Stoc epuizat
Fungicid tratament samanta Orius 6 FS - 1 litru
Fungicid tratament samanta Orius 6 FS - 1 litru
Click pentru a mari poza
  • Fungicid tratament samanta Orius 6 FS - 1 litru
  • Fungicid tratament samanta Orius 6 FS - 1 litru

Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS - 1 Litru

PR-100233

Acest produs nu mai este in stoc

Transport FIX 19 lei/comanda
Drept de retur 14 zile
Cumpara pe SICAP - Nr. referinta: PR-100233

Orius 6 FS este un fungicid sistemic, sub forma lichida, pentru tratarea semintelor de cereale.

• Important: produs ORIGINAL ADAMA!!!
• Depozitat in conditii optime: depozit controlat termic

• Ambalaj: 1 Litru

Logo Adama

CantitateDiscountPret
2 buc -5% 75.05 Lei
5 buc -6% 74.26 Lei
8 buc -7% 73.47 Lei
12 buc -8% 72.68 Lei

Cumperi mai mult, cumperi mai ieftin!

79.00 Lei

Luni - Vineri 8:30-20:00 0371.015.191

Date tehnice Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

• Substanta activa: tebuconazol 6%
• Formulare: Suspensie concentrata pentru tratamentul semintelor
• Numar certificat omologare: 2115/24.10.2001


Omologari Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

Grau
Agent daunator: Malura comuna (Tilletia spp.), Fuzarioza (Fusarium spp.)
Doza: 0,5 litri / 1 tona seminte

Orz
Agent daunator: Taciunele zburator (Ustilago nuda), Sfasierea frunzelor (Pyrenophora graminea)
Doza: 0,5 litri / 1 tona seminte


Proprietati fizico-chimice Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

Orius 6 FS este un fungicid din grupa triazolilor, conditionat sub forma de suspensie de tip flowable; contine 6% tebuconazol. Se prezinta ca o suspensie fina, omogena, mobila, cu tendinta de depunere in timp, dar cu o buna capacitate de revenire in sistem omogen, de culoare rosie, cu miros caracteristic. Produsul nu este exploziv si nici coroziv. Este stabil in conditii normale de depozitare si manipulare.


Mod de actiune Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

Orius 6 FS este un produs cu o formulare moderna pentru tratamentul semintelor de cereale, care prin actiunea sa sistemica le protejeaza pe acestea contra celor mai pagubitoare boli transmise prin samanta.

Substanta activa, tebuconazol, actioneaza prin inhibarea pe doua cai a biosintezei ergosterolului prin peretii celulari ai agentilor patogeni tinta. Odata absorbit in planta, produsul se transloca acropetal, protejand astfel plantele tinere contra instalarii infectiilor fitopatogene si determinand o crestere mai viguroasa a acestora.

De asemenea, produsul formeaza in jurul semintelor tratate o zona concentrica impregnata cu vapori de substanta activa care protejeaza plantele pentru o perioada de mai multe luni de la semanat.


Mod de utilizare Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

 

Tratamentul cu Orius 6 FS se aplica mult mai usor cu masini speciale de tratat samanta, care sa asigure o calitate foarte buna a tratamentului. Fiind conditionat ca suspensie concentrata, Orius 6 FS este usor de utilizat datorita aderentei sale foarte bune pe suprafata semintelor si a faptului ca nu se formeaza praf. 

In functie de caracteristicile tehnice ale masinii de tratat si de calitatea semintelor, la tratamentul cu Orius 6 FS se poate adauga apa in proportie de 1:20 (produs:apa), avand grija sa se evite umectarea prea accentuata a acestora pentru a preveni declansarea prematura a germinatiei.Compatibilitate Fungicid Tratament Samanta ORIUS 6 FS

Produsul Orius 6 FS poate fi utilizat in amestec cu Seedoprid 600 FS. Pentru orice alte combinatii consultati tabelele de compatibilitate si efectuati un test inainte de utilizare.


Curatarea echipamentului

Dupa aplicare, echipamentul de tratat se va spala cu multa apa, iar solutia rezultata se va elimina in locuri special amenajate, conform reglementarilor in vigoare.


Masuri de igiena si protectia muncii

A se evita inhalarea sau contactul produsului cu ochii sau pielea. In timpul lucrului se poarta obligatoriu echipament de protectie (manusi, salopeta, ochelari sau masca de protectie), nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza. Dupa terminarea lucrului se spala bine mainile si fata cu multa apa si sapun, fara a se freca.

In caz ca se suspecteaza intoxicarea, se va opri imediat lucrul, se vor aplica masurile de prim ajutor si se va consulta medicul. A nu se lasa produsul la indemana copiilor, persoanelor bolnave, femeilor gravide sau care alapteaza, batranilor si altor persoane neautorizate, precum nici in zonele de acces ale animalelor.

A nu se contamina apa, alimentele, furajele, semintele sau ambalajele acestora. A nu se imprastia produsul in apropierea surselor de apa sau pe alte culturi decat pe cele recomandate.


Masuri de prim ajutor

In cazul inhalarii, se scoate victima la aer curat. Daca respiratia este neregulata sau victima nu respira, se face respiratie artificiala. Se consulta medicul.

In cazul contactului cu pielea, se spala imediat toate zonele afectate cu multa apa si sapun, in timp ce se indeparteaza imbracamintea si incaltamintea contaminate. Consultati un medic daca este necesar.

In cazul contactului cu ochii, se spala imediat ochii cu multa apa. Dupa spalarea initiala, se indeparteaza lentilele de contact (daca este cazul) si se continua spalarea pentru cel putin 15 minute. Tineti pleoapele bine deschise in timp ce spalati ochii. Daca simptomele persista, se consulta medicul.

In caz de inghitire, se spala gura cu multa apa. I se da victimei sa bea multa apa. Nu se administreaza nimic pe cale orala unei persoane inconstiente. Daca simptomele persista se consulta medicul. Informatii pentru medic: nu exista antidot specific; se va trata simptomatic si se va face terapie de intretinere.


Masuri de protectia mediului

Se vor lua toate masurile obligatorii pentru reducerea riscului asupra pasarilor si organismelor acvatice, conform prevederilor legale. A nu se contamina suprafetele acvatice. Nu se deverseaza in sistemul de canalizare sau in mediul inconjurator.


Masuri de prevenire si stingere a incendiilor

Produsul Orius 6 FS nu este inflamabil. In eventualitatea declansarii unui incendiu, se folosesc mijloace de stingere corespunzatoare circumstantelor locale si mediului inconjurator.

Recomandari destinate pompierilor: in caz de incendiu si/sau explozie nu se va inspira fumul. Se va folosi masca cu sursa de aer independenta. Se va purta echipament complet de protectie, daca este necesar.

Descompunerea termica poate genera: dioxid de carbon, monoxid de carbon, oxizi de azot, acid clorhidric. Eliminarea agentului de stingere a incendiului se va face conform reglementarilor in vigoare.


Masuri in caz de scurgeri sau pierderi accidentale

Produsul deversat accidental se va curata prin metode mecanice si se va introduce in containere adecvate, in vederea eliminarii ulterioare ca deseu periculos. Se va preveni patrunderea produsului in cursurile de apa, sistemul de canalizare, subsoluri, alte spatii inchise, precum si in sol. Nu se va deversa in apele de suprafata sau sistemul de canalizare. Se va purta echipament de protectie.


Conditii de depozitare si transport

Produsul se depoziteaza in ambalajele originale, sigilate si etichetate corespunzator, in incaperi uscate, racoroase, bine ventilate, destinate in exclusivitate pentru pesticide, la care au acces numai persoanele autorizate, fara actiunea directa a razelor solare sau a caldurii, separat de alimente sau furaje.

Se va depozita la temperaturi cuprinse intre 0°C si + 35°C. In timpul transportului, produsul va fi protejat de intemperii si de caldura. Pe timpul manipularii, transportului si depozitarii se vor lua toate masurile de protectie a muncii, PSI, etc.

Documente

Fisa de securitate Orius 6 FS (148.16k)
Eticheta Orius 6 FS (94.34k)

Specificatii

Tip produsFungicide
Tratament seminte
ProducatorAdama
Substanta activaTebuconazol
Ambalaj1 Litru
CulturaGrau
Orz
Actiune produsSistemica
Boli combatuteFuzarioza
Malura
Sfasierea frunzelor
Taciunele zburator

Produse din aceeasi categorie

Ultimele produse vizualizate