile de porumb.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P0023

7. Seminte de porumb Pioneer P9911 FAO 410

Acesta este un hibrid semitardiv, cu o excelenta capacitate de productie. Prezinta un sistem radicular foarte dezvoltat si reactioneaza foarte bine la tehnologia intensiva. Productia obtinuta este recomandata pentru utilizare in industria berii. Este recomandat sa fie cultivat in zonele de deal si campie din estul, vestul si sudul tarii.

Semintele de porumb Pioneer P9911 prezinta o excelenta adaptabilitate la stresul termic si hidric, oferind productii stabile si cu un randament ridicat in toate zonele de cultura.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P9911

8. Seminte de porumb Pioneer P0216 FAO 450

Dovedind un potential de productie in cadrul testelor anuale efectuate, acest hibrid semitardiv este unul dintre cei mai populari din categoria AQUAmax. Prezinta o adaptabilitate excelenta in zonele de cultura afectate de seceta, pierde foarte rapid apa atunci cand ajunge la maturitate si se remarca prin radacinile si tulpinile foarte puternice. Este recomandat pentru zonele semi-aride si aride de campie din vestul si sudul tarii.

Semintele de porumb Pioneer P0216 se preteaza foarte bine si pentru culturile care se recolteaza pentru siloz, datorita bobului dentat si ofera un randament cu 5% mai ridicat fata de cei mai performanti hibrizi Pioneer din grupa AQUAmax, atat in conditii normale de cultura, cat si in conditii de seceta.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P0216

9. Seminte de porumb Pioneer P0412 FAO 480

Acest hibrid semitardiv are un potential de productie greu de depasit de oricare dintre ceilalti hibrizi din categoria AQUAmax. Prezinta un bob dentat cu infuzie de indurata si are o toleranta exceptionala la seceta. Este recomandat pentru semanatul timpuriu, in zonele semi-aride si aride de campie din vestul si sudul tarii. Contine amidon de calitate superioara, productia rezultata fiind ideala pentru industria alimentara.

Semintele de porumb Pioneer P0412 au o rezistenta buna la Sorosporium si Fusarium, precum si la principalele boli ale porumbului.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P0412

10.Seminte de porumb Pioneer P0725 FAO 520

Este un hibrid tardiv, ce prezinta boabe dentate cu infuzie de indurata. Este recomandata cultivarea pentru siloz, cu o valoare energetica ridicata pe unitatea de suprafata. Are o toleranta excelenta la seceta si potential pentru productii cu randament ridicat.

Hibrid porumb Pioneer AQUAmax P0725

Toti hibrizii Pioneer Optimum AQUAmax au o caracteristica pe care o impartasesc si care este foarte importanta, in contextul in care clima de la noi a devenit tot mai calda in ultimele decenii. Este vorba despre toleranta ridicata la seceta, care se datoreaza cercetarilor extensive efectuate in noua laboratoare din SUA, toate specializate in cercetarea dezvoltarii boabelor de porumb in conditii de seceta.

Asadar, fie ca este vorba despre culturi de porumb irigate sau neirigate, semintele de porumb Pioneer Optimum AQUAmax prezinta o serie de caracteristici importante pentru fermieri, inclusiv randamentul ridicat si adaptabilitatea la conditiile de mediu.

Fii primul care lasa un comentariu la "Hibrizii Pioneer AQUAmax, solutia perfecta pentru conditii de seceta"

Lasa un comentariu

Adresa ta nu va fi publicata


*

Abonează-te la newsletter verdon

Afla la timp de PROMOTII si REDUCERI

Vezi toate brandurile comercializate de verdon.