Tratament samanta Yunta Quattro - 5 litri

PR-100236

Yunta Quattro este un insectofungicid pentru tratarea semintelor de cereale complet, avand in compozitie patru substante active.


Substante active: Clotianidin 166,7 g/l + imidacloprid 166,7 g/l + protioconazol 33,3 g/l + tebuconazol 6,7g/l.
Culturi: grau si orz.
Doza de aplicare: 1,6 l/tona de samanta.
Ambalaj: 5 litri

 Verdon - Logo Yunta Quattro

1,359.00 Lei(TVA inclus)

De la:Discount %Pret unitar (TVA inclus)Ai economisit:
2 buc -5% 1291.05 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 135.90 Lei
3 buc -8% 1250.28 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 326.16 Lei
4 buc -10% 1223.10 Lei Probabil, cel mai bun pret din Romania. 543.60 Lei

Proprietati fizico-chimice


Yunta Quattro este un insectofungicid pentru tratamentul semintelor de cereale bazat pe noua generatie de insecticide neonicotinoide, clotianidin, si pe cel mai performant membru al grupei chimice a triazolilor, protioconazol, alaturi de substantele active consacrate imidacloprid si tebuconazol. 
Rezultatul noii tehnologii consta in gradul de protectie fara rival al semintelor si plantutelor si in impactul pozitiv asupra fiziologiei plantelor. 
Yunta Quattro este un produs complet, fiecare din cele 4 substante active contribuind la performantele exceptionale ale produsului. Aceste substante nu numai ca se completeaza reciproc, dar actioneaza in mod sinergic, conferind produsului Yunta Quattro performante deosebite in aria de tratament al semintelor.


Mod de actiune


Tratarea semintelor ofera o baza pentru exploatarea potentialului genetic al plantelor, asigurandu-se o dezvoltare optima a tinerelor plante in primele faze de vegetatie.
Protectia semintelor cu un produs Bayer Seed Growth inseamna insa mult mai mult: plante mai bine dezvoltate, mai "calite", cu un potential de productie mai ridicat si, bineinteles, o protectie de exceptie a semintelor.
Formularea avansata asigura o absorbtie rapida si o distributie uniforma a substantelor active in interiorul plantutelor. Dupa aplicare, in jurul bobului se formeaza o zona de protectie ("halou") impotriva bolilor si daunatorilor de sol. Atat cele doua substante fungicide, protioconazol si tebuconazol, cat si cele doua substante active insecticide, imidacloprid si clotianidin, au proprietati sistemice deosebite. Translocarea sistemica in plantula asigura efectul de protectie eficient si de lunga durata al intregii plante chiar din ziua in care ati semanat.
Datorita proprietatilor sistemice ale celor patru substante active, Yunta Quattro, actioneaza in doua moduri: preventiv, prin blocarea dezvoltarii patogenilor, si curativ, protejand samanta si plantele tinere de pagubele produse de daunatori, chiar daca atacul acestora survine mai tarziu.
Yunta Quattro va ofera o "polita de asigurare": cultura este protejata impotriva bolilor si a daunatorilor pana la reluarea vegetatiei in primavara.
Cele doua substante active fungicide actioneaza in mod sinergic, realizand o dezinfectie a semintelor si blocand dezvoltarea ulterioara a patogenilor. Protioconazol si tebuconazol se completeaza reciproc, acoperind intregul spectru de boli cu transmitere prin samanta si prin sol si conferind o protectie exceptionala mai ales pentru bolile dificil de controlat prin aplicari foliare (taciune, malura etc.). Noua substanta fungicida protioconazol reprezinta astazi standardul in combaterea patogenilor din speciile de Fusarium.
Protioconazolul, cel mai nou si eficient membru al familiei triazolilor, actioneaza asupra biosintezei sterilor, perturband formarea membranei celulare a ciupercii.


Doza omologata

Cultura

Organism tinta

Doza

Grau de toamna Orz

Malura comuna (Tilletia spp.)
Taciunele graului (Ustilago nuda)
Fuzarioza (Fusarium spp.)
Mustele cerealelor (Oscinella frit, Mayetiola destructor, Phorbia spp.)
Gandacul ghebos (Zabrus tenebrioides)
Viermi sarma (Agriotes spp)

1.6 l/tonaEfect antistres


Inca de la introducerea in piata a produsului Yunta in anul 2005, s-a constatat faptul ca in parcelele semanate cu seminte tratate cu acest produs plantele erau mai bine dezvoltate si mai viguroase decat in celelalte locuri. Avand si o masa radiculara mai bine dezvoltata, plantele erau mai bine ancorate in sol, valorificand mai bine elementele nutritive. 
Specialistii Bayer au studiat indeaproape acest fenomen, care a primit denumirea de efect anti-stres. La cereale, stresul abiotic, manifestat in prima parte de vegetatie (seceta, temperaturi extreme, deficiente ale solului etc.), afecteaza dezvoltarea normala a tinerelor plante, cu repercursiuni asupra intregului ciclu vegetativ si chiar asupra productiei. 
Yunta Quattro ofera de asemenea acest efect anti-stres tinerelor plante de cereale. Acestea beneficiaza de o protectie suplimentara importriva factorilor de stres abiotic, determinandu-le sa creasca mai puternice si mai viguroase.


Mod de utilizare


Folositi la tratament doar samanta corect conditionata, care corespunde standardelor de calitate. 
Aplicati Yunta Quattro utilizand masini de tratat care distribuie uniforma solutia de tratat pe fiecare samanta si respectati doza omologata.
Doza de utilizare: 1.6 l/tona.
Volumul total de solutie pentru o tona de samanta trebuie ales in functie de mai multi parametri: MMB, umiditatea initiala a semintelor, folosirea adjuvantilor etc.
Produsul nu influenteaza germinatia semintelor, daca este utilizat la doza omologata.
Semintele se pot pastra pentru a fi semanate chiar si la cateva luni dupa tratament, daca se respecta conditiile de stocare necesare (umiditate, temperatura, lumina etc.).
Pentru cel mai bun rezultat recomandam aplicarea impreauna cu adjuvantul Peridiam Eco Red.

Substanta activaImidacloprid
Substanta activaTebuconazol
Substanta activaClotianidin
Substanta activaProtioconazol
Alege ambalaj5 L
CulturaGrau
CulturaOrz
Spectru daunatoriGandacul ghebos
Spectru daunatoriAfide
Spectru daunatoriViermii sarma
Spectru daunatoriMustele cerealelor
Actiune produsPreventiva
Actiune produsSistemica
Actiune produsCurativa
Boli combatuteTaciunele zburator
Boli combatuteFuzarioza
Boli combatuteSfasierea frunzelor
Boli combatuteMalura

Orius 2 WS este un fungicid sistemic pentru combaterea bolilor cu transmitere prin samanta la cereale. Culturi: grau si orz.Agenti patogeni: malura comuna, fuzarioza, taciunele zburator, sfasierea frunzelor.  Substanta activa: tebuconazol 2%Doza de aplicare: 1,5 kg/tona de samanta. Ambalaj: 1,5 kg.

79.00 Lei

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate